چرا همیشه دیر می‌رسم؟

آیا شما از آن دسته افرادی هستید که همیشه دیر می کنند؟ آیا دیگران از شما به خاطر احترام نگذاشتن به زمان قرارها و بی مسئولیتی نسبت به سروقت رسیدن انتقاد می کنند؟ اگر چنین است و نمی دانید چرا همیشه دیر می کنید، مقاله زیر برای شما جالب خواهد بود.

چرا همیشه دیر می‌رسم؟

آیا شما از آن دسته افرادی هستید که همیشه دیر به سر قرار می رسند؟ اغلب ادعا می شود که پشت این رفتار، سازماندهی ضعیف وقت و کم توجهی به زمان دیگران نهفته است. با این حال، اینها تنها دلایل همیشه دیر رسیدن نیستند.

در واقع، دلایل مختلفی می تواند پشت دیرکردن شما باشد، از درک ضعیف از زمان تا اختلال کمبود توجه یا بیش فعالی (ADHD). با این همه هر دلیلی ویژگی های خاصی دارد که این رفتار مشکل ساز را توضیح می دهد.

افرادی که دیر از خانه بیرون می روند، لزوماً چنین قصدی ندارند و نمی خواهند احساسات و ارزش های دیگران را نادیده بگیرند یا وقتشان را تلف کنند. این دیر کردن اغلب واقعیتی است که بر زندگی آنها تأثیر می گذارد و آنها نمی دانند چگونه آن را کنترل کنند.

تأخیرهای سیستماتیک: چرا همیشه دیر می کنید

ممکن است دیر سر قرار برسید، چون زمانی را که برای انجام کارها پیش از خروج از منزل نیاز دارید خوشبینانه تخمین میزنید، حتی اگر روندی روزانه باشد، مانند دوش گرفتن یا صبحانه خوردن . شما به خود می گویید که زمان زیادی دارید. اما، قبل از اینکه خانه را ترک کنید، متوجه می‌شوید که اتفاقات پیش‌بینی نشده‌ای رخ داده است؛ اینها چیزهایی هستند که دیگران پیش بینی می کردند.

بنابراین، اگر همیشه دیر می کنید، احتمالاً در مدیریت زمان زیادی دست و دلباز هستید. در واقع، محرک های ذهنی و رفتاری مختلفی در پس فرآیند همیشه دیر رسیدن نهفته است.

 علم این محرک ها را به تفصیل بررسی کرده که به شرح زیر هستند:

1. مشکلات حافظه کاری شما

حافظه کاری یا عملیاتی مهارتی را تعریف می کند که به شما امکان می دهد اطلاعات را در آگاهی خود نگه دارید و دستکاری کنید. به عنوان مثال، شما از حافظه کاری برای انجام یک محاسبه ذهنی استفاده می کنید. با این حال، حافظه کاری می‌تواند اشباع شود، مانند رم در رایانه. این توضیح می دهد که چرا همیشه دیر می کنید.

این پدیده به این دلیل رخ می دهد که افکار غیرضروری در حافظه کاری شما وجود دارد که هنگام انجام وظایف اصلی حواس شما را پرت می کند. آنها سرعت شما را کاهش می دهند و وقت شما را می گیرند.

یکی از بهترین راهبردها برای استفاده درست از حافظه کاری، ایجاد روال است. برای فرآیندهای پیچیده تر، می توانید لیست بنویسید. به این ترتیب، کاغذ پشتیبان حافظه شما می شود و به آزادسازی منابع شناختی شما کمک می کند تا بتوانید سریعتر عمل کنید.

افرادی که دیر از خانه بیرون می روند، لزوماً چنین قصدی ندارند و نمی خواهند احساسات و ارزش های دیگران را نادیده بگیرند یا وقتشان را تلف کنند. این دیر کردن اغلب واقعیتی است که بر زندگی آنها تأثیر می گذارد و آنها نمی دانند چگونه آن را کنترل کنند.

 
2. مشکلات مزمن در مدیریت زمان

مطالعه‌ای که توسط دانشگاه واشنگتن (ایالات متحده آمریکا) انجام شد، نشان می دهد که دلیل اینکه برخی افراد به طور مداوم عقب می‌مانند، مربوط به مدیریت ضعیف زمان و حافظه آینده نگر است. به عبارت دیگر، توانایی شناختی برای به خاطر سپردن و برنامه ریزی اقدامات آینده. این ویژگی مربوط به سازماندهی وظایف آینده است.

اگر این مورد شما باشد، هنگام برنامه ریزی، محاسبه زمان و به خاطر سپردن انواع فعالیت هایی که باید در چند دقیقه یا چند ساعت آینده انجام دهید، ذهن شما سوگیری های واضحی از خود نشان خواهید داد. 

 
3. اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD)

اگر متوجه شدید که مدام از خود می پرسید که چرا همیشه دیر می کنید، پاسخ می تواند کمبود توجه باشد. شاید شما از ADHD رنج می برید. این می تواند دلیل انواع مشکلات شما را توضیح دهد که نرسیدن به موقع برای قرارها و تعهدات یکی از آنهاست.

مطالعه‌ای که توسط دانشگاه فلوریدا (ایالات متحده آمریکا) انجام شد، نشان می دهد که دانش‌آموزان مبتلا به ADHD اغلب در مدیریت وظایف و زمان خود با مشکل مواجه می‌شوند. جای تعجب نیست که این اختلال به طور قابل توجهی به زندگی علمی و اجتماعی آنها آسیب می زند.

 
4. تأخیر و سندرم عقب ماندگی مزمن

دکتر دیانا دلونزور، متخصص در مدیریت زمان و رفتار تأخیری، کتاب بسیار جالبی دارد با عنوان هرگز دیر نکنید: 7 درمان برای افراد وقت شناس نوشت (2003) . در این اثر، او توضیح می‌دهد که تأخیر از یک سندرم نسبتاً گسترده ناشی می‌شود.

این سندرم شامل تاخیر مزمن است و در صورتی رخ می دهد که شما با دیر رسیدن لذت یا هجوم آدرنالین را تجربه کنید . در واقع، شما آن دیرکردن را رفتاری را غیرمسئولانه نمی بینید، بلکه آن را نوعی شیوه زندگی می دانید. احتمالاً متوجه شده اید که همیشه سعی می کنید کارهایتان را در فرصتی بیش از آنچه زمان اجازه می دهد انجام دهید و همه چیز را به آخرین لحظه واگذار کنید.

مثلاً اگر امتحان دارید تا روز قبل از امتحان درس نمیخوانید. این به این دلیل است که شما توسط آدرنالین و انگیزه بالا هدایت می شوید. نیازی به گفتن نیست که این نوع رفتار همیشه موفق نیست.

 
5. زمان برای شما متفاوت می گذرد (خوش زمان‌ها)

ممکن است زمان برای شما متفاوت بگذرد . دکتر گریس پیس اصطلاح "خوش زمان" را برای اشاره به افرادی که این رفتارها و باورها را نشان می دهند ابداع کرد. اگر خوش زمان هستید:

• شما خوش بین هستید و فکر می کنید که همیشه زمان زیادی دارید.
• رفتارهای وسواسی از خود نشان می دهید. به عنوان مثال، قبل از اینکه از خانه خارج شوید، چند بار چک میکنید که همه درها قفل شده باشد.
• شما معتقدید که دیر رسیدن بخشی از شخصیت شماست و چیزی نیست که بتوانید آن را تغییر دهید. در نتیجه، در برابر بهبود عادات خود مقاومت می کنید.
 
6. به تعویق انداختن کار
یکی دیگر از دلایل دیر رسیدن به تعویق انداختن کار است. آیا همه چیز را به لحظه آخر موکول می کنید و بعد می بینید که موعد مقرر دائماً به شما نزدیک می شود؟ پشت اهمال کاری مزمن اغلب ترس یا اضطراب نهفته است.

بنابراین، ممکن است تاخیر شما ناشی از اضطراب نهفته ای باشد که از رفتن به مکان های خاص و مواجهه با سناریوهای اجتماعی دارید . در واقع، تأخیر در میان کسانی که از فوبیای اجتماعی رنج می برند رایج است.

7. عاداتی که از محیط شما به ارث رسیده است
تحصیلات شما شخصیت شما را شکل داده است و مراقبان شما چهره هایی بودند که رفتارها و عادات آنها را تقلید می کردید. شاید در خانه پدری شما وقت شناسی مهم نبوده و والدینتان اغلب شما را دیر به مدرسه می بردند. این محیط اولین سناریوی اجتماعی شما بوده است. از آنجا بوده که عادت ها و باورهای متعددی در خود ایجاد کردید که اکنون در بزرگسالی تکرار می کنید.

چگونه عادت همیشه دیر رسیدن را ترک کنیم؟

عقب افتادن از وظایف و دیر رسیدن به قرارها عواقبی دارد. به عنوان مثال، می تواند منجر به مشاجره یا حتی اخراج از کار شود. دیرکردن مزمن برای شما سودی ندارد. اما، حتی اگر فکر می کنید این فقط بخشی از شخصیت شماست، می توانید تغییر کنید. در واقع، چند استراتژی اساسی وجود دارد که می تواند به بهبود عادات، بهره وری و همزیستی شما کمک کند.

یکی از روش های توصیه شده، مشورت با یک متخصص است . همانطور که قبلاً اشاره کردیم، دیر رسیدن مداوم می تواند به خاطر یک اختلال اضطرابی یا ADHD ایجاد شود. بنابراین، تشخیص درست یک نقطه شروع خوب است. 

راهبردهای مفید دیگر به شرح زیر است:
• وظایف را به تعویق نیندازید
• از انجام چند وظیفه به طور همزمان خودداری کنید.
• حافظه و توجه خود را آموزش دهید.
• به داشتن روال و پایبندی به آنها عادت کنید.
• تکنیک های مدیریت زمان را تمرین کنید.
• یاد بگیرید که از قبل برنامه ریزی کنید.
• تکنیک هایی را برای مدیریت استرس و اضطراب به کار ببندید. 
• برنامه ریزی کنید که ده دقیقه قبل از قرارهایتان در محل حاضر شوید.
• محیط خود را مرتب نگه دارید. این به شما کمک می کند زمان را تلف نکنید.
• همیشه به خاطر داشته باشید که ممکن است اتفاقات غیرمنتظره ای رخ دهد.
در نهایت، اگرچه همه ما گاهی اوقات ممکن است دیر برسیم، اما لزوماً به این معنی نیست که دیر رسیدن یک عادت است یا باید به یک عادت تبدیل شود. اگر چنین است، باید تغییرات را آغاز کنید. اینها به بهبود تصویری که دیگران و حتی شما نسبت به خودتان دارید کمک می کند.
منبع: سواد زندگی
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید