بستن منافذ پوست با ۶ روش خانگی
منافذ پوست را میتوان با روشهای آسان و خانگی تا حد زیادی از بین برد. از جمله روشهای بستن منافذ پوست میتوان به شستشوی مرتب پوست، استفاده از جوش شیرین، ماسک لیمو و ... اشاره کرد.
دیدن سوراخهای ریز پوست در آینه برای هیچکس خوشایند نیست. این سوراخها که در واقع منافذهای ریز پوستی هستند در اثر عوامل مختلفی روی پوست ظاهر میشوند و بیشتر در ناحیه اطراف بینی مشاهده میشوند. روشهای مختلفی برای بستن منافذ پوست وجود دارد که در ادامه این مقاله به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد.
بزرگ شدن منفذهای پوست به علتهای مختلف از جمله عوامل ژنتیکی، از دست رفتن قابلیت ارتجاعی پوست به خاطر بالا رفتن سن، تولید بیش از حد چربی توسط غدد چربی، مراقبت ضعیف پوستی و وضعیت سلامت عمومی بستگی دارد. به علت ترشح بیش از اندازه چربی، این منافذ بزرگ شده از چربی و سلولهای مرده انباشته شده و در نتیجه مسدود میشوند. این مسئله معمولاً موجب بروز آکنه و جوش میشود. برای خلاص شدن از این وضعیت خیلی مهم است که صورتتان را تا جایی که ممکن است تمیز نگه دارید.
برای به دست آوردن پوستی سالم و پاکیزه، نیاز به پاکسازی پوست، تقویت و مرطوب کردن پوست میباشد. دقت کنید که انجام یک بار این اقدامات کافی نبوده و نیاز به داشتن یک برنامه مراقبتی منظم است. در زیر به برخی اقدامات که در خانه قابل انجام هستند اشاره میکنیم:
روشهای بستن منافذ پوست صورت
۱. شستشوی پوست
شستشوی مرتب پوست یکی از راهکارهای ابتدایی در جهت پیشگیری و از بین بردن منافذ پوست است، شستشوی مناسب پوست باید با انتخاب شویندههای ملایم و متناسب با نوع پوست باشد، برای پوستهای چرب و مختلط، استفاده از شویندهای که بتواند چربی اضافه سطح پوست را پاک کند، توصیه میشود. شستشوی ۲ بار در روز، یک بار صبح و یک بار بعدازظهر یا شب برای پوستهای چرب مناسب است. افرادی که پوستهای خشک دارند، باید از شستشوی بیش از حد پرهیز کنند و شویندهای که استفاده میکنند، بسیار ملایم و ترجیحا غیرصابونی باشد.
۲. جوش شیرین
جوش شیرین را به عنوان یک عامل لایهبردار ملایم برای از بین چربی اضافی پوست و همچنین پاکسازی محلهایی از منافذ باز پوست که درون آنها گرد و خاک و مواد چرب با هم مخلوط و باعث بسته شدن روزنههای پوست شدهاند به کار میبریم، به این منظور یک قاشق چایخوری جوش شیرین را به همراه کمی آب مخلوط کرده و پس از شستشوی پوست با آب و صابون محلول بدست آمده را روی صورت ماساژ داده و پس از ۲ تا ۳ دقیقه پوست را با آب سرد شستشو دهید.
۳. بخور پوست
معمولاً یکی از روشهای کاربردی برای درمان و از بین بردن جوشهای سر سیاه و همچنین بستن منافذ پوست استفاده از بخور است که همیشه در دسترس بوده و کارایی لازم را دارد. در ظرفی آب را جوش بیاورید سپس کمی بابونه در آن بریزید و سر خود را با یک حوله بپوشانید و بالای ظرف بایستید. زمانی که پوست صورت شما شروع به عرقکردن کرد نشانه این است که منافذ پوست در حال بسته شدن هستند. برای نتیجه بهتر این کار را دو بار در هفته انجام دهید.
۴. لیمو
خاصیت اسیدی لیمو سبب بسته شدن منافذ پوست میشود. به کمک آبلیمو و سفیده تخممرغ یک ماسک برای بسته شدن منافذ و سوراخهای ریز پوست بسازید و به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست خود بگذارید و سپس آبکشی کنید. وقتی هفتهای دوبار از این ماسک استفاده کنید نتیجه خوبی میگیرید. برای بهتر شدن اثر آن بعد از بخور دادن صورت از آن استفاده کنید. روش دوم این است که چند قطره آبلیمو را با آب ترکیب کرده و پوست خود را با آن بشویید و سپس آبکشی کنید. این عمل نه تنها باعث بسته شدن منافذ میگردد بلکه جوشهای صورت را نیز کاهش میدهد. البته توجه داشته باشید که میزان آبلیمو را در آب زیاد نکنید و مستقیم به پوست صورت خود تماس ندهید.
۵. یخ
برای استفاده از یخ ابتدا آن را در یک پنبه آرایشی قرار دهید و سپس به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه روی پوست صورت خود بمالید. نتیجه آن بسته شدن منافذ پوست و خروج گرد و غبار از داخل آن است. ضمنا کمپرس یخ برای ورم پلکها بسیار موثر است.
۶. ماسک جوانه گندم
اگرچه استفاده از انواع ماسک برای صورت خالی از لطف نیست اما به صورت ویژه این ماسک نه تنها تاثیر مثبت در رفع منافذ باز پوست داشته بلکه در روشن و شفاف کردن پوست صورت موثر است. برای تهیه این ماسک نیاز به جوانه گندم یا همان گندم جوانهزده که پس از خشک کردن آن را به صورت پودر در بسیاری عطاریها ارائه میکنند دارید، برای این کار یک قاشق غذاخوری پودر جوانه گندم را با کمی شیر مخلوط کرده ابتدا پوست را با استفاده از لیف و صابون شستشو و مخلوط بدست آمده را روی پوست بصورت حرکت چرخشی ماساژ داده و پس از گذشت زمان ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با آب ولرم بشویید.
با اقدامات سادهای که در بالا بیان شد میتوان بدون صرف هزینه منافذ پوست را به آسانی برطرف کرد. هر روز برای مراقبت از پوستتان وقت بگذارید. پوستتان را کاملاً تمیز کنید، آب زیاد بنوشید و برای حفظ سلامت پوستتان از لوازم آرایش مناسب استفاده کنید.
منبع: بهداشت نیوز
1261