نکاتی درباره قبل و بعد از عمل دیسک کمر

عمل جراحی دیسک کمر نوعی از جراحی است که برای درمان اعصاب تحت فشار در ستون فقرات کمر مورد استفاده قرار می گیرد.

نکاتی درباره قبل و بعد از عمل دیسک کمر

عمل جراحی دیسک کمر تنها زمانی توصیه می شود که درمان های غیر جراحی کمکی به بهبودی فرد نکند. هدف از عمل جراحی دیسک کمر بهبود علائمی مانند درد مداوم و بی حسی پاها ناشی از فشار در اعصاب ستون فقرات است. معمولا در این موارد پس از جراحی، مشکلات فرد تا حدودی برطرف می شود.

در عمل جراحی دیسک کمر معمولا این موارد انجام می شود:

- تنگی ستون فقرات و محدود کردن بخشی از ستون فقرات که دچار فشار عصب در آن ناحیه شده است.

- ترمیم دیسک و سیاتیک یعنی جایی که دیسک آسیب دیده ستون فقرات بر روی عصب فشار وارد می آورد.

- ترمیم آسیب های ستون فقرات مانند شکستگی یا تورم بافت

- فشرده سازی نخاعی متاستاز یعنی جایی که سرطان در یک قسمت از بدن، مانند ریه ها، به ستون فقرات گسترش می یابد و بر روی نخاع یا اعصاب فشار می آورد.

در عمل دیسک کمر چه اتفاقی می افتد؟

زمانی که پزشک، عمل جراحی دیسک کمر را توصیه می کند، حداقل یکی از روش های زیر انجام می شود:

- لامینکتومی: این روش برای کاهش فشار در ناحیه ای است که بخش استخوانی از یکی از مهره های (استخوان های ستون فقرات) برداشته شود تا فشار بر عصب آسیب دیده کاهش پیدا کند.

- دیسککتومی: این روش برای بخشی از یک دیسک آسیب دیده و حذف فشار از عصب انجام می شود.

- همجوشی ستون فقرات: این روش، هنگامی انجام می شود که دو یا چند مهره برای حفظ، ثبات و تقویت ستون فقرات با بخشی از استخوان جوش زده و متصل می شود.

در بسیاری از موارد، ترکیبی از این تکنیک ها می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

عمل دیسک کمر معمولا تحت بیهوشی عمومی انجام می شود، به این معنی که شما در طول فرایند عمل دیسک، بیهوش بوده و به هیچ وجه دردی احساس نمی کنید. معمولا عمل دیسک کمر حداقل یک ساعت طول می کشد، اما بسته به پیچیدگی روش، ممکن است مدت زمان آن طولانی تر شود.

علت درد پا بعد از عمل دیسک کمر

پس از عمل جراحی دیسک کمر ، گاهی اوقات درد عصب سیاتیک پا دچار درد شدیدی می شود. درد عصبی در پا اغلب به علت مشکلات مربوط به پا است، اما در بعضی موارد ممکن است با مشکلات ستون فقرات کمری و عمل دیسک کمر ایجاد شود.

درد پا پس از عمل جراحی دیسک کمر ناشی از فشرده سازی اعصاب ستون فقرات کمری است که عصب سیاتیک شما را تشکیل می دهد.

درد عصبی ناشی از مشکل نخاعی

علاوه بر عمل جراحی دیسک کمر ممکن است درد عصبی در پاهای شما ناشی از مشکلی در ناحیه ستون فقرات کمری باشد. این نوع پا درد هنگامی رخ می دهد که یک مشکل اساسی پزشکی مربوط به ستون فقرات کمری با علائم سیاتیک، در امتداد عصب سیاتیک بزرگ در پا ایجاد شود. به این ترتیب، این علائم دردناک ممکن است باعث درد شدید در پاها شود.

علل شایع مرتبط با ستون فقرات یک عمل ناموفق و برگشت پذیر در ستون فقرات ممکن است باعث درد در ناحیه پای شما شود، به یاد داشته باشید که در پاها، چندین عصب وجود دارد و هر کدام از این ها می تواند درون پا دچار آسیب شده و یا تحریک شود. به عنوان مثال، پوشیدن کفش های تنگ و احتمالا کفش پاشنه بلند می تواند بر اعصاب پا فشار وارد آورده و آن را تحریک کند.

علاوه بر این، این درد ممکن است در اطراف پا ایجاد شود. این درد حتی ممکن است در طول زمان به علت اصطکاک بیش از حد بیشتر شده و به سمت اعصاب رفته و باعث درد و سایر علائم شود. یکی دیگر از علل احتمالی درد عصب در پا، ضخیم شدن بافت اطراف عصب پا است.

یک آزمایش ساده می تواند کمک کند تا نشان دهد که آیا درد پا به علت وضعیت ستون فقرات است یا خیر.

تعیین منبع درد پا پس از عمل دیسک

با تمام علل احتمالی درد عصبی در پا، چگونه می توانید منبع درد را در پاها تشخیص دهید؟ نشانه اولیه این است که ببینید درد پای شما به علت مشکل ستون فقرات شما ایجاد می شود یا خیر.

علائم همچنین می تواند شامل موارد زیر باشد:

- سخت راه رفتن و یا افزایش فشار روی انگشتان پا

- سنگینی یا ضعف پا که معمولا حالت کشیدگی ایجاد می کند

درد پا پس از عمل جراحی دیسک کمر ممکن است یک درد معمول پس از عمل بوده و با طی کردن روند بهبودی و پس از مدت زمانی برطرف می شود. اما اگر هر دو پا تحت تأثیر قرار گیرند، ممکن است بر اثر سیاتیک ایجاد شده باشد، اما شرایط مرتبط با ستون فقرات مانند تنگی کانال نخاع در هر دو پا علائم ایجاد کند.

مراقبت های بعد از عمل دیسک کمر

معمولا پس از عمل جراحی دیسک کمر ، بسته به پیچیدگی جراحی و سطح تحرک قبل از عمل، ۱ تا ۴ روز پس از عمل و استراحت در بیمارستان می توانید به منزل بروید.

اکثر افراد می توانند یک روز پس از عمل دیسک کمر، به منزل مراجعه کرده و پس از آن با مراقبت های بعد از عمل روند بهبودی طی می شود. اما دقت کنید که تا ۶ هفته پس از عمل دیسک کمر، باید از انجام فعالیت های شدید و رابطه جنسی خودداری کنید.

ممکن است بعد از حدود ۴ تا ۶ هفته، قادر به انجام دادن فعالیت های روزمره خود شوید، اگرچه باید از رانندگی طولانی مدت و یا بلند کردن اجسام سنگین، اجتناب کنید و انجام دادن فعالیت های سنگین تر، نیاز به زمان بیشتری دارد.

نکات اساسی که باید در مورد «دیسک کمر» بدانید

یک متخصص مغز و اعصاب گفت: درمان جراحی باز دیسک کمر، درمان با لیزر یا تزریقات درون کمر هرکدام شرایط خاص خود را دارند و نمی‌توان یک روش درمانی را برای تمام افراد توصیه کرد.

مهدی خواجوی جراح و متخصص مغز و اعصاب درباره بیماری دیسک کمر توضیح داد: افراد زیادی با گزارش رادیولوژیست از «ام‌آرآی» خود اعلام می‌کنند که برجستگی دیسک در کمر آن‌ها گزارش شده است لذا این افراد لازم است نکاتی را در این زمینه بدانند.

وی با بیان اینکه کمردرد به‌عنوان دومین درد شایع در انسان بعد از سردرد علل بسیار متنوعی دارد و هر برجستگی دیسکی عامل اصلی کمردرد نبوده توضیح داد: در ۳۵ درصد افراد ٢٠ تا ۴٠ سال اگر ام‌آرآی انجام دهند درجاتی از برجستگی دیسک دیده می‌شود که الزاما علت کمردرد آنها نیست.

این جراح مغز و اعصاب تصریح کرد: اگر تمام افراد بالای ۶٠ سال اگر «ام‌آرآی» انجام دهند تعدادی از دیسک‌ها بیرون‌زدگی دارند که در یک‌سوم این افراد بیرون‌زدگی دیسک شدید می‌تواند کاملا بدون علامت باش؛ این موضوع ممکن است فقط در ام‌آرآی‌هایی که به صورت بیهوده انجام می‌شود دیده شود و منجر به درمان‌های اضافی و غیرضروری، صرف وقت و هزینه شود.

وی افزود: تشخیص علت اصلی کمردرد فقط با معاینه یک جراح مغز و اعصاب امکان‌پذیر است نه متخصصان رشته‌های دیگر که به‌علت پول‌ساز بودن این حوزه در آن ورود کرده‌اند و انواع درمان‌های غیرضروری را انجام می‌دهند. توصیه این است که حتما در مواردی مثل کمردرد با متخصصی که به وی کاملا اعتماد دارید مشورت کنید و هرگز گزارش ام‌آرآی یا سایر اقدامات رادیولوژیک که انجام داده‌اید را خودتان تفسیر نکنید و یا به تفسیر افراد غیرمتخصص اعتماد نکنید.

وی در پایان توصیه کرد: درمان جراحی باز دیسک کمر یا درمان با لیزر یا تزریقات درون کمر هرکدام اندیکاسیون‌های خاص خود را دارند و نمی‌توان یک روش درمانی را برای تمام افراد توصیه کرد. هر بیمار نیاز به درمان مخصوص خودش دارد که توسط پزشک ماهر و مورد اعتمادش تعیین می‌شود.

منبع: ایران بانو

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • مجید
    0

    باعرض سلام.من بعداز5 سال عمل دیسگ کمراجسام سنگینی بلندکردم حال باستنم وپاهام دردمیکند.ایاخوب میشود یاخدانکرده بازباید عمل شوم خیلی ناراحتم.لطفن راهنمایی کنید

  • اسداله عالی
    0

    باسلام بنده مدت دوساله دیسک کمر عمل کرده ام البته دوبار دکتردرحین عمل اول ب عصب کمرم آسیب میزنه بجای مهره 4 و5 مهره 3 و4 عمل میکنه باگذشت پنج ماه دوباره مهره پنج خاسته عمل کنه عملش ناموفق بوده یک تکه ازدیسک باقی مانده تو این مدت دو سال هیگونه بهبودی حاصل نشده همش روتخت دراز کشیده ام درموقع راه رفتن دردم شدید میشه البته پای راستمه بیشترای درد کف پا وانگشتان تابیادبالا ونشتن هم برام مشکله باید دراز بکشم تاکمی دردم کم بشه .. خواهشمندم راهنمایی کنید ایا علتش همان اسیب دیدگی عصب است یا همان مهره پنج است ک درست عمل نشده . باتشکرفراوان 09178083247

  • هادی مرادی
    0

    باسلام اغای دوکتور وخت بخیر من الان ۳ ماه هست کمرم را عمل کردم الان هردو پام سوزیش داره پای چپم قبلن سیاتیک داشتم عمل کردم الان نوک انگوشتان پام داغ میاد لطفان بیگین چکار کنم

  • مسعود خواجه مظفری
    0

    بیماری به جهت مشگل دیسک با لیزرعمل کرده و پس از مرخص شدن در حال درازکش سردرد خفیفی دارد ولی به محض بلندن شدن حهت انجام کار ضروری درحالت نشسته یا حرکت سردرد فوق العاده شدیدی داره . علت چه چیزی میتونه باشه . از همراهی و راهنمایی شما تشکر دارم

  • همایون رحمانی
    0

    با سلام بنده عمل جراحی باز دیسک کمر انجام داده ام سوال بنده این است که حداکثر برش دراجرای باز چه مقدار است مثلا به سانتیمتر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد