علت عرق شبانه در نوجوانان چه می تواند باشد؟
علت عرق کردن نوجوانان در خواب شبانه می تواند نشانه ای از سرطان باشد و همچنین تغییرات هورمونی و مشکلات تیروئید نیز در آن می توانند موثر باشند.
چه چیزی موجب عرق شبانه و تعریق در خواب در نوجوانان می شود؟
اکثر دوره های عرق شبانه به علت انواع مختلفی از علل است. گرمایش بیش از حد اتاق و یا استفاده از پتو های زیاد می تواند باعث عرق کردن شود. خوردن غذاهای تند و یا ورزش زیاد قبل از خواب نیز علتی رایج است.
برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای کاهش تب و داروهایی برای درمان دیابت می توانند عرق شبانه را به عنوان یک عارضه جانبی ایجاد کنند. سرماخوردگی یا آنفولانزاممکن است در شب باعث عرق شوند. گاهی اوقات مشکلات عاطفی، اضطراب و کابوس نیز می توانند این علائم را ایجاد کنند و عللی دارد که در ادامه این بخش از سلامت نمناک خواهیم گفت.
لوسمی و لنفوم از علت های عرق شبانه نوجوانان:
در نوجوانان، عرق شبانه ممکن است نشانه ای از لوسمی، سرطان تولید کننده سلول های خون بدن باشد. لوسمی حدود 40 درصد از سرطان ها را در نوجوانان جوان تشکیل می دهند. شایع ترین نوع لوسمی در این گروه سنی لوسمی لنفوسیتی حاد و لوسمی حاد میلوگوئین است. این تومور همچنین ممکن است مغز و تاندون را شامل شود.
علائم لوسمی عبارتند از تب، عرق شبانه، کبودی راحت، خستگی و کاهش وزن ؛ لنفوم ها در سنین 15 تا 19 سالگی، 15 درصد از سرطان ها را تشکیل می دهند و بیماری هوچکین یک نوع لنفوم است که میزان شیوع آن در مردان بالغ شایع است که می تواند با تب، عرق شبانه، کاهش وزن و تورم یک یا چند غدد لنفاوی گردن همراه باشد.
عفونت از علت های عرق شبانه نوجوانان:
انواع عفونت های مهم می توانند موجب عرق شبانه در نوجوانان شوند. طبق یک مطالعه منتشر شده توسط "مجله آمریکایی بهداشت عمومی"، سل در میان افراد 5 تا 24 ساله بیشتر در حال گسترش است.
عفونت می تواند باعث عرق شبانه، کاهش وزن و سرفه شود که گاهی اوقات حاوی خون است. با توجه به تغییرات در رفتار، نوجوانان می توانند به ویروس HIV مبتلا شوند که ممکن است عرق شبانه را به عنوان بخشی از عفونت اولیه ایجاد کند.
با توجه به آروت، یک گروه غیر انتفاعی برای کمک به ایدز، میزان ابتلا به ایدز در گروه سنی 15 تا 19 افزایش پیدا کرده. در نهایت، استئومیلیت، هپاتیت و اندوکاردیت عفونی دیگر علل عفونی عرق شبانه در نوجوانان هستند.
تغییرات هورمونی از علت عرق شبانه نوجوانی:
انواع اختلالات هورمونی می توانند باعث عرق شبانه شوند. عرق شبانه اغلب در بیماری گریو رخ می دهد، بیماری ای است که به سبب پرکاری تیروئید ایجاد می شود. اکثر موارد بیماری گریو در افرادی که در سن 11 تا 15 سالگی هستند، رخ می دهد و اغلب دختران را تحت تاثیر قرار می دهند.
فئوکروموسیتوما یک تومور نادر غده فوق کلیه است که ممکن است باعث تپش قلب اپیزودیک، فشار خون بالا و عرق شبانه شود. حدود 10 درصد بیماری در افراد بین 6 تا 14 سال رخ می دهد.
علل دیگر عرق شبانه نوجوانی:
تعدادی از بیماری های غیر معمول دیگر نیز می تواند منجر به عرق شبانه شوند .
شرایط سیستم عصبی مانند سرینگویمیلیا، وضعیت نخاع یا دیسونومنیا خانوادگی، اختلال تنظیم دما، می تواند این علامت را ایجاد کنند.
اختلالات خواب مانند آپنه انسداد خواب ممکن است گهگاه با عرق شبانه همراه باشد و اغلب با افزایش میزان چاقی در نوجوانان همراه است.
در نهایت، بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس می تواند منجر به عرق شبانه نیز شوند که البته لوپوس در دختران نوجوان بسیار رایج تر است.
منبع: نمناک
1696