افزایش باروری مردان با ورزش منظم
عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا بر لزوم تحرک بدنی مناسب تاکید کرد و گفت: ورزش منظم و سبک، نقش مهمی در سلامت باروری مردان داشته و آن را افزایش می دهد.
دکتر بهرنگ آبادپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا به مردان توصیه کرد که ورزش را در کارهای روزانه خود قرار دهند تا ضمن افزایش سلامت باروری، از سایر مزایای آن هم بهره مند شوند.
این جراح کلیه و مجاری ادرار اظهار داشت: سبک زندگی سالم، تغذیه مناسب و خودداری از مصرف بی رویه دارو از دیگر عواملی است که می تواند سلامت باروری را افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه استرس می تواند سلامت باروری را مورد تهدید قرار دهد، به مردان توصیه کرد که از استرس دوری کنند و تاجایی که می توانند آن را کم کنند.
** ابتلا به بیماری های مادرزادی نوزادان در سنین باروری والدین کاهش می یابد
آبادپور، با اشاره به اینکه حداکثر قدرت باروری در هر 2 جنس حدود 24 تا 25 سالگی است، گفت: زوجین سعی کنند در این سنین بچه دار شوند، زیرا احتمال ابتلا به ناهنجاری های کروموزمی و بیماری های مادرزادی در نوزادان در این سنین کاهش می یابد. وی به زوجین توصیه کرد پروسه فرزندآوری را به تاخیر نیاندازند، زیرا بعد از این سنین بتدریج و با شیب ملایم قدرت باروری کاهش می یابد. جراح کلیه و مجاری ادرار اظهار داشت: هرچه مردان به سن 40 سالگی نزدیک تر می شوند، کاهش قدرت باروری بیشتر می شود و پس از آن به طور آشکار کیفیت تولید اسپرم و باروری می تواند دچار اختلال شود.
** مصرف مواد روان گردان؛ اختلال شدید در اسپرم سازی ایجاد می کند
عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا گفت: مصرف الکل، سیگار و مواد روان گردان اختلال شدید در اسپرم سازی ایجاد و در نهایت باروری افراد را دچار مشکل می کند. وی به مردم توصیه کرد که از مصرف الکل، سیگار و مواد روان گردان به شدت خودداری کنند تا دچار برخی بیماری ها نشوند و زندگی سالمی داشته باشند.
آبادپور اظهار داشت: بیماری های عفونی از جمله اریون می تواند بر روی سلامت باروی افراد تاثیر بگذارد و به همین دلیل به خانواده ها توصیه کرد که بدون تجویز پزشک به کودکان دارو ندهند و زودتر برای درمان به پزشک مراجعه کنند.
وی با اشاره به اینکه مردان از مصرف بی رویه و بدون نظر پزشک دارو به شدت خودداری کنند، اظهار داشت: برخی داروها مانند آنتی هیستامین ها، انواعی از داروهای کاهش دهنده فشارخون و داروهای خاص دیگر که برای درمان بیماری روماتیسمی بکار می روند، می توانند اسپرم سازی را تحت تاثیر قرار دهند.
وی ادامه داد: داروی سایمیتدین که برای کم کردن اسید معده و درمان زخم معده بکار می رود، به عنوان عارضه جانبی می تواند بر عضو حیاتی تولید اسپرم سازی آسیب بزند و برای نوجوانان مشکل ایجاد می شود.
آبادپور بیان داشت: کودکان از مصرف هر دارویی، بدون تجویز پزشک خودداری کنند، برخی از داروها می تواند در آینده بر روی فرایند اسپرم سازی آنان تاثیر منفی داشته باشد.
** مصرف کورتن می تواند به تولید اسپرم آسیب بزند
جراح کلیه و مجاری ادرار تاکید کرد: کودکان و نوجوانان باید داروهای هورمونی یا کورتن ها را با مجوز پزشک مصرف کنند و استفاده بی رویه آنها می تواند سبب آسیب به تولید اسپرم شود.
آبادپور با اشاره به اینکه مداخلات دارویی به خصوص هورمونی، فرد را دچار اختلال شدید تولید اسپرم می کند، گفت: برخی از نوجوانان در باشگاه های ورزشی از داروهایی که پایه هورمونی دارند، استفاده می کنند که عوارضی برای آنان دارد.
وی با اشاره به اینکه اثبات شده که فلزات سنگین، مانند سرب و کادیم در ناباروری نقش دارند، گفت: در صورتی که افرادی به صورت مستقیم و طولانی مدت در معرض سرب و کادیوم و ارسنیک باشند در ناباروری آنان نقش دار . آبادپور افزود: کسانی که شغل آنها به گونه ای است که با مواد حاوی این فلزات سروکاردارند مانند افراد فعال در صنعت رنگ سازی، باید مراقبت های خاص و حرفه ای را انجام دهند تا دچار مشکلات باروری نشوند.
منبع: ایرنا
1980