فرآورده‌های تقلبی ضدعفونی کننده را بشناسید

مدیر نظارت بر دارو و مواد بیولوژیک معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نسبت به مصرف فرآورده‌های ضد عفونی کننده تقلبی و غیرمجاز هشدار داد.

فرآورده‌های تقلبی ضدعفونی کننده را بشناسید

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر یوسف بهداروندی بیان کرد‌: در بازرسی کارشناسان حوزه دارویی کشور از سطح عرضه فرآورده‌های ضدعفونی تقلبی و حاوی ماده سمی متانول مشخص شد.

وی افزود: ژل ضدعفونی کننده شرکت آوجکو قزوین با نشان تجاری موریور و سری ساخت ۰۵M و ۰۶M با درجه پایین الکل و وجود متانول، محلول ضدعفونی کننده شرکت به پاک شیمی سلامت با نشان تجاری تریتاسپت به دلیل نگرفتن مجوز و وجود متانول و درجه پایین الکل، اسپری ضدعفونی کننده عطر اتحاد پایتخت با نشان تجاری هلنسا به دلیل وجود متانول، ژل ضدعفونی کننده شرکت بهسامان درمان پارسیان با نشان تجاری پلاسترین به دلیل درجه پایین الکل از جمله این فرآورده ها هستند.

بهداروندی از دیگر محصولات تقلبی به ژل ضدعفونی کننده شرکت دارو درمان سلفچگان با نشان تجاری PERFECT به دلیل درجه پایین الکل، ژل ضدعفونی کننده شرکت پالیز طب شفق با نشان تجاری PALYZ POLYGEL به دلیل درجه پایین الکل و ژل ضدعفونی کننده شرکت فرآیندسازان شیمی پارس با نشان تجاری‌ Rafael به دلیل درجه پایین الکل و وجود متانول، محلول ضدعفونی کننده با نشان تجاری Vivacell فاقد مشخصات تولیدکننده به دلیل وجود متانول و محلول ضد عفونی کننده شرکت کیمیا الکل با نشان تجاری کیمیا الکل به دلیل درجه پایین الکل اشاره کرد.

مدیر نظارت بر دارو و مواد بیولوژیک معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: همچنین ژل ضدعفونی کننده شرکت پارس هرماس با نشان تجاری Micro ZX HD به دلیل فاقد هرگونه مجوز بهداشتی، ژل ضدعفونی کننده شرکت کیان پلیمر آناهید با نشان تجاری CALLARDO به دلیل فاقد هرگونه مجوز بهداشتی و محلول ضد عفونی کننده شرکت آدینه تجارت راما ایرانیان با نشان تجاری Rama به دلیل فاقد هرگونه مجوز بهداشتی از جمله دیگر محصولات تقلبی هستند.

وی توصیه کرد: مردم به هیچ وجه از الکل متیلیک (متانول) و یا الکل صنعتی که حاوی درصدهای مختلفی از اتانول به همراه متانول است، برای ضدعفونی دست و پوست استفاده نکنند و چنانچه قصد دارند از فرآورده‌های ضدعفونی بر پایه الکل استفاده کنند، تنها از محلول‌های حاوی الکل اتیلیک (اتانول) و یا فرآورده‌های استاندارد حاوی الکل اتیلیک (اتانول) با غلظت مناسب (۷۰ درصد) و با رعایت اصول توصیه شده استفاده کنند.

بهداروندی بیان کرد: شهروندان محلول‌های ضدعفونی کننده را تنها از مراکز عرضه مجاز مانند داروخانه‌ها تهیه و در صورت مشاهده هرگونه مواد تقلبی، با شماره تلفن ۱۹۰ تماس بگیرند تا از سوی کارشناسان و بازرسان نسبت به جمع آوری از سطح عرضه و ارجاع به مقامات قضایی اقدام شود.

محلول و ژل‌های ضد عفونی کننده برای از بین بردن ویروس کرونا مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ این محصولات با راه اندازی چندین خط تولید هم اکنون در مراکز عرضه مجاز مانند داروخانه ها به میزان کافی در دسترس مردم قرار دارد.

ویروس کرونا که کووید - ۱۹ نیز نامیده می شود، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به بیش از ۲۰۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

منبع: ایرنا

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • --
    0

    تعدادي از اين حيوان صفت ها را به چوبه دار بساريد تا ريشه اين رفتارهاي رذيلانه بخشكد.