معاون وزیر بهداشت:
زلزلهزدگان کرمانشاه هنوز "سرویس بهداشتی" ندارند
معاون بهداشت وزیر بهداشت نسبت به ضعف مدیریتی در زمان وقوع حوادثی چون زلزله انتقاد کرد.
به گزارش خبر فوری به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی گفت: ما باید به طور جدی از این حوادث درس بگیریم؛ چرا که آن چه که باعث آسیب میشود، تنها زلزله نیست بلکه عدم آمادگی ما در برابر بروز زلزله است.
وی با بیان اینکه در صورت آمادگی در برابر حوادثی چون زلزله، آسیبها به میزان قابل توجهی کاهش مییابد، افزود: اینکه فقط دعا کنیم تا زلزله نیاید، درست، بلکه باید با مبانی علمی دنیا وضعیتمان را انطباق دهیم. تاکنون زلزلههای متعددی در سطح کشور بروز کرده و آسیبهای زیادی را در پی داشته است. بنابراین باید تعارفات را کنار بگذاریم و به نواقصمان بپردازیم تا یک اتفاق یا حادثه طبیعی کل کشور را تحت تاثیر قرار ندهد. متاسفانه تاکنون آن طور که باید از این حوادث درس نگرفتهایم و مهمترین ضعفمان هم ضعف مدیریتی است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به مشکلات مردم کرمانشاه بعد از زلزله اخیر گفت: مردم کرمانشاه هنوز سرویس بهداشتی ندارند و این موضوعی بسیار مهم است. باید پرسید که چه کسی متولی حل این مشکلات است. اگر نتوانیم این مسائل را مدیریت کنیم، وضعیت واقعا بد میشود. در تهران زلزلهای ۵.۲ ریشتری آمد و همه چیز قفل شد. قاطعانه میگویم که اگر در تهران اتفاقی افتاده بود، هیچ کس نمیتوانست کمکی کند. گاهی میترسیم که شاید با زلزلهای در تهران دو تا سه میلیون نفر آسیب ببینند، اما من از شما میپرسم که اگر ۵۰ نفر در تهران آسیب ببینند، میتوانید به آنها خدمترسانی کنید؟
رئیسی با تاکید بر لزوم فرماندهی مناسب در زمان حوادث گفت: سیستم بهداشت و درمان در زلزله کرمانشاه کارش را به خوبی انجام داد و هیچ مصدومی بدون دریافت واکسن از بیمارستان خارج نشد. ما صبح زلزله از طریق سامانه بهداشت همه نیروهای شاغل بهداشتی و درمانی را در منطقه فراخوان زدیم و ۹۸ درصدشان برای حضور اعلام آمادگی کردند. در مرحله بعد همه مادران باردار را از طریق سامانه، شناسایی کرده و به صورت فعال از آنها مراقبت کردیم.
رئیسی با بیان اینکه در زلزله کرمانشاه ۸۴ مرکز بهداشتی تخریب شد، گفت: در این زلزله ۶۲مرکز بهداشت و ۲۲ مرکز جامع سلامت تخریب شدند و در حال حاضر همه واحدهای ما در کانکس ارائه خدمت میکنند.
وی با تاکید بر اهمیت ایمنی در مراکز بهداشتی و درمانی گفت: ۹۷ درصد ساختمانهای روستایی کشور در برابر زلزله مقاومت پایینی دارند و در سیستم شهرسازی هم با چنین مشکلاتی مواجهیم و تراکمهای نابجا، دسترسی و امدادرسانی را مشکل میکند.
وی با بیان اینکه یکی از اشکالات ما در زلزله کرمانشاه این بود که هشدارهای بهداشتی و اطلاعات مورد نیاز به موقع به EOC نمیرسید، گفت: اشکال دوممان این بود که تیمهای مشترک به منطقه اعزام نکردیم، بلکه هر یک از نیروهای بهداشت و درمان به صورت جداگانه به منطقه اعزام شدند. البته خوشبختانه همه خدمات بهداشتی لازم را ارائه دادیم و حتی واحدهای دندانپزشکی ما نیز در منطقه فعالند و ارائه خدمت میکنند.
35