همه چیز درباره سرطان پروستات؛ از علائم تا روش‌های درمان+ عکس

سرطان پروستات از جمله بیماری‌های شایع در میان مردان است، این بیماری هرساله از میان مبتلایان خود قربانی می گیرد. در این گزارش سعی شده ضمن معرفی این بیماری، علایم و روش‌های درمان آن معرفی شود.

همه چیز درباره سرطان پروستات؛ از علائم تا روش‌های درمان+ عکس

به گزارش خبر فوری ، سرطان پروستات در بعضی از آقایان به ‌صورت پنهان پیشرفت می‌کند و زمانی علائم خود را نشان می‌دهد که بیماری وارد مراحل پیشرفته خود شده است. بنابراین شناخت این بیماری و نشانه‌های آن و انجام تست‌های سرطان در تشخیص به‌ موقع بیماری اهمیت دارد.
پزشک متخصص بهترین کسی است که میتواند شما را در مورد لزوم و نحوه‌ی انجام تست‌ها راهنمایی می‌کند. در حال حاضر روش‌های درمانی متفاوتی برای غلبه بر این بیماری وجود دارد و بدون شک روش‌های موجود برای درمان سرطان پروستات همگام با پیشرفت علم در حال پیشرفت است.


سرطان پروستات چیست؟
پروستات غده‌ی کوچکی در بدن آقایان است که دقیقا در زیر مثانه قرار دارد. تمام سلول‌های بدن ما با سرعت مشخصی رشد می‌کنند و تقسیم می‌شوند و بعد از مدتی از بین می‌روند.
سرطان پروستات زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های پروستات با سرعت غیرعادی رشد ‌کنند و برخلاف سلول‌های عادی بعد از پایان عمر خود از بین نروند و تجمع سلول‌ها باعث به‌وجود آمدن تومور در پروستات شود. تومور به‌ وجود آمده با گذشت زمان می‌تواند به سایر بافت‌ها، غدد لنفاوی و در نهایت به استخوان‌ها سرایت کند.
سرطان پروستات دومین سرطان رایج در آمریکا و دومین دلیل مرگ‌های ناشی از سرطان در میان مردان است. در آمریکا از هر ۷ مرد ۱ نفر به سرطان پروستات مبتلاست. حدود ۲,۵ میلیون نفر در آمریکا درگیر این بیماری هستند. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا سالانه 30هزار مرد بر اثر سرطان پروستات جان خود را از دست می‌دهند.

علائم سرطان پروستات
رایج‌ترین نشانه‌های سرطان پروستات عبارتند از: مشکل در دفع ادرار، تکرر ادرار، ادرار با فشار کم، مشاهده‌ی خون در ادرار یا منی، تورم پاها، درد و ناراحتی در لگن یا مقعد، درد به هنگام انزال، ناتوانی‌های جنسی.
توجه کنید که گاهی ممکن است سرطان به‌صورت پنهان و بدون هیچ نشانه‌ای پیشرفت کند و ماه‌ها یا حتی سال‌ها بعد نشانه‌های خود را بروز دهد، بنابراین انجام آزمایش‌های منظم در پیش‌گیری و درمان به موقع سرطان پروستات نقش مهمی دارد.

آزمایش‌های تشخیص سرطان پروستات
آزمایش آنتی‌ژن اختصاصی پروستات (PSA): در این آزمایش میزان PSA خون اندازه‌گیری می‌شود. PSA نوعی پروتئین است که توسط غده‌ی پروستات تولید می‌شود و با یک آزمایش خون ساده می‌توان میزان این ماده را در خون اندازه‌گیری کرد. مشکلاتی از قبیل التهاب، بزرگی پروستات یا سرطان باعث می‌شوند مقدار این ماده در خون از حد نرمال آن بیشتر شود.
در برخی موارد به تشخیص پزشک، آقایان بالای ۵۰ سال یا جوان‌تر که احتمال ابتلا به سرطان پروستات در آنها وجود دارد مورد معاینه‌ی دیجیتال مقعد (DRE) قرار می‌گیرند. همچنین ممکن است از سونوگرافی برای بررسی وجود تومور استفاده شود. چنانچه در معاینات اولیه مورد مشکوکی مشاهده شود، در مرحله‌‌ی بعد برای معاینه‌ی دقیق‌تر، بیوپسی یا همان نمونه‌برداری تجویز می‌شود. در نمونه‌برداری قسمتی از بافت پروستات توسط سوزن مخصوص نمونه‌گیری و زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود.

معیار گلیسون
پزشک بعد از نمونه‌برداری و بررسی سلول‌های نمونه، نمره‌ای به نمونه‌‌ی موردنظر می‌دهد که معیار گلیسون (Gleason score) نام دارد. هرچه عدد این معیار بزرگ‌تر باشد، توده‌ی موردنظر بدخیم‌تر است. پاتالوژیست به کمک این معیار و آزمایش‌ها و معاینات انجام‌ شده، تشخیص می‌دهد که سرطان در چه مرحله‌ای است و تا چه حد به بافت‌ها و ارگان‌های اطراف خود سرایت کرده است.

عوامل زیر احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در آقایان افزایش می‌دهد:
سن: ریسک ابتلا به سرطان پروستات از سن ۵۰ سالگی به بعد افزایش می‌یابد و معمولا در آقایان بالاتر از ۶۵ سال شایع‌تر است.
نژاد: سیاه‌پوستان آمریکایی بیشتر از سایرین به این بیماری مبتلا می‌شوند و احتمال بروز این بیماری در مردان آسیایی نسبت به سایر نژادها کمتر است.
سابقه‌ی خانوادگی: در صورتی‌‌ که اقوام نزدیک فرد، مبتلا به سرطان پروستات بوده باشند ریسک ابتلا بالا می‌رود.
وزن: شیوع این بیماری در آقایان دارای اضافه وزن بیشتر است.

چه کسانی باید مورد بررسی قرار بگیرند؟
در پاسخ به این سؤال باید بدانید که با توجه به نتایج آزمایش‌ها پزشک‌تان تصمیم می‌گیرد که شما به بررسی بیشتر و درمان نیاز دارید یا خیر. فراموش نکنید که سطح بالای PSA همیشه نشانه‌ی ابتلا به سرطان پروستات نیست. مشکلاتی مانند التهاب، عفونت و بزرگی پروستات هم ممکن است علت افزایش سطح این ماده در خون باشند. بنابراین بهتر است پیش از انجام این آزمایش با پزشک خود مشورت کنید.

روش‌های درمان سرطان پروستات
برای درمان سرطان پروستات از روش‌های زیر استفاده می‌شود:
پروستاتکتومی رادیکال که طی آن غده‌ی پروستات از بدن خارج می‌شود.
پرتودرمانی که با کمک اشعه‌های قوی سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد.
شیمی‌درمانی که از داروهای شیمیایی برای غلبه بر سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند.
هورمون‌درمانی که طی آن جلوی تولید هورمون تستوسترون گرفته می‌شود، زیرا این هورمون به رشد تومورهای پروستات کمک می‌کند.
براکی‌تراپی که در آن برای از بین بردن تومور، ذرات رادیواکتیو در مجاورت تومور قرار داده می‌شود.
سرمادرمانی که با انجماد بافت‌های منطقه‌ی موردنظر تومور را از بین می‌برد.
روش اولتراسوندتراپی که با گرم کردن بافت پروستات تومور را هدف قرار می‌دهد.

پیشرفت‌ در روش‌های درمانی
سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۲۰۱۰ اولین واکسن درمان سرطان را تأیید کرد. این واکسن پروونج (Provenge) نام دارد و با استفاده از سلول‌های بنیادی به بیمارانی که در مرحله پیشرفته‌ی سرطان پروستات قرار دارند، کمک می‌کند.
دانشمندان در حال ابداع روش‌های جدید برای درمان سرطان پروستات هستند. روش‌ اولتراسوند متمرکز با شدت بالا جهت نابود کردن سلول‌های سرطانی و درمان‌های دارویی هدفمند برای متوقف کردن رشد این سلول‌ها جزو روش‌های جدید درمان سرطان به حساب می‌آیند. RFA نیز روش نوینی است که از فرکانس‌های رادیویی برای کاهش درد در مردان مبتلا به سرطان از آن استفاده می‌کنند.
باید بدانیم که سرطان پروستات هرچه زودتر تشخیص داده شود شانس بیشتری برای درمان خواهد داشت. در اغلب موارد این بیماری در مراحل اولیه قابل درمان است. چنانچه بیماری وارد مراحل بالاتر شود، درمان آن نیز دشوارتر خواهد بود. علاوه بر این، روش‌های درمانی که در مراحل پیشرفته‌ی سرطان پروستات مورد استفاده قرار می‌گیرند گاهی عوارضی از قبیل بی‌اختیاری ادرار و مشکل در نعوظ را به‌ همراه دارند.
پزشک متخصص با توجه به شرایط فرد، سبک زندگی و سن شخص تصمیم می‌گیرد که آزمایش‌های مربوط به سرطان پروستات از چه سنی و به چه صورت باید انجام شود.

آمار مبتلایان به سرطان پروستات در ایران
سرطان پروستات در ایران روز به روز در حال افزایش هست، آمارها نشان میدهند که میزان مبتلایان سه برابر شده هست و این هشداری برای مردان ایرانی می باشد. معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از افزایش ۲.۵ تا ۳ برابری سرطان پروستات در کشور خبر داد.
پزشک رضا ملک‌زاده در بیستمین کنگره انجمن اورولوژی ایران که در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود، گفت: سرطان پروستات در ۲۰ سال قبل شیوع رو به افزایش در کشورمون داشته هست.وی با اعلام این که شاهد افزایش ۲٫۵ تا ۳ برابری سرطان پروستات در کشور هستیم، افزود: علت اصلی شیوع سرطان پروستات، افزایش سن امید به زندگی و طول عمر افراد هست.
ملک‌زاده با عنوان این مقاله که سرطان پروستات مربوط به افراد مُسن هست اظهار داشت: با دقت به این که جامعه به طرف سالمندی پیش می رود در نتیجه افزایش بیماران مبتلا به سرطان پروستات در کشور طبیعی هست.معاون وزیر بهداشت در ادامه به مهم‌ترین عوامل بروز سرطان پروستات در کشور اشاره کرد و گفت: مهم ترین عامل چاقی و عدم تحرک هست. همین طور مصرف گوشت قرمز و کالری چندان منجر به بروز سرطان پروستات میشود.
وی با اعلام این که ۹۰ درصد مردم ایران تحرک فیزیکی کافی ندارند؛ گفت: چاقی بعنوان اپیدمی در کشورمون شناخته میشود، به طوری که ۳۰ درصد مردم جامعه چاق و ۴۰ درصد اضافه وزن دارند.معاون وزیر بهداشت به تغییر روش‌هاي غربالگری سرطان پروستات برای تشخیص این مریضی اشاره کرد.

نقش ریشه شیرین بیان در درمان سرطان پروستات
شیرین بیان گیاهی با خواص ضدسرطانی است که با کاهش میزان پروتئین مقاوم به دارو موسوم به bcl-۲ به درمان لوسمی (سرطان خون)، سرطان سینه و پروستات کمک می کند.
مطالعات نشان داده اند عصاره شیرین بیان در کنار داروی شیمی درمانی به توقف رشد سلول های سرطان پروستات کمک می کند. مشخص شده است ماده جداشده از عصاره شیرین بیان موسوم به Licochalcone-A دارای فعالیت ضدتوموری است. تصور می شود این عصاره شیرین بیان موجب کاهش رشد سلول های تومور می شود.
داروهای مورداستفاده در شیمی درمانی نظیر docetaxel از طریق نابودی سلول های تومور یا توقف تقسیم آنها، موجب توقف رشد سلول های تومور می شوند. استفاده از عصاره شیرین بیان در کنار docetaxel می تواند درمان موثری برای سرطان پروستات باشد.
معمولا وجود میزان بیش از حد پروتئین bcl-۲ با سرطان سینه و پروستات مرتبط است. عصاره Licochalcone-A از طریق کاهش تاثیرات پروتئین bcl-۲ عمل می کند. bcl-۲ پروتئینی است که به نظر می رسد موجب مقاومت به عوامل ضدسرطانی می شود.
با کاهش میران bcl-۲، ممکن است Licochalcone-A موجب افزایش حساسیت تومور به عوامل ضدسرطانی شود. در حقیقت محققان معتقدند عصاره شیرین بیان می تواند هم در سرطان های وابسته به هورمون و هم سرطان های غیرهورمونی نقش داشته باشد.

63

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید