یک کارشناس سیاست خارجی در گفتگو با خبر فوری:
طالبان با رویکرد دهه ۷۰ می تواند برای ایران تهدید باشد/ امکان مقابله به مثل در صورت اثبات ادعای رژیم صهیونیستی/ اخلال سایبری در وزارت راه و شهرسازی حاکی از ضعف در پدافند غیرعامل است
یک کارشناس سیاست خارجی با اشاره به برنامه ایران برای افزایش مبادلات تجاری خود با افغانستان به ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار در سال گفت: اگر طالبان رویکرد دهه ۷۰ خود را کنار نگذاشته باشد برای ایران می تواند تهدید باشد.
حشمت الله فلاحت پیشه در گفتگو با خبر فوری با اشاره به تحولات افغانستان و ظهور مجدد طالبان پس از ۲۰ سال اظهارداشت: کشور افغانستان نمونه نادری در قرن بیستم محسوب میشود که حکومت های آن با توصل به زور خود را تحمیل کرده اند.
وی افزود: در قرن بیست و یکم که قدرتهای بین المللی برنامه های خود را تحت عنوان ساز و کارهای مدیریت جهانی توجیه می کردند، کمتر کسی فکر می کرد که یک رویه تازهای در افغانستان شکل بگیرد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی بیان داشت: آمریکا به عنوان قدرت اول جهان و مدعی صادرات ارزشهای دموکراتیک، اولین کشوری است که با حضور طالبان در افغانستان موافقت خود را اعلام کرد.
وی با بیان اینکه طالبان از گذشته خود درس گرفته است، اظهار داشت: رفتار طالبان امروز با طالبانی که در سال ۲۰۰۱ سقوط کرد متفاوت است و تلاش کرده است تا کشورهای دیگر را به بی طرفی وادار کند. اما هیچ تعهدی به عدم بازگشت به رفتارهای گذشته نیست.
فساد در افغانستان فرصتهای ۱۳۵میلیارد دلاری را سوزاند
فلاحت پیشه علت اصلی ظهور مجدد طالبان در افغانستان را دولت این کشور عنوان کرد و گفت: تا کنون بیش از ۱۳۵میلیارد دلار به دولت افغانستان کمک نقدی شده است اما به دلیل وجود فساد، چنین فرصتی برای توسعه کشورشان از دست رفت.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به هدف طالبان از تصرف مبادی ورودی و خروجی کالاهای تجاری تصریح کرد: طالبان با این اقدام در تجارت افغانستان سهیم شده است. تا پیش از استقرار طالبان در گمرکات افغانستان، ۱۰ درصد باج رسمی و غیر رسمی شکل گرفته بود و زین پس باج طالبانی در انتظار کالاهای تجاری است. تا اینکه در گام بعدی کنترل سیاسی را در دست بگیرد.
فلاحت پیشه با اشاره به مبادلات تجاری ۳تا ۵ میلیارد دلاری ایران و افغانستان یادآور شد: ایران که برای افرایش مبادلات تجاری به ۱۰ و ۱۵ میلیارد دلار برنامه ریزی کرده است، اگر طالبان نگاه سیاه و سفید خود را کنار نگذاشته باشد و با رویکرد گذشته خود در سال ۱۳۷۳ رویه خود را ادامه دهد می تواند برای ایران یک تهدید باشد.
وی یادآور شد: در دهه ۷۰ شاهد بودیم که طالبان روابط نزدیکی با برخی جریانهای سیاسی مستقر در کشورهای عرب منطقه داشت و تجهیزات و توان مالی زیادی در خدمت طالبان گذاشتند. همچنین بخش قابل توجهی از نیروهای طالب را نوجوانان و جوانانی تشکیل می دهند که در دوهزار و ۵۰۰ مدرسه علوم دینی و نظامی در روستاهای حاشیهای و مرزی افغانستان آموزش دیده اند.
اطلاع رسانی درست فضای بی اعتمادی در جامعه را برطرف میکند
این کارشناس حوزه امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه به سوال خبر فوری مبنی بر اتفاقات اخیر داخل کشور همچون شنیده شدن صدای مهیب در محدوده پارک ملت تهران یا اخلال سایبری در سیستم وزارت راه و شهرسازی و راهآهن پاسخ داد و در این باره اظهار داشت: در حال حاضر گزارش دقیقی دال بر خرابکاری یا خطا در سیستم داخلی ارائه نشده است و فضای بی اعتمادی وجود دارد.
وی افزود: اگر اطلاع رسانی به درستی صورت نگیرد، فضای بی اعتمادی برطرف نمی شود.
فلاحت پیشه وقوع چنین اتفاقاتی را ضعف در پدافند غیرعامل دانست و تصریح کرد: عمر پدافند غیرعامل در ایران بیشتر از سابقه برخی از کشورهای منطقه است و باید اقدامات پیشگیرانه انجام میگرفت.
وی با اشاره ادعاهای مطرح شده از طرف رژیم صهیونیستی در آستانه برداشته شدن تحریم ها خاطرنشان کرد: اگر چنین ادعایی اثبات شود، بحث اقدامات مقابله به مثل می تواند به عنوان یکی از گزینه ها در دستور کار قرار گیرد.
منبع: خبر فوری
25
دقیقا مثل منابع مالی ازاد شده بعد از برجام که معلوم نشد کجا و چگونه هزینه شد ولی هر چه شد صرف کشور نشد و نتیجه و امار دقیقی از مصارف و منافع ان برای ملت و کشور دیده نشد
با وجود کارشناس هایی مثل ایشان به زودی ابر قدرت جهان میشویم.