بوی توقف توافقات برجامی و شکست مذاکرات می آید؟

«در ازای این یک گام که به جلو برداشته می‌شود، آمریکا سه گام به عقب برداشته و سه خواسته مهم ایران که به فعالیت‌های شرکت‌های خارجی، عدم تحریم شرکت‌های چند ملیتی و امکان ورود ایران به سوئیفت مربوط می‌شوند را نپذیرفته و تضمینی درباره آنها نداده است.»

بوی توقف توافقات برجامی و شکست مذاکرات می آید؟

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: هرچند مسئولان ایرانی مذاکرات برجامی گفته‌اند در حال بررسی پاسخ آمریکا به سؤال‌های ایران در مورد متن پیشنهادی اتحادیه اروپا هستند، ولی رسانه‌ها به صورت غیررسمی متنی را منتشر کرده‌اند که بخشی از پاسخ طولانی آمریکا به سؤال‌های ایران را دربردارد و نشان می‌دهد موارد مهمی از خواسته‌های ایران مورد قبول آمریکا واقع نشده است.

اگر این متن واقعاً همان باشد که آمریکا در پاسخ ایران برای اتحادیه اروپا فرستاده است، به نظر می‌رسد مذاکرات برجامی باز هم به محاق می‌رود و وعده‌ای که مذاکره‌ کنندگان به عنوان نمایندگان کشورهای عضو برجام مبنی بر امضاء توافق در این هفته داده‌اند، محقق نخواهد شد.

هیأت مذاکره ‌کننده آمریکا در برجام با ارسال نامه‌ای به «انریکه مورا» مذاکره ‌کننده هیأت اتحادیه اروپا نوشت: «اولاً ما با امضای توافقات، آن را تضمین می‌کنیم. ثانیاً ما توافق را در کنگره نیز به تصویب می‌رسانیم که رئیس ‌جمهور آینده هرکس باشد نتواند به راحتی بطور یکطرفه از آن خارج شود.»

این، نقطه قوت پاسخ آمریکا به سؤالات ایران است، چیزی که تاکنون هیأت آمریکائی برای انجام آن اعلام آمادگی نکرده بود. تصویب توافق در کنگره آمریکا با این هدف که رئیس‌ جمهور بعدی آمریکا نتواند از برجام به صورت یکطرفه خارج شود، همان چیزی است که هیأت ایرانی در گذشته و حال آن را مطالبه می‌کرد ولی هیأت آمریکائی زیر بار آن نمی‌رفت و اکنون وعده آن را داده است. اگر آمریکا به این وعده عمل کند، یکی از خواسته‌های مهم برجامی ایران برآورده شده و این، یک گام به جلو برای رسیدن به توافق محسوب خواهد شد.

نکته مهمی که باقی می‌ماند اینست که در ازای این یک گام که به جلو برداشته می‌شود، آمریکا سه گام به عقب برداشته و سه خواسته مهم ایران که به فعالیت‌های شرکت‌های خارجی، عدم تحریم شرکت‌های چند ملیتی و امکان ورود ایران به سوئیفت مربوط می‌شوند را نپذیرفته و تضمینی درباره آنها نداده است.

هیأت آمریکائی مذاکره‌ کننده برجامی درباره این سه موضوع گفته است:

1- در مورد اینکه ایران درخواست دارد ما به شرکتهای خارجی اعم از اروپایی و آمریکایی و آسیایی به جز آنهایی که تحت تحریم‌های آمریکا هستند اجازه کار با ایران بدهیم، ما این اجازه را صادر می‌کنیم اما شرط‌گذاری ایران مبنی بر اینکه امضای توافق و تداوم آن را منوط به آمدن شرکت‌های اروپایی برای کار و سرمایه‌ گذاری در ایران می‌کند از نظر ما قابل قبول نیست. غول‌های نفتی و شرکت‌های ماشین سازی اروپا و آسیا در اختیار ما نیستند که ما به آنها دستور بدهیم بروید در ایران کار کنید. آمدن یا نیامدن شرکت‌ها و سرمایه گذاریشان به آنها و برآورد خودشان در مورد سوددهی بستگی دارد، چه بسا برخی شرکت‌ها به هر دلیل مایل نباشند در ایران کار کنند یا سرمایه‌ گذاری نمایند.

2- درخواست ایران در مورد اینکه ما شرکت‌های اروپایی یا چند ملیتی را بیمه کنیم و قبول کنیم در صورت خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها، خسارت آنها را بدهیم، این خواست ایران در اختیار ما مذاکره کنندگان و رئیس‌ جمهور بایدن نیست و اگر هم تعهد بدهد، ضمانتی ندارد، ممکن است رئیس‌ جمهور بعدی برخلاف مصوبه‌ی اکثریت کنگره، تحریم‌ها را برگرداند یا اینکه تحریم‌های ثانویه را در مورد شرکت‌هایی که با ایران کار می‌کنند اعمال نماید. رئیس ‌جمهور بایدن فقط می‌تواند تا مدتی که دوره‌اش پایان می‌یابد به شرکت‌هایی که می‌خواهند با ایران کار کنند اطمینان رسمی بدهد مانع کار آنها نخواهد شد.

3- در مورد امکان ورود ایران به سوئیفت بلژیک و معامله با دلار آمریکا، طبق آنچه قبلاً در وین توافق کردیم، ما رسماً اجازه می‌دهیم اما اینکه ایران باید پیمان‌های پیش شرط دسترسی به سوئیفت (اف‌ای‌تی‌اف) را طبق دستور کار آن مرکز قبول و اجرا نماید، این مرحله به خود آنجا مربوط می‌شود.

نکته قابل تأمل اینست که هیأت آمریکائی مذاکره کننده برجامی بعد از این سه پاسخ منفی، اعلام کرده: «ما به تمام درخواست‌های ایران پاسخ مثبت داده‌ایم، انتظار داریم ایران این فرصت را از دست ندهد.»

برخلاف آنچه در این جمله از نامه هیأت آمریکائی به «انریکه مورا» نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات برجامی آمده، آمریکا به سه مورد از خواسته‌های مهم ایران (براساس این خبر غیررسمی) پاسخ منفی داده است. به عبارت روشن‌تر، پاسخ آمریکا براساس این خبر، یک گام به جلو و سه گام به عقب است به ویژه آنکه تمام این سه مورد به بهره‌وری اقتصادی ایران از برجام مربوط می‌شوند و اگر آمریکا در این موارد تضمین ندهد، احیاء برجام، ایران را به منافع اقتصادی نمی‌رساند. موضوع سوئیفت برای استفاده ایران از بانک‌های بین‌المللی اهمیت دارد. اگر ایران به «اف‌ای‌تی‌اف» نپیوندد همانطور که آمریکا شرط دسترسی ایران به سوئیفت را به دستور کار آن مرکز موکول کرده، استفاده از بانک‌های بین‌المللی غیرممکن خواهد بود. بنابراین، احیاء برجام و رفع تحریم‌ها بر حصول توافق درباره این سه موضوع متوقف است و تا در این زمینه‌ها توافق حاصل نشود، این توقف ادامه خواهد داشت به ویژه آنکه دیروز رسانه‌های رژیم صهیونیستی از تلاش این رژیم برای به شکست کشاندن برجام خبر دادند.

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 46
  • ناشناس
    3

    دولت دروغگو می گوید راه خود را از برجام جدا کرده برجام امضا نشود خواهد دید چه می شود جوجه را آخر پاییز می شمارند وجوبایدن سیاست مدار کار کشته وبا تجربه خیلی بدتر از ترامپ است وموزیانه کار میکند

  • ناشناس
    4

    تمامی پاسخ های دولت آمریکا به خواسته های برجامی حکومت ایران که در مقاله روزنامه جمهوری اسلامی بدان اشاره شده عقلانی و منطقی است و جز این نباید از طرف مقابل انتظار پاسخ داشت! از حکومت ایران انتظار است به پاسخهای منطقی دولت آمریکا تمکین کند و توافق نامه برجام را هر چه زودتر احیاء کند. این پاسخ منطقی است که دولت آمریکا فقط می تواند تضمین دهد مانعی برای سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی شرکتهای خارجی و چند ملیتی در ایران ایجاد نکند ولی اینکه تضمین دهد شرکتهای خارجی یا چند ملیتی را تشویق یا وادار کند در ایران سرمایه گذاری نموده یا فعالیت اقتصادی نمایند جزو تعهدات برجامی آمریکا نیست و اصلاً چنین چیزی در عالم واقع امکان پذیر نمی باشد! اینکه یک شرکت خارجی بدون اینکه با مانع قانونی مواجه باشد تمایل نداشته باشد در ایران به انجام سرمایه گذاری و یا فعالیت اقتصادی بپردازد ممکن است به دلایل مختلفی همچون تحریم مبادلات دلاری در ایران، نپیوستن ایران به کنوانسیون های مهم بین المللی همچون FATF، پالرمو، سند ۲۰۳۰ یونسکو، مسائل سیاسی و یا ریسک بالای سرمایه گذاری در ایران و ... مربوط باشد!

  • مهدی
    5

    مقصر اصلی کارشکنی ها در مذاکرات برجام متاسفانه ما هستیم نه آنها

  • هانیه
    12

    ببینید هدف آمریکا از این مذاکرات و احیانا توافق هسته‌ای ،نابود کردن و عقب راندن برنامه هسته‌ای ایران است
    مذاکرات و توافق یک تله است هدف تامین انرژی اروپا برای مدت مشخص و برنامه‌ریزی شده ،ایجاد شکاف بین ایران روسیه و حتی چین ،فریب افکار عمومی ایران ،ایجاد بی ثباتی و آشفتگی در اقتصاد ایران
    ایجاد سردرگمی در برنامه‌ریزی های دولت ،ایجاد نفاق و تفرقه بین سیاسیون ایران و مردم
    و هزاران حربه دیگر است
    از این مذاکرات چیزی به دست نمی آید و تضمینی برای توافق نیز از سوی آمریکا وجود ندارد بنابراین این توافق یک خسارت محض برای ایران خواهد بود.
    ایران دو راه بیشتر ندارد یا کلا مذاکرات را کنار بگذارد و بصورت سنتی و سیاست لاک پشتی به اداره کشور بپردازد
    یا با تغییر در سیاستهای خود همان کاری را انجام بدهد که دیگر کشورها در برابر آمریکا انجام میدهند

    نظرات شما -
    • امیر به هانیه
      4

      هانیه خانم خجالت نمی‌کشی حرف مزدوری میزنی ساندیس خور برای ساندیس خور دور آخوندا جمع میشین برای آخوندا دم تکون میدین اون مردم سابق نیستن حرف صد یغاز شمارو گوش کنن مردم سال ۵۷ احمق بودند به شماها اعتماد کردن الان دیگه پشیمانند

  • ناشناس
    2

    خب تقریبا درست گفته اند .میتوانند مانعی برای سرمایه گذاری ایجاد نکنند اما نمیتوانند شرکتی را مجبور به سرمایه گذاری وفعالیت در ایران کنند .قبولی الزامات سوئیفتم که به امریکا ربطی ندارد که بخواهد قبول کنذ یا نکند اون یه سازمان جدا با قوانین خودشه .وچطور یه رییس جمهور بیمه کند که اگه رییس جمهور بعدی توافقات را بهم زد امریکا خسارت بدهد مگه ایرانه که هرکی تو هر کاری اجازه دخالت داشته باشد .بهترین راهش زمینه سازی برای سرمایه گذاری شرکتهای بزرگ امریکایی واروپاییست .

  • ناشناس
    1

    اون موقع که کارشناسان و مطلعین می گفتند FATF را مصوب کنید، آقایانی که الان رأس کار هستند با سیاسی کاری چوب لای چرخ گذاشتند تا به خیال خودشان دولتمردان قبلی به موفقیت نرسند. البته از نقش موثر مافیای قدرت و ثروت هم نباید گذشت چرا که با شفافیت و قانونمداری در نقل و انتقال پول، برای آنها مانع اساسی ایجاد می شود. این پیمان نامه نقشی در جلوگیری ایران در حمایت از سازمانهای جهادی ندارد چرا که ما الان جیره آنها را بصورت جنسی میدیم و پول نقدی در کار نیست

  • ناشناس
    2

    اینجا حق با آمریکا است. شما می خوای زیر بار آف ای تی اف نری ولی بانک‌های بین المللی با شما همکاری کنند.تا حق مردم ایران را بدی به لبنان.فلستین.یمن . سوریه.همان بهتر توافق نشود.

  • 1

    دولت در سایه نمی زارد هیچ دولتی به درستی کار کند.همان بهتر خودشان بیان سکان دولت را در دست بگیرند.ان زمان احمدی‌نژاد دستشان را رو کرد.که گذاشتنش کنار

  • 2

    روزانه 9 تا 11 میلیون لیتر قاچاق سوخت از سیستان‌وبلوچستان داریم

  • عادل از قطب شمال
    2

    خدا از زبونت بشنوه. جمهوری اسلامی خیلی دلش میخواد توافق حاصل بشه و پول های بلوکه شده برگرده. بازم شروع کنه تمیع کردن گروهای نیابتیش. این فقره رو گور خونده. در ضمن کدوم شرکت خارجی میاد توی این آخوند خونه سرمایه گذاری کنه. مگه عقلش کمه. اونقدر سرمایه گذاری کنه آخرشم انگ جاسوسی بهش بزنند بندازنش زندان. مالشم با یه لیوان آب بکشند بالا.

  • ناشناس
    2

    اولن ورود خودرو از تمام دنیا زیره بیست هزار یورو آزاد شده این یعنی توافق صورت گرفته و تاسه سال حق ملقا امکان پذیر نیست
    دومن فروش گاز به اروپا باقرار داده چهل میلیارد دلاری امضا شده
    سومن ،آخرالزمان طبق حرکت سیارات شروع شده و عصر آکواریوس برای ایران عصر طلایی و ثروت و قدرته و اگه کشوری مانع باشه مادرش به عزاش خواهد نشست.

  • متین
    2

    اقتصاد ما شدیداً وابسته به واردات و دلار است درج چنین اخباری موجب افزایش تورم می شود

  • ناشناس
    5

    درخواست ایران از آمریکا برای تضمین ورود شرکتهای خارجی نشان از عدم آگاهی تیم مذاکره کننده از قواعد تجارت آزاد است هیچ دولتی غربی نمی تواند شرکتی را مجبور به سرمایه گذاری در ایران کند fatf را هم ایران باید قبول کند که به سوئیفت بپیونند این کجاش ربطی به آمریکا داره ایران بهتره برود دنبال یک توافق جامع و مشکلاتش را با آمریکا حل کند و مشکل را ریشه ای حل کند شما نمی توانید شعار مرگ بر آمریکا بدهید با آمریکا بجنگید و بعد انتظار مصالحه داشته باشید

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      جناب ناشناس بچه هات آمریکا بعد مرگ بر

  • ناشناس
    0

    آمریکا ، «اولاً ما با امضای توافقات، آن را تضمین می‌کنیم".باید پرسید ضمانت اجرایی آنها چیه؟ برجام قبلی هم گفتند امضای جان کری تضمینه نتیجه را همه دیدیم.
    ثانیاً "ما توافق را در کنگره نیز به تصویب می‌رسانیم که رئیس ‌جمهور آینده هرکس باشد نتواند به راحتی بطور یکطرفه از آن خارج شود.» اگر گنگره تصویب نکرد چی ؟ آن و قت دستمان به کجا بنده
    توافق برای کشور لازمه ولی نه هر توافقی چون آنها با بهانه های مختلف زیر آن خواهند.
    به امید یک توافق خوب برای ایران

  • ناشناس
    1

    پیوستن به سوئیفت که باعث شفاف سازی نقل انتقال پول میشه برای مسولین ما سخته چون آنوقت نمیتونند به گروهای مورد حمایت مثل حزب‌الله و امثالهم به راحتی کمک کنند

  • عادل از قطب شمال
    1

    این ناشناس که پیام داده آخرالزمان شروع شده. خوب جنسی زدی. الات توی کدوم سیارات داری سیر میکنی. با این عقاید خرافاتاتون مملکتو به گند کشیدید

  • عبداله
    0

    سبک‌ و سیاق این متن که از قول امریکا نوشته شده بیشتر به استدلالات عمه قزی در برابر خاله ملوک شباهت دارد تا یک متن توافق در این سطح، مشخص است که این یک متن من درآوردی است

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      دقیقا

    • ناشناس
      0

      بصورت تلویحی عنوان می کنید که تیم مذاکره کننده ایران از عمه ملوک بیشتر میدونه. می دونی اگه عمه ملوک بفهمه چیکارت می کنه؟
      اگه تیم مذاکره کننده اندازه عمه قیزی و خاله ملوک اطلاعات داشتن که وضع مملکت اینجوری نبود

  • حامد
    6

    با این شیطان بزرگ نمیشه مذاکره کرد فایده هم نداره. وقتی نتیجه برای کشور نداره چرا بپذیریم. یه بار قبول کردند نفر بعدی پاره کرده

    نظرات شما -
    • ناشناس
      5

      درسته
      آدم عاقل یک اشتباه رو دوباره تکرار نمی‌کنه

    • امیر ب حامد
      0

      حامد جان نکنه بهت ساندیس دادن این حرفارو میزنی تا همین دیروز حامیان مردم بودی حالا ساندیس خوردی حامیان دولت شدی شدی دشمن مردم

    • کیوان
      0

      حامد و ناشناس علت پاره کردن برجام به نظر شما چه بوده؟!!

    • ناشناس
      0

      به کیوان
      علتش اینه که سیاست های ایران با سیاستهای آمریکا همخوانی ندارد.....و هیچ کدام حاضر نیست نظر دیگری را به خواست خود ترجیح دهد.

  • ناشناس
    0

    بوی تعفن خیانت به منافع ملی مردم عادی کشورهای جهان که خواهان دنیایی از صلح و رفاه هستمد اعم ایران و خاورمیانه و غرب و شرق... محور شرور ضد برجامی (مرتجعین عرب و صهیونیستها-معاندان نظام ج ا و تندروهای به ظاهر انقلابی و مذهبب!) چه نقطه اشتراک شبطانی این نحور صد برجامی دارند!!! خدا لعنت کند این محور را که چند نسل مردم ایران سوزاندند و لیچاره کردند از جمله حرامخورهای مافیای داخلی که در نهادها حاکمیتی چنان نغوذ کردند که حکومت شبیه آبکش منجلبشان شده

  • ناشناس
    0

    چی بگم که هرچی بگم اشتباس

  • محمد
    1

    آمریکا خونخوار چقدر طمع قدرت طلبی دارد. جواب سه خواسته پیشنهادی ماها را رد کرده و ی مورد را پذیرفته...آمریکا طمع کار هس مث روباه هس.

  • 0

    گرگ در مقابل گرگ ماها ک صفت گرگ طلبی نداریم چ جوری مث اونها گرگ باشیم و صفت گرگ طلبی را در روح و جان خویش داشته باشیم.

  • 0

    با توجه ب خوندان ای مطالب آمریکا ب شکل تحمیلی همه چیز را میخاد همانطور ک به سیاه پوستان اسلحه می گیرد. مگه میشه همه چیز را تحمیلی بگیریم.

  • 0

    آمریکا حقه باز هس

  • 0

    آمریکا ترفندهای زیادی دارد ک بیشمارن

  • 2

    آمریکا مرگ به نیرنگ تو

    نظرات شما -
    • امیر به ادمک
      0

      آدمک نیرنگ‌ خودت ساندیس خور دشمن مردم

  • 0

    توافق ما درست و عادلانه و منطقی و درد بخور و بی حاشیه و بدون دروغگویی و چاپلوسی و اینها.......

  • 0

    توافق ماها یعنی عدالت خواهی

  • 0

    مشرک معنی عدالت خواهی را نمی داند.

  • 1

    مسلمان فقط معنای وحدت و صلح و آرامش را می داند.

  • 1

    مشرک یعنی جبر گرایی مطلق

  • 1

    آمریکا به مثابه جبرگرایی مطلق می ماند.

  • 1

    ماها به دنبال آرامش سایرین هم هستیم و میخایم ک همه در سایه آرامش باشند.

  • 1

    بوی از انسانیت اگه بورل داشته باشد عادلانه ترین تصمیم را می گیرد و طرفدار گرایی بخصوص آمریکا نمی کند.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      درسته

  • ناشناس
    0

    بورل در نقشه دام برای ایران نقشه دانه را بازی میکند

  • ناشناس
    0

    به درك