روزنامه شرق:

وقت مملکت را با مذاکرات برجام تلف نکنید؛ اقتصاد را با چین و روسیه ببندید و تمام/ بیایم در برخی موارد، از اول چرخ را اختراع کنیم!

« در برخی موارد، از اول چرخ را اختراع کنیم و بعضی کارها را از صفر شروع کنیم. خوب چه اشکالی دارد؟ اگر همین را باید انجام دهیم، بهتر از آن است که روزها سپری شود و فرصت‌ها از دست برود.»

وقت مملکت را با مذاکرات برجام تلف نکنید؛ اقتصاد را با چین و روسیه ببندید و تمام/ بیایم در برخی موارد، از اول چرخ را اختراع کنیم!

روزنامه شرق در یادداشتی نوشت: فرض کنید نه ایران، نه اروپا و نه آمریکا، قصد عملی برای توافق برجام ندارند. یا چنین عزمی دارند، اما موانع موجود آن‌قدر زیاد است که امکان هر توافقی را منتفی می‌کند.‌ در چنین شرایطی باید چه کرد؟ باید دست روی دست گذاشت و عزا گرفت؟ و دائما به انتظار آینده نشست؟ یا اینکه هر روز بگوییم توپ در زمین آمریکاست و آنها هم بگویند موضع ایران قابل‌ قبول نیست؟ این دندان لق تا کی باید یا می‌تواند بماند؟

پس چه باید کرد؟ فرض کنیم اصلا چیزی به نام برجام وجود ندارد و تحریم‌ها ماندنی است و از بین نمی‌رود. در چنین شرایطی چاره‌ای جز پیداکردن راه‌های بومی و غیرجهانی باقی نمی‌ماند. حداقل، این است که اقتصاد را با شرقی‌ها (چین و روسیه) و همسایگان ببندیم. با سیستم بانک جهانی هم عجالتا کاری نداشته باشیم و با سیستم تهاتر، اقتصاد را پیش ببریم. خریداران نفت‌مان را به چین و یکی، دو کشور دیگر منحصر کنیم و برنامه‌ای برای توسعه بنویسیم که بیش‌ازپیش به داخل متکی است.

لازمه چنین رفتاری شاید این باشد که در برخی موارد، از اول چرخ را اختراع کنیم و بعضی کارها را از صفر شروع کنیم. خوب چه اشکالی دارد؟ اگر همین را باید انجام دهیم، بهتر از آن است که روزها سپری شود و فرصت‌ها از دست برود.

از آن سو، چین به‌عنوان یک قدرت اقتصادی برتر که در رؤیای ایستادن بر سکوی اول جهان است، می‌تواند در زمینه‌های مختلف، کمک‌حال ایران باشد.‌ بدبینی تاریخی نسبت به چینی‌ها نیز در چند دهه اخیر، وجود ندارد. شاید به‌ لحاظ بنیان‌های تفکر اقتصادی، شباهت‌هایی نیز با هم داشته باشیم. آنها سختکوش‌اند و مردم ما نیز از چنین خصوصیتی برخوردارند. به‌علاوه تقریبا صنعتی در جهان وجود ندارد که چینی‌ها از آن بی‌نصیب باشند. همچنین ریسک‌هایی که در تعامل اقتصادی‌-سیاسی با اروپا و آمریکا وجود دارد، بالفعل در ارتباط با چین متصور نیست.‌چینی‌ها البته مدلی برای اقتصاد خود طراحی کرده‌اند که به سمت سرمایه‌داری میل می‌کند؛ اما آن را کنترل کرده‌اند. هنوز هم قیمت تمام‌شده به دلایل مختلف در این کشور پایین است و این برای ما مغتنم است. در موضوع تهاتر نیز چین نیازمند به نفت است و شاید ترجیح بدهد آن را از طریق یک شریک مطمئن تأمین کند.

اگر قرار است به برجام برنگردیم، چه بهتر که از آن فاصله بگیریم، وقت‌مان را تلف نکنیم و کار را یکسره کنیم. این خودش یک مانیفست تازه برای اقتصاد، سیاست و شاید فرهنگ ما باشد.

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 14
  • حامد
    0

    دوست عزیز اگه موضوع همین باشه که شما میگید توصیه تان کاملا درسته و حکومت عاقل و ملی باید همین کارو بکنه - گر چه کار عاقلانه در مسیر منافع ملی در این حکومت دیده نمیشه - اما این شواف برجام ابزاری شده برای سرگرمی، تبلیغات، تسویه حساب، رانت خواری و کلا وسیله ای برای به قهقرا بردن مردم، اینا هم با دنیا و هم مردم ایران دارن بازی میکنن و به ریش همه میخندن، جالبه غرب هم متوجه این موضوع نیست.

  • شبنم
    1

    خدایا پولی برسان تا از این جهنم خلاص بشیم

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      این سرزمین مشکل ندارد. خاک آن کیمیا و غنی از منابع معدنی است. این سرزمین یک تکه از بهشت است! مشکل فقط از مردمانش است که ساده لوح و فریب خورده هستند و فرهنگ درست زیستن ندارند و کار جمعی و گروهی را بلد نیستند!

  • متفاوت
    0

    چینی ها اگربفهمند چطورمیشه با ساخت امامزاده پول دربیاورند قول میدهم همه شون مسلمون بشوند و روزی دوهزارتا امامزاده در چین بسازند.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      خخخخخ
      خوب بود

  • ناشناس
    0

    این نظرات جاهلانه کمتر از مشکلات این مملکت ازار دهنده نیست

    نظرات شما -
    • 0

      شنیده ام که بزرگی گفته برای نابودی یک جامعه یا کشوری نیاز به حمله نظامی یا قطع رابطه(تحریم) نیست همین که نفوذکنی ویک وزیر آموزش و پرورش نالایق بکاربگماری بعدازسالیانی آنچنان نابود میشود که قرن‌ها زمان میخواهدکه بازسازی شود و اکه به مرور همه بیسواد ترمیشوندوبه تبع آن مسولین هم بیسواد تروبی عرضه تروخودبخودبه سمت نابودی پیش میروند

  • ناشناس
    0

    این راه حل روزنامه شرق که از سر استیصال و به کنایه به تصمیم گیرندگان ارشد کشور بیان شده بازگشت به قهقرا و عقبگرد محض است! تنها راه نجات کشور از وضعیت کنونی تعامل و بهبود روابط با دنیا به ویژه قدرتهای بزرگ بدون هیچگونه وابستگی به آنها است! وابستگی به چین و روسیه هدر دادن منابع و ثروتهای طبیعی و فرصتهای بزرگ کشور و در تضاد با شعار بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران مبنی بر نه شرقی و نه غربی جمهوری اسلامی است!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      دادن راهکاربه حکومتی که بااین روشهای غیرعقلانی دوام آورده خنده دارنیست؟ اتفاقاتی که ازنظرکارشناسان وعموم مردم غلط است ازنظرمثلا مسولین بهترین روش حکومت کردن به مردم است مثل کش دادن برجام، آمارسازی کرونا ،اخباراختلاسها،حوادث طبیعی، راهپیمایی...

  • ناشناس
    1

    متاسفانه نویسنده ساده لوح و ساده ضمیر این متن فکر نموده اند که اقتصاد جهانی و بین المللی را ففقط با یک کشور میتوان مدیریت کرد!!!
    دوست من اقتصاد بین المللی منظری از ظرفیتهاست و فرصت هاست و در صورت نادیده گرفتن این ظرفیت ها و فرصت ها در بلند مدت گذشته از معضلات امنیتی حاد با اقتصادی منزوی که انتخاب های چندانی ندارد روبرو خواهید شد. کاش در صورت سناریو نوشتند برای سیاست بین المللی حتما مطالعه و بررسی جامعی صورت دهیم. دوست من توصیه بسیار خطرناکی کردید که تبعات زیانباری در بر دارد

  • ناشناس
    0

    متاسفانه تفاوت اصلی مملکت ما به همه دنیا دراینه که همه دنیا برا مملکت ومردم وکشورشون تلاش میکنند اما مسولین ما با همه اینها دشمنند .ایا تو چین جنس تولید شده صد تومنی را هزار تومن به ملتش قالب میکنن. ایاتو چین اگر مسولی دزدی کرد پست بالاتر بهش میدن ایا تو چین میگردند هرکی پخمه ترو پاچه خار تر وبی عرضه تر است را مسولیت بدهند ایا چین هم وغمش را روی تار موی زنانش متمرکز کرده ایا مشکل چین رفتن خانمها به استادیوم ورزشی شونه ایا چین بودجه مملکتش را صرف توسعه فلان جا وفیسار جا در ممالک دیگه میکند ایا چین با دنیا سر دشمنی دارد ایا چین از گلوی مردم خودش بریده به مفتخوران دگر جاها رسیدگی میکن ایا چین مدرسه کپری دارد ایا تو دانشگاههاش کم سوادان وکم استعدادها با سهمیه بهترین رشته ها تحصیل میکنند ایا چین حاضر است در سایه تهدیدات امریکا از منافع وتجارت هزار میلیارد دلاریش بگذرد وبا ما رابطه تجاری برقرار کند .خیر چین منافع خود وکشورش را در نظر دارد کما اینکه دیدید علیرغم حاتم بخشیهای چندین دهه ای ما وقتی پای منافعش برسد نفت وفولادش را از روسیه تامین میکند .وپولهای بلوکه شده چندین ساله مارا پس نمیدهد .تا به مردم ومملکت خودتون برنگردید وعاقلانه حکومت داری نکنید همین آش است وهمین کاسه .

  • ناشناس
    0

    از ماست که بر ماست... خلایق هرچه لایق .... حتما لیاقت ما مردم ساده لوح و تنبل که بجای تفکر و استفاده از عقل همه چیز را دست تقدیر سپرده ایم این است. شک نکنید....

  • ناشناس
    0

    مشکل اینستکه حضرات هم خدا رو می خواند وهم خرما رو هم اروپا وامریکا رو می‌خواهند وهم چین وروسیه رو بدون آنکه به تمهیداتش مجهز باشند !!!!!!

  • کوروش
    0

    دوباره چرخ اختراع کردن میدانی چه هزینه ای میبردوکالای به دست آمده چند میشودچندین برابر قیمت وعقل سالم میگه همه تخم مرغ هارادر یک سبد نزارید اگه فقط چین و روسیه باشه مجبوری با هرشرایطی قبول کنی چون رقیب دیگری نیست