سخنگوی وزارت امور خارجه:
سفر باقری به نیویورک ارتباطی با گفتوگو با آمریکا ندارد/ ارسال سوخت رایگان به لبنان موضوعیت ندارد/ در رابطه با فوت "ملکه" بر اساس عرف دیپلماتیک عمل کردیم
سخنگوی وزارت خارجه گفت : اینکه در حاشیه نشست سازمان ملل، گفتوگوهایی با طرفهای مذاکره کننده رفع تحریمها صورت بگیرد یک احتمال است.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که چرا ایران به فوت ملکه انگلیس واکنش نشان نداد ، خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت : ایران در ارتباط با این موضوع از نظر پروتکلی، متناسب با روابط دوجانبه و عمل متقابل در مناسبتهای مشابه بر اساس عرف رایج دیپلماتیک و آداب شناخته شده دیپلماتیک، عمل کرده است .
وی ادامه داد: مناسبات سیاسی کشورها در خلاء شکل نمیگیرد و مبتنی بر چارچوب سیاسی ، مناسبات دوجانبه و عمل و واکنش متقابل است و ما متناسب با عرفهای شناخته شده دیپلماتیک در این قضیه عمل کردیم .
وی ادامه داد : امیدواریم در دوران پیش رو شاهد بهبود مناسبات دو کشور باشیم و در چارچوب منافع و مصالح مشترک بتوانیم گامهای جدیدی را برداریم.
سخنگوی امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات مقامات آمریکایی در ارتباط با اتفاق پیش آمده برای مهسا امینی نیز گفت: ما هرگونه اظهارات مداخلهجویانه مقامات آمریکایی در موضوعات داخلی ایران را قاطعانه رد میکنیم و آن را مردود میدانیم.
وی ادامه داد : دولت آمریکا اگر واقعا نگران ملت ایران است، محاصره ظالمانه، یکجانبه و غیرقانونی چند دههای خود علیه ملت ایران را بردارد و از انجام و پیشبرد سیاستهای ظالمانه علیه ملت ایران دست بردارد.
کنعانی ادامه داد: اساساً اینگونه اظهارات مقامات آمریکایی، اظهاراتی مداخله جویانه و دخالت آمریکا در امور داخلی ایران است، ایران اینگونه اظهارات را غیر مفید میداند و به مقامات آمریکایی توصیه میکند که به مسائل داخلی خود بپردازند و از دخالت در امور داخلی کشورها پرهیز کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین در ادامه این نشست در پاسخ به این سوال که آیا در جریان سفر رییس جمهور به نیویورک ممکن است که در سطح پایین تر از رئیسجمهور دیداری بین مقامات ایرانی و آمریکایی صورت بگیرد با توجه به اینکه آقای باقری در این سفر آقای رئیس جمهور را همراهی میکنند؟ تصریح کرد : هیچ گفتوگویی با مقامات آمریکا در این سفر نخواهیم داشت و رئیسجمهور محترم در این ارتباط با صراحت دیدگاههای ایران را مطرح کردند.
وی ادامه داد : در خصوص مذاکرات رفع تحریم ها به صورت طبیعی ارتباطات و تماسها در چارچوب معمول از طریق اتحادیه اروپا ادامه دارد و در این زمینه هرگونه تحولی در این چارچوب خواهد بود.
وی تاکید کرد : سفر آقای باقری به نیویورک به همراه رییس جمهور، ارتباطی با گفتوگوی دوجانبه با مقامات آمریکایی در موضوع هستهای و دیگر موضوعات ندارد .
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره درگیری اخیر بین تاجیکستان و قرقیزستان و اعلام آمادگی ایران برای کمک به حل درگیری پیش آمده بین این دو کشور اظهار کرد: تاجیکستان و قرقیزستان از کشورهای مهم منطقه آسیای مرکزی هستند. این منطقه در سیاست همسایه محور ایران ، اهمیت خاصی دارد و این منطقه را جزو مناطقی میدانیم که ظرفیتهای خوبی در آن برای همکاری ایران وجود دارد . خوشبختانه مناسبات ایران با این دو کشور نزدیک و دوستانه است و در یک سال گذشته شاهد جهشهای خوبی در روابط دوجانبه ایران با این کشورهای مهم آسیای مرکزی بودهایم.
وی با بیان این که متاسفانه در روزهای اخیر شاهد از سرگیری مجدد تنشها و برخوردهای مرزی بین دو کشور هستیم، تصریح کرد : ایران بر مبنای سیاست همسایگی خود ، مناسبت های منطقهای و روابط خوب خود با این دو کشور اعلام آمادگی کرد که در صورت اعلام نیاز دو طرف، برای کاهش تنشها و ایجاد آرامش و ترغیب روند گفتوگوهای دوجانبه برای حل و فصل اختلافات کمک کند.
کنعانی در ادامه پاسخ خود به این سوال گفت : متاسفانه قربانی شدن تعدادی از شهروندان و نیروهای نظامی دو طرف در درگیریهای اخیر مایه تاسف است و ما نگران استمرار این درگیریها هستیم و معتقدیم چارچوبها و رویکرد سیاسی، بهترین روش برای حل و فصل بحران است و طرفهای دیگر منطقهای میتوانند برای حل و فصل بحران کمک کنند. ایران در این زمینه برای حل و فصل اختلافات اعلام آمادگی کرده است و در صورتی که از سوی طرفهای مقابل اعلام آمادگی شود، ایران از هیچ گونه تلاشی برای کاهش تنش و حل اختلافات از طریق راهکارهای سیاسی دریغ نخواهد کرد.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره از سرگیری روابط بین حماس و سوریه بعد از چندین سال و نقش احتمالی ایران و حزبالله در این ارتباط اظهار کرد: دولت سوریه، سالها میزبان خوبی برای گروهها و جریانهای مقاومت فلسطینی بود و در نتیجه تحولات سالهای گذشته خاصه گرفتار شدن سوریه در یک بحران داخلی مبتنی بر طراحی خارجی، متاسفانه روابط دیرینه حماس و دولت سوریه نیز دچار خلل و نقصان شده بود. تحولات سالهای اخیر نشان داد که تهدید اصلی برای صلح، ثبات و امنیت کلیه طرفهای منطقهای از جمله سوریه و برای همه طرفهایی که در منطقه معتقد به ضرورت همگرایی برای حفظ صلح و ثبات هستند، رژیم صهیونیستی است.
کنعانی افزود : در مدت اخیر شاهد تغییر رویکرد کشورها و طرفهای منطقهای در بازسازی و اصلاح روابطشان با سوریه بودیم.
وی در این ارتباط ادامه داد: در نتیجه تلاشهای به عمل آمده و هم نگاه جدیدی که در صحنه فلسطین نسبت به ضرورت توجه به ظرفیت سوریه در حمایت از حقوق مشروع مردم فلسطین شکل گرفته و هم در نتیجه تلاشهای طرفهای منطقهای و علاقهمندان به منافع ، صلح و ثبات و امنیت در منطقه از جمله ایران و حزب الله لبنان و حتی تلاشهای مثبت روسیه، شاهد گرم شدن مناسبات دولت سوریه با حماس هستیم. ما معتقدیم این همگراییها در جهت منافع ملتهای منطقه و ملت مظلوم فلسطین است و به تقویت جایگاه فلسطین در مقابل رژیم اشغالگر صهیونیستی کمک میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ایران از این روند حمایت می کند و معتقد است همگرایی بین جریانهای مقاومت میتواند به تقویت صلح، ثبات و امنیت منطقه کمک کند. مردم مظلوم فلسطین نیازمند حمایت موثر همه ملتها و دولتهایی هستند که به حقوق مشروع ملت فلسطین ایمان دارند و از آن حمایت میکنند. بنابراین همان طور که اشاره شد ما این روند را مثبت میدانیم و از آن حمایت میکنیم.
ناصر کنعانی در این نشست خبری که بیش از یک ساعت به طول انجامید ، درباره مواضع ایران در خصوص تحولات در حوزه قفقاز جنوبی گفت: مواضع صریح و شفاف ایران در قبال تحولات در منطقه قفقاز جنوبی بارها در سطوح مختلف به صورت رسمی اعلام شده است و هیچ گونه ابهامی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: متاسفانه از هفته گذشته شاهد آغاز درگیریهای جدید مرزی بین دو کشور آذربایجان و ارمنستان بودیم که به کشته و زخمی شدن تعدادی از طرفین منجر شد .
این دیپلمات ارشد ایرانی با بیان این که ایران مبتنی بر سیاست همسایگی و سیاست اصولی خود مبنی بر تلاش برای کمک سازنده به حل و فصل بحرانهای منطقهای، در سریعترین زمان ممکن وارد عمل شد و تلاشهای سیاسی و دیپلماتیک در این زمینه انجام داد، تصریح کرد: در این ارتباط شاهد انجام گفتوگوی نخست وزیر ارمنستان با رئیس جمهور ایران و انجام تبادل نظر بین دو کشور در این زمینه بودیم و آقای رئیسجمهور در این گفتوگوی تلفنی، دیدگاهها و مواضع تهران را در خصوص این تحولات بیان کرد و توصیههای سیاسی خودش را به طرف ارمنستانی منتقل کرد. بعد از آن هم گفتوگوی تلفنی وزیر امور خارجه ایران با همتای آذربایجانی انجام شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد : جمهوری اسلامی ایران همانند گذشته که از ابتدای این بحران از هیچ گونه کمکی برای ایجاد آرامش و پایان بخشیدن به درگیریها دریغ نکرده بود، در این زمینه با سرعت عمل وارد شد و با تلاشهای دیپلماتیک تلاش کرد آتش بس برقرار شود و آرامش به مرزهای دو کشور بازگردد.
وی افزود : مواضع اصولی ایران در این ارتباط واضح و روشن است. ما معتقد به ضرورت استفاده از رویکرد و راهکارهای سیاسی برای پایان دادن به درگیریها و کاهش تنش و ورود به گفتوگوهای سیاسی برای حل و فصل اختلافات مرزی دو کشور آذربایجان و ارمنستان هستیم.
کنعانی با بیان این که درباره ژئوپلیتیک منطقه و عدم تغییر مرزهای بینالمللی، سیاست جمهوری اسلامی ایران کاملا واضح و روشن است، افزود : ما بر این موضوع تأکید داریم که آن چیزی که میتواند به حل و فصل این اختلافات کمک کند، هم وجود اراده سیاسی در دو کشور برای شروع گفتوگوها و هم استفاده از چارچوبهای منطقهای و تلاشهای توام با حسن نیت همسایگان است که به پایان دادن درگیریها و حل و فصل اختلافات کمک کند. ایران بر مبنای سیاست همسایگی خود روابط دوستانه و نزدیکی با دو طرف دارد و در این چارچوب همچنان آماده است برای پایان دادن به تنشها و حل اختلافات کمک کند.
به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه همچنین در ادامه نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تحولات قره باغ و سفر نانسی پلوسی رییس مجلس آمریکا به ارمنستان ، با تشریح مجدد سیاست و نگاه ایران به تحولات حوزه قفقاز جنوبی گفت: ما معتقدیم تشدید تنشها در منطقه قفقاز، منافع هیچ یک از کشورهای منطقه و همچنین کشورهای درگیر در این بحران را تامین نمی کند، آن چیزی که میتواند حل کننده این بحران باشد گفتوگوهای مشترک بین دو کشور آذربایجان و ارمنستان و استفاده از ظرفیت های منطقی برای کاهش تنشها است .
کنعانی ادامه داد: ما معتقدیم که تغییر ژئوپلیتیک در منطقه و تغییر مرزها باعث ایجاد بیثباتی در منطقه می شود. چارچوب های منطقهای برای ما اصل است و همان طور که گفتم دامن زدن به تنش ها را در چارچوب منافع دو کشور آذربایجان و ارمنستان و همچنین منافع ملتهای منطقه نمیدانیم.
کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره سفر امروز صبح رئیسجمهور به نیویورک و اینکه با توجه به حضور علی باقری مذاکره کننده ارشد ایرانی در این سفر ، امکان برگزاری جلسهای در نیویورک در خصوص مذاکرات رفع تحریمها وجود دارد یا نه ؟ و آیا برنامه ای در این ارتباط تعریف شده است؟ اظهار کرد: سفر رئیسجمهور و هیأت همراه به نیویورک برای مشارکت در هفتاد و هفتمین اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل انجام شده است.
وی ادامه داد: حضور آقای باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران در این سفر، برای همراهی با هیأت عالیرتبه جمهوی اسلامی ایران است و برنامه تعریف شدهای برای گفتوگو در خصوص مذاکرات رفع تحریمها در چارچوب این نشست و اجلاس وجود ندارد.
وی افزود: اما به صورت طبیعی نشستهای بینالمللی فرصت خوبی برای برگزاری نشست های سیاسی ، انجام مذاکرات بین کشورها و فرصتی برای تبادل نظر در خصوص موضوعات مورد علاقه کشورها است .
کنعانی ادامه داد: این که در حاشیه این نشست گفتوگوهایی در خصوص موضوع هستهای و مذاکرات رفع تحریمها صورت بگیرد این احتمال را رد نمیکنیم و ایران از هر فرصتی برای بیان دیدگاههای خود استفاده میکند.
اگر هر کشوری با نگاه به ضرورت کمک به حل و فصل اختلافات و نزدیک کردن دیدگاههای طرفین مذاکره در این مسیر گامی بردارد و نقشی سازنده ایفا کند، ایران کمافی السابق از این موضوع استقبال میکند
سخنگوی وزارت خارجه گفت: ایران هیچ موقع میز مذاکره را ترک نکرده است و مذاکرات سازنده را به عنوان روشی سازنده و معقول برای حل و فصل اختلافات می داند و اینکه در حاشیه این نشست گفتوگوهایی با طرفهای مذاکره کننده رفع تحریمها صورت بگیرد یک احتمال است و ما از هر فرصتی برای بیان دیدگاهها و پیشبرد منافع ایران در عرصه بینالمللی استفاده میکنیم.
وی با بیان این که روش سیاسی و استفاده از چارچوبهای چندجانبه بینالمللی روش مناسب برای حل پروندهها است، تاکید کرد: همان طور که اشاره شد ایران از هر فرصتی برای بیان دیدگاههای سازنده و منطقی خودش استفاده خواهد کرد و مجمع عمومی سازمان ملل هم یکی از فرصتهای مناسب پیش روی ایران است.
سخنگوی وزرات خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص اخبار منتشر شده در مورد سفر تیمی از وزارت انرژی لبنان به ایران و دیدار اخیر سفیر ایران در بیروت با وزیر انرژی لبنان گفت: روابط ایران با دولت و ملت لبنان روابط دوستانهای است و ایران همواره تلاش کرده در جهت کمک به رفع مشکلات لبنان اعم از مشکلات سیاسی و به ویژه در دو سال اخیر کمک به رفع مشکلات اقتصادی لبنان و خاصه در حوزه انرژی نقش سازنده ای را ایفا کند. ایران در چارچوب مناسبات سازنده و دوستانه با لبنان و در راستای توسعه همکاریهای دوجانبه با این کشور ، در سطوح مختلف با این کشور ارتباط دارد و گفتوگوهایی هم با وزارتخانههای مربوط به حوزه انرژی لبنان انجام داده است.
کنعانی با بیان این که حمایت از دولتهای دوست و کمک به رفع مشکلات اقتصادی آنها از سیاست های اصولی ما است و این موضوع در مورد لبنان نیز صدق میکند، گفت: گفتوگوهایی بین دو کشور در سطوح مختلف انجام شده است از جمله در دیدار سفیر ایران با مقامات لبنان از جمله وزیر انرژی این کشور. ما بر مبنای خواست دولت لبنان اعلام آمادگی کردیم که در چارچوب ظرفیتهای فنی و اقتصادی دو کشور راهکارهای کمک اقتصادی به لبنان را بررسی کنیم، در این چارچوب گفتوگوها ادامه دارد و ایران متناسب با ظرفیتهای خود و متناسب با ظرفیت لبنان حتما آمادگی دارد به رفع مشکلات لبنان در چاچوب منافع و مصالح دوجانبه کمک کند. این سیاست کلی و اصولی ایران است و انشاءالله با مذاکرات بین دو کشور زمینه برای کمک اقتصادی به لبنان بیشتر از گذشته فراهم شود.
کنعانی در پاسخ به سوال خبرنگار پرسش کننده مبنی بر اینکه آیا این کمک رایگان خواهد بود؟ گفت: بحث رایگان مطرح نیست. گفتوگوهای ما در حوزه مناسبات اقتصادی و تامین انرژی در قالب یک بسته در حال انجام است و موضوع رایگان موضوعیت ندارد، بلکه کمک به رفع مشکلات انرژی هم در حوزه سوخت و هم در حوزه برق مطرح است و امیدواریم مذاکرات پیش رو بین دو کشور به رفع بخشی از نیازهای ملت لبنان کمک کند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد اخبار منتشر شده در مورد سفر یک هیات بزرگ اقتصادی از روسیه به ایران گفت : امروز و چند روز آینده، ایران میزبان هیأت اقتصادی و تجاری بزرگی از فدراسیون روسیه شامل بیش از ۶۰ شرکت از شرکتهای مختلف خصوصی و دولتی این کشور خواهد بود و این هیأت، دهها جلسه با همتایان و شرکتهای ایرانی خواهد داشت. ترکیب هیأت متنوع است و زمینههای متنوع همکاری دو کشور در حوزههای کشاورزی، مصالح ساختمانی، قطعات خودرو، تجهیزات پزشکی و ... را در بر میگیرد .
کنعانی تاکید کرد : نتیجه آمدن چنین هیأتی و برگزاری نشستهای متنوع و خاصه این هیأت عملا نتیجه یک سال تلاشهای دو کشور در حوزههای مورد علاقه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این که گسترش مناسبات ایران و روسیه تامین کننده منافع و مصالح مشترک دو کشور است، تاکید کرد: تهران از هر تحول مثبت در مناسبات خود با همسایگان و کشورهای پیرامونیاش، مبتنی بر منافع و مصالح کشور استقبال میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در این نشست خبری در پاسخ به سؤال دیگری درباره برخی از اخبار مطرح در مورد مسیر موازی برای مذاکرات رفع تحریمها و نقش عمان در این ارتباط اظهار کرد: من گمانه زنیهای خبری و رسانهای در ارتباط با روند مذاکرات را نمیتوانم تأیید کنم.
وی ادامه داد : روند مذاکرات چارچوب روشنی دارد و در همان چارچوب مذاکرات انجام گرفته است و دیدگاهها مطرح شده است .
وی خطاب به خبرنگار سوال کننده گفت : اگر منظور شما از روند موازی، نقش آفرینیهای توأم با حسن نیت طرفهای ثالث است، این موضوع جدیدی نیست و پیش از این هم کشورهای مختلف با علاقهمندی و نگاه توأم با حسن نیت تلاش کرده اند که در ارتباطات دیپلماتیک نقش سازندهای را برای نزدیک کردن دیدگاههای طرفهای مذاکره کننده ایفا کنند.
وی افزود : ایران نیز همواره از این تلاشهای توأم با حسن نیت دیپلماتیک استقبال کرده است.
کنعانی تاکید کرد : اگر هر کشوری با نگاه به ضرورت کمک به حل و فصل اختلافات و نزدیک کردن دیدگاههای طرفین مذاکره در این مسیر گامی بردارد و نقشی سازنده ایفا کند، ایران کمافی السابق از این موضوع استقبال میکند.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره پیشنهاد اخیر روسای جمهور فرانسه و اردن برای برگزاری نشست فوری منطقهای مشابه نشست بغداد با حضور ایران و عربستان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است آن چیزی که میتواند به تقویت ثبات و آرامش در منطقه و حل و فصل اختلافات و کمک به بحرانهای منطقهای کمک کند، استفاده از چارچوبهای منطقه محور است.
ابن دیپلمات ارشد ایرانی ادامه داد: فضای سیاسی منطقه به ویژه در طول ماههای اخیر بیش از هر زمان دیگری مستعد راه اندازی ابتکارهای دوستانه منطقهای است، برای اینکه کشورهای منطقه بنشینند و تبادل نظر کرده و از ظرفیتهای مشترک منطقهای برای حل و فصل اختلافات استفاده کنند. این نگاه اصولی ایران است و در این زمینه همواره تلاش کرده است.
کنعانی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اهداف سفر رییس جمهور به نیویوک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: رئیس جمهور در این سفر دیدگاهها و نظرات ایران را در ارتباط با تحولات منطقهای و بین المللی از تریبون سازمان ملل اعلام خواهند کرد.
وی با بیان این که رئیس جمهور مذاکرات دوجانبه ای با برخی از مقامات کشورهای شرکت کننده در این اجلاس خواهند داشت و در کنفرانسهای خبری برنامهریزی شده شرکت خواهند کرد، افزود : طبق برنامه ریزی انجام شده آقای رییس جمهور در این سفر با جمعی از ایرانیان مقیم آمریکا نیز دیدار و گفتوگو خواهند داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص دستاوردهای حضور رییس جمهور در نشست سران شانگهای در سمرقند ازبکستان نیز گفت : سفر رئیس جمهور به ازبکستان با دو هدف صورت گرفت. بخش اول در پاسخ به دعوت رسمی همتای ازبکستانی انجام شد و سفر بسیار مهمی در مناسبات دوجانبه بود و طی آن ملاقاتی با همتای ازبکستانی انجام شد .
وی افزود: بر مبنای اراده سیاسی مشترک دو کشور برای گسترش روابط فیمابین، شاهد امضای ۱۷ سند همکاری در حوزههای مختلف بین دو کشور بودیم. از بعد دوجانبه این سفر بسیار برای دو کشور حائز اهمیت و نقطه تحولی در جهت مناسبات دو کشور و ملت بود ،بخش دیگر سفر مربوط به مشارکت آقای رییسجمهور در نشست سران سازمان شانگهای بود.
وی با بیان این که در نشست قبلی سران ، کشورها با عضویت دایم ایران در این سازمان موافقت کردند و روند عضویت دایم ایران آغاز شده است، افزود: در این سفر سند تعهدات عضویت ایران در این سازمان به امضای وزیر خارجه و دبیرکل سازمان شانگهای رسید.
وی تاکید کرد: نشستهای جانبی این سفر نیز حائز اهمیت بود و دیدار دوجانبه رئیسجمهور با روسای جمهور روسیه، چین، تاجیکستان، بلاروس و نخست وزیران هند و پاکستان و مقامات دیگر کشورها بخش مهم دیگری از سفر رئیسجمهور را تشکیل میداد.
کنعانی بار دیگر گفت: سفر رییس جمهور به ازبکستان در راستای اهداف مورد اشاره ، سفری موفق و حائز اهمیتی بود .
این دیپلمات ارشد ایرانی در ادامه در پاسخ به این سوال که در چندروز اخیر ، اخباری مبنی بر تیرباران اسیران جنگی جبهه مقاومت ملی افغانستان در دره پنجشیر توسط طالبان منتشر شده است و نهادهای متفاوت بینالمللی نسبت به این اتفاق واکنش نشان دادهاند ولی از جانب ایران شاهد واکنش یا موضع گیری نبودیم. با توجه به تاکید تهران مبنی بر ارتباط با تمام طرفهای سیاسی در افغانستان، موضع رسمی جمهوری اسلامی در مورد این اتفاقات چیست و آیا تماسی با جبهه مقاومت یا طالبان در این زمینه داشته است ؟ اظهار کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران نسبت به تحولات افغانستان روشن و مشخص است.
وی ادامه داد : در یکسال اخیر و پس از خروج نیروهای اشغالگر آمریکا از افغانستان، ایران از مهمترین کشورهای منطقهای بوده که تلاش کرده به استقرار صلح و ثبات در افغانستان کمک کند و در این راستا ارتباط خود را با همه طرفهای موثر داخلی در افغانستان و طرفهای ذینفع منطقهای در این پرونده برقرار و حفظ کرده است .
کنعانی در این ارتباط تأکید کرد : سیاست ایران بر پایه ضرورت تامین منافع مردم افغانستان و در راستای تقویت رویکرد سیاسی ، پرهیز از درگیری های افغانی-افغانی و شکلگیری بستر سیاسی فراگیر در افغانستان برای تشکیل دولت متحد و فراگیر بوده است . مناسبات ما هم با سرپرستی موقت افغانستان و هم با سایر طرفهای افغان در همین چارچوب شکل گرفته و ادامه دارد.
وی تصریح کرد : ایران از هیچ رویداد نظامی و درگیری افغانی_افغانی در درون افغانستان حمایت نمیکند و ما کشتهشدن افراد از هر طرف در داخل افغانستان را خسارتی برای مردم افغانستان می دانیم و رویکرد نظامی را مخل شکلگیری روند سیاسی در مسیر تشکیل دولت متحد فراگیر در افغانستان میدانیم.
کنعانی با تاکید مجدد مبنی بر این که ارتباط ما با تمام طرفهای افغانستانی برقرار است، افزود: مواضع ما نسبت به تحولات داخلی افغانستان مبتنی بر تلاش برای برقراری ثبات و آرامش در این کشور و جلوگیری از درگیریهای افغانی _افغانی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برای ایران تامین مصلحت عمومی مردم افغانستان و حاکم شدن صلح و آرامش در این کشور یک اصل است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که با توجه تحولات قفقاز جنوبی آیا برنامهای برای تشکیل نشست ۳+۳ در خصوص تنش مرزی اخیر بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان وجود دارد؟ گفت: ما از ظرفیتهای سیاسی خود بر مبنای سیاست همسایگی و مناسبات خوب و نزدیک با دو کشور ارمنستان و آذربایجان برای کاهش اختلافات و تنشها بین ایروان و باکو استفاده کرده و می کنیم . ایران از چارچوبهای منطقهای و چند جانبه برای ورود به همه موضوعات مورد علاقه کشورهای منطقه من جمله چارچوب ۳+۳ حمایت کرده است و گفتوگوهای خوبی در گذشته در این چارچوب برگزار شده است.
وی تاکید کرد : ایران در فرصتهای اخیر، تبادل نظرهایی برای برگزاری این نشست انجام داده و این تلاش را ادامه خواهد داد . ما معتقد هستیم برگزاری این گونه نشستها به تقویت چارچوبها و مکانیسمهای منطقهای برای حل و فصل اختلافات و تقویت مناسبات کمک میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در این نشست در پاسخ به سوالی در ارتباط با مناسبات ایران با کشورهای آمریکای لاتین و دیدار احتمالی هیات ایرانی شرکت کننده در مجمع عمومی سازمان ملل با مقامات کشورهای آمریکای لاتین گفت: مناسبات ایران با کشورهای آمریکای لاتین مناسباتی مهم و حائز اهمیت است ، این مناسبات رو به پیشرفت است و در یک سال گذشته گام های خوبی در تقویت مناسبات برداشته شده است.
وی افزود : اینکه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل هیات ایران نشستهایی با مقامات کشورهای آمریکای لاتین داشته باشد امری محتمل است و در این زمینه اطلاع رسانی می شود.
سخنگوی وزارت خارجه در ابتدای این نشست با اشاره به فرارسیدن هفته دفاع مقدس و گرامیداشت یاد شهدا گفت: در اینجا لازم میدانم یاد شهدای دیپلمات وزارت خارجه را نیز که در راه دفاع از کشور و اسلام جان خود را فدا کردند گرامی بدارم .
وی همچنین با اشاره به برگزاری راهپیمایی اربعین حسینی گفت: در این راهپیمایی شاهد حضور باشکوه ارادتمندان و عاشقان اهل بیت از کشورهای مختلف از جمله ایران بودیم و امیدوارم همه زائران به سلامت به کشور باز گردند .
لبنان دارد نفت را مصرف می کند .شما می گویید حقیقت ندارد
لعنت به شرف آدم دروغگو
تو که راست میگی آتش به گور پدر دروغگو .