فعال سیاسی اصلاحطلب:
ایران آماده مذاکره مستقیم با آمریکا است/ کمکهای چین و روسیه به ایران تاکنون چشمگیر نبوده است
فعال سیاسی اصلاحطلب درباره احتمال مذاکره ایران و آمریکا گفت: ممکن است که گفته شود آمریکا و اروپا هنوز برای مذاکره با جمهوری اسلامی آماده نیستند. بله الان آماده نیستند اما مهم این است که از هم اکنون ایران برخلاف گذشته برای مذاکره مستقیم با آمریکا آماده است.
احتمالات بر سر «مذاکره ایران و آمریکا» طی هفته های اخیر تبدیل به موضوع محوری در فضای رسانه ای و سیاسی شده است و سیگنال های ارسالی از سوی مقامات دو کشور ایران و دولت جدید آمریکا نیز این احتمال را جدی تر کرده است.
سوی دیگر ماجرا اما تندروهایی هستند که از هم اکنون دست به کار شده اند و از تریبون های مختلف نسبت به چنین مذاکراتی هشدار می دهند.
در همین راستا، «یک سوال مشخص و مشترک» درباره مذاکرات ایران و آمریکا را با طیفی از سیاسیون چپ، راست و معتدل، مانند غلامعلی رجایی به اشتراک گذاشته و نگاه آنها به «مذاکرات رفع تحریمها» را مورد واکاوی قرار دادیم.
حمیدرضا جلایی پور، فعال سیاسی اصلاحطلب، در این باره گفت: «به نظر من سیاست خارجی یک بعدی جمهوری اسلامی (که بیشتر تمرکزش بر دفاع از شبکه مقاومت و قدرتهایی مثل چین و روسیه بود) دارد به «سیاست خارجی متوازن و مبتنی بر منافع ملی و کار با همه قدرتهای بزرگ و کوچک جهان» دارد تغییر میکند.»
وی ادامه داد: « از هم اکنون ایران برخلاف گذشته برای مذاکره مستقیم با آمریکا آماده است.»
مشروح گفت و گوی مکتوب حمیدرضا جلایی پور، فعال سیاسی اصلاحطلب را در ادامه میخوانید؛
********
* با روی کار آمدن دولت ترامپ این روزها در قالب گمانه زنی، پیش بینی و تحلیل بحث مذاکره بین ایران و آمریکا مطرح می شود، سیگنال های متفاوتی که رئیس جمهوری جدید آمریکا برای حل و فصل اختلافات با ایران فرستاده از یک سو و عزم دولت پزشکیان برای حرکت در مسیر حل تحریم ها احتمالاتی را مبنی براینکه دو کشور پای میز مذاکره مستقیم بنشینند را مطرح می کند. در کنار این موضوع «ترس از مذاکره و هشدار به دولت» در طیف منتقدان دولت فعلی از تریبون های مختلف شنیده می شود. پیش شرط هایی که دو طرف پای میز مذاکره بنشینند و احتمالات درباره تحقق یا عدم تحقق از نگاه شما چیست و چه کسانی را پشت صحنه مخالف خوانی ها درباره مذاکره مستقیم تهران - واشنگتن می بینید؟
شرایط منطقهای و بینالمللی تغییر کرده است؛ نتانیاهو در کوتاه مدت پس از نسلکشی و ضربه به حماس و حزبالله موقتا حس پیروزی دارد، در آمریکا ترامپ نامتعادل با کابینهای اسرائیلی دارد بر سر کار میآید و اروپا در موضوع جنگ اکراین بخاطر کمک نظامی ایران به روسیه، از حکومت ایران عصبی است؛ کمکهای چین و روسیه به ایران تاکنون چشمگیر نبوده است.
به نظر میرسد تغییرات فوق در سیاست خارجی ایران هم تغییراتی دارد ایجاد میکند.
به نظر من سیاست خارجی یک بعدی جمهوری اسلامی (که بیشتر تمرکزش بر دفاع از شبکه مقاومت و قدرتهایی مثل چین و روسیه بود) دارد به «سیاست خارجی متوازن و مبتنی بر منافع ملی و کار با همه قدرتهای بزرگ و کوچک جهان» تغییر میکند.
علائم این تغییر در سیاست خارجی رو در امور ذیل میبینیم:
در همکاری عمیق تر و راهبردیتر جمهوری اسلامی با کشورهای عربی و اسلامی مثل عربستان؛ کافی است به سفرهای اخیر عراقچی وزیر خارجه توجه کنیم. در مواضع صریحی که پزشکیان در سفر به سازمان ملل گرفت و از تعامل با همه قدرتهای جهانی دفاع کرد، همراهی اخیر جمهوری اسلامی با مقامات لبنان و حزبالله، فعالتر شدن علی لاریجانی در دیپلماسی عمومی و علنی و اعلام آمادگی ایران برای مذاکرات جدید با آمریکا درباره موضوعات مختلف.
من تغییرات فوق را مثبت ارزیابی میکنم. ممکن است که گفته شود آمریکا و اروپا هنوز برای مذاکره با جمهوری اسلامی آماده نیستند. بله الان آماده نیستند اما مهم این است که از هم اکنون ایران برخلاف گذشته برای مذاکره مستقیم با آمریکا آماده است.
چون برای حل مشکلات میان ایران و آمریکا و مخصوصا رفع تحریمها راهی جز مذاکره نیست و تهدید ایران در گذشته جواب نداده و در آینده هم جواب نمیدهد.
اتفاقا نه فقط تحریم و تهدید آمریکا و اروپا علیه ایران جواب نمیدهد بلکه بر ظرفیت توان هستهای ایران میافزاید. راه حل مشکلات مذاکره است و خود ترامپ هم کمی این حرف را میفهمد. اگر ایران با آمریکا و اروپا وارد مذاکره شود (که میشود) آنگاه جمهوری اسلامی با چین و روسیه هم بهتر میتواند تعامل کند.
روابط خارجی ایران باید در لحظه حال تصمیم گیری کند که بیشترین منافع را ببرد،
توروبه پیربه پیغمبرجای باج به روسیه بریدباامریکاببندید
بزرگ وار...هنوز گلابی هشت سال پیش به دستمون نرسیده!
وضعیت تحریم را ادامه بدیم ، به دستت می رسه .
ساندیس گلابی هم تو بازار موجوده میل بفرمایید
تصور اینکه ترامپ مجددا در جایگاه ریاست جمهوری آمریکا قرار گیرد را نداشتید که تا این حد زمزمه های مذاکره حتی مستقیم را سر میدهید. چون تا دیروز که خواهان تجدید نظر و تغییر مسیر در سیاستهای هسته ای بودید! بالأخره یک بام و دو هوا نمیشود یا حکومت داری و یا مملکتداری
من که نفهمیدم چی گفتی ولی خدتی
چقدر لقمه را دور سرمان چرخاندیم بلکه بشود که نشد و آمدیم سر خانه اول، تازه از الان ما را راستی آزمایی می کنند
45 ساله زور الکی زدید،آمریکا رو شکست بدید،چیزی که خودتان هم به آن اعتقادی نداشته و ندارید،هدف شما نابودی ایران وملتش و فرهنگ ایران وجایگزنی آن با فرهنگ و اعراب حجازی بود حالا که موجودیت خودرا در خطر میبینید مذاکره مستقیم میکنید، مذاکره با آمریکا که به منزله گناهان کبیره کاری درحد کار سلمان رشدی بود، چه شده یهو تغیر روش داده اید
الحمدلله
هیچکدام ازاین کشورهای اروپایی وآمریکا قابل اعتماد نیستند بیخود دل خوش نکنیدامریکا به کسی باج نمی ده .
هم پیاز را خوردیم،هم ترکه را و در آخر سر جریمه را هم دادیم
افرین
مذاکره کنین دست بردارین ازین مسخره بازیا
یک ملتو اسیر کردین
کاسبانِِ تحریم چرا به آقای دکتر ظریف حمله می کنند یکی از علت های ان این است که ایشان شخصیتی است که آگاهی کامل به روابط بین الملل دارد و نیز کسی است که در مذاکره با طرف مقابل از تبحر بالایی برخوردار است و الا اگر بهانه این کاسبانِِ تحریم که نه اقتصاد می دانند و نه ِ..ِ..خودشان خبر دارند که فرزندان چه کسانی دو تابعیتیِِِ...و چیزی نمی گویند
چون ترسیدن از قطع شدن کاسبی تحریم هاشون
دلار رسید به ۷۰یاد مذاکره میفتید ،معلوم نیست چی تو مغزتونه ،پدر مردم درآمد
خب مرگ بر آمریکا هزینه داره
قابل توجه شرق پرستان !! از روسیه ابی گرم نمیشه! روسیه چین ارزوی ایران ضعیف برای استثمار بیشتر میباشد
هرچی از خدا بیامرز عبدالهیان می پرسیدند کی مذاکرات را با دولت بایدن شروع می کنید می گفت به زودی واین به زودیها هشت نه ماه از وقت ایران را هدر داد حالا دست پاچه شده اند با کارهای بچه گانه می خواهند مملکت را اداره کنند که چنین می شویم خوار وذلیل همه دنیا
ما با اروپا چه دشمنیای کردهایم که علیه ما هستند؟
سوال ما این است که ما چه دشمنی با اروپا داشتهایم و چه کاری علیه آنها انجام دادهایم که اینطور علیه ما هستند؟ چرا در رسانهها سوال نمیشود که چه کسانی مانع اجرای پروژه نورد استریم شدهاند تا مردم اروپا در این شرایط مجبور به خرید گاز گران بشوند.
این دولت هیچ کاری هیچ کاری بجز مذاکره با امریکا بلذ نیست چون قبله اینا هم مثل روحانی غرب و امریکا هست .... البته اگر دیپلماسی التماسی نباشه خوبه ...ولی از این جماعت با این رئیس جمهور پوشالی ابی واسه مردم گرم نمیشه .
فایده نداره پایداری ها نمیزارن مذاکره اتفاق بیفته.
مطمئن باشید که آمریکا کوچکترین امتیازی نمیدهد، تحریمی برداشته نمیشود، تازه هرآنچه دستآورد داشتهاید باید بگذارید و دست خالی برگردید. اگر هم ترامپ قولی بدهد، راحت زیر قولش خواهد زد.
مذاکره مستقیم خیلی عالیه دمتون گرم کشورهای همسایه سایه تحریم انداختن روی کشور ما و دیدین پیشرفت کشورمان را ندارن خصوصا روسیه و چین
شما چرا خبرش را میدی آنهایی که مذاکره با آمریکا خط قرمز خود اعلام کردند حالا با سرافکندگی بیان تلویزیون بگویند و بخاطر ظلمهایی که بواسطه لج بازیهای بچه گانه شان ازمردم عذرخواهی کنند
خداوکیلی اگه با امریکا وارد مذاکره شدید و انشالله شیرین آشتی کنون را خوردیم. به سرتون نزنه که با اسراییل هم مداکره کنید. لااقل یه دشمن را برای رشد خودمون نگهدارید. نمی شه با همه دوست باشیم. پس به چه بهانه ای قدرتمند بشیم؟
دنیای سیاست هنوز به اون مرحله از عرفان و جوانمردی نرسیده که رقبای امریکا برای نزدیک کردن ایران به امریکا جوانمردانه کمک کنند. مگه مغز خر خورده باشند یا منافعی داشته باشند.
به نتیجه نمی رسیم.
حتی اگه جمهوری اسلامی تعطیل کنه بره و سازمانی از بیرون بیارن سر کار تا بلایی که سر سوریه اومد سر ما نیارن و بعد برسیم به روزی که آنروا غذا بهمون بده محض رضای خدا و کنار خرابه ها بشینیم زار بزنیم برا مرده هامون که نمی تونیم از زیر آوار بیاریمشون بیرون و تا هر چی داریم رورو سرمون خراب نکنند توافق در کار نیست.
شما الان نمی دونی من چی دارم میگم سال 1414 خوب دوزاریت می افته.
راهی جز مقاومت نیست. میدونم سخته ولی راه های دیگه ای وجود ندارد ما درون جنگی هستیم که فهم وطعت آن فعلا ممکن نیست نه درون صلح غزه تصویر آینده ی صلح طلبی ماست.