روزنامه جمهوری اسلامی:

پیغام های چند کشور عربی و تغییر لحن آمریکایی ها، شرایط را برای مذاکره فراهم کرده است

تحرکات پیاپی چند کشور عربی برای تشویق جمهوری اسلامی ایران به مذاکره با آمریکا از یکطرف و تغییراتی که در لحن سخنان مسئولین دولت آمریکا ازجمله شخص ترامپ به وجود آمده، نشان‌دهنده فراهم شدن زمینه برای نگاه جدید مسئولان ایرانی به این موضوع است.

 پیغام های چند کشور عربی و تغییر لحن آمریکایی ها، شرایط را برای مذاکره فراهم کرده است

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: شرایط امروز ایران، منطقه و جهان ایجاب می‌کند ملاحظاتی مورد توجه باشند.

1- جمهوری اسلامی ایران به لحاظ توانائی‌های ذاتی در تمام زمینه‌ها قدرت برتر منطقه و یکی از قدرت‌های مطرح جهانی است. به همین جهت، در عین حال که وساطت قطر، عُمان، عربستان و بعضی کشورهای دیگر برای اصل ورود به مذاکره را می‌تواند مورد مطالعه قرار دهد و اصل موضوع را بپذیرد لزومی ندارد این کشورها در مراحل انجام آن نقش داشته باشند. انجام مذاکره بدون واسطه از جهات مختلف مفیدتر است و ایران با برخورداری از منطق قوی، نیروهای باتجربه و پشتوانه‌های ذاتی این امکان را در حد بسیار بالا دارد که از منافع ملی خود دفاع کند و حقوق ملت را تأمین نماید. از این فرصت که با قدرت و دست برتر می‌توانیم مذاکره کنیم باید استفاده شود کمااینکه در موارد مختلفی که قبلاً وارد مذاکره با کشورها شدیم نه‌تنها زیان نکردیم بلکه گام‌های مفیدی در جهت رفع خطر و جلب منافع برای کشور برداشته شد.

2- جمهوری اسلامی ایران، تجربه روشن و مفیدی در زمینه مذاکره با دولت‌های مختلف اعم از متخاصم و غیرمتخاصم و حتی در شرایط جنگی در کارنامه خود دارد که عموماً برای کشور مفید بودند و منافع قابل ملاحظه‌ای برای مردم دربرداشتند. یکی از بارزترین نمونه‌ها مذاکره با صدام است که بیشترین جنایت را علیه کشورمان کرد و صدها هزار نفر از بهترین جوانان ما را به شهادت رساند و خسارت‌های زیادی به کشورمان وارد کرد ولی بعد از تحمیل 8 سال جنگ سرانجام با او وارد مذاکره شدیم و منافع زیادی را نصیب کشورمان کردیم. 

نمونه دیگر، دولت عربستان است که بعد از حج خونین سال 1366 در عین حال که امام خمینی فرموده بودند حتی اگر از صدام بگذریم از آل ‌سعود نخواهیم گذشت، خود ایشان به صلح با آل ‌سعود رضایت دادند و مصالح کشور را با آن تجدید نظر شجاعانه تأمین کردند. مرحله دیگر مرتبط با عربستان، ماجرای شیخ ‌نمر و به آتش کشیده شدن سفارت عربستان در تهران بود که موجب قطع رابطه 7 ساله میان دو کشور شد ولی دولت سیزدهم با آل ‌سعود آشتی کرد و این‌بار هم مصالح و منافع کشور با یک تجدید نظر شجاعانه تأمین شد. 

چرا از این تجربیات ارزشمند برای مذاکره با کشورهای دیگر استفاده نکنیم؟ تنها ممنوعیتی که برای مذاکره وجود دارد مربوط به رژیم صهیونیستی است که یک رژیم جعلی و نامشروع است. قابل توجه اینکه حماس که حدود 16 ماه زیر ضربات جنایتکارانه همین رژیم بوده و بیش از 50 هزار شهید داده و 80 درصد خانه‌های مردم غزه در اثر جنایات صهیونیست‌ها ویران شده، با این رژیم مذاکره کرده و هم‌اکنون در حال تبادل اسراست و از این مذاکره سود زیادی هم نصیب خود و مردم فلسطین کرده است.

3- اگر به وضعیت منطقه بعد از تحولات سوریه با دقت و اطلاعات پشت ‌پرده توجه شود، تصویری غیر از آنچه در ظاهر نشان داده می‌شود خواهیم دید. رقابت شدیدی میان کشورهای منطقه بر سر شکل دادن آینده سوریه در جریان است که ایران از آن دور نگهداشته شده است. وقت آنست که ما از بسیاری مسائل عمده فارغ شویم و برای جلوگیری از رقم خوردن شرایط منطقه برخلاف منافع ملی ما و امنیت خاورمیانه نقش ایفا کنیم.

4- وقت آنست که حکمرانان ما به امور داخلی کشورمان توجه ویژه کنند. قبول کنید که مدت‌ها در اثر توجه بسیار زیاد به مسائل خارج از مرزها، از رسیدگی به امور داخلی به ویژه وضعیت معیشتی مردم غفلت کرده‌اید. این اصل قطعی را هرگز از یاد نبرید که قدرت حکمرانی از داخل و فقط با جلب رضایت مردم از طریق تأمین رفاه مادی و حقوق شهروندی آنان شکل می‌گیرد. امکانات دفاعی و سایر توانائی‌های مادی فقط وقتی کارائی خواهند داشت که با پشتوانه مردمی همراه باشند. نظام با پشتوانه مردمی قوی خواهد بود. بپذیرید که در حال حاضر اولویت با امور داخلی و رسیدگی به مردم است. با رعایت این اولویت است که نظام قوی‌تر می‌شود و قوت و قدرت نظام است که لحن و زبان سرسخت‌ترین دشمنان را نرم می‌کند.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 36
  • بهلول
    0

    روزنامه جمهوری اسلامی بی خیال جمهوری اسلامی بشو

  • محمد
    0

    ما تغییر لحنی تو ترامپ ندیدیم. الکی دروغ ننویسید. الان تسلیم بشید به نفع مردم ایران نیست. هیچ وقت اونا نمیتونن به کشوری به وسعت ایران حمله بکنن.

  • ناشناس
    2

    تیم اقتصادی که کاملا به داخل مشغوله
    عرض چند ماه آنچنان مشغول بودند
    که دیگه چیزی از جان معیشت مردم نموند

    ( دولت ما نشست مذاکره کرد، دولت آن روز، رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتگو کردند،
    این معاهده محصول مذاکره‌ی دو سال به نظرم یا بیشتر یا کمتر این مذاکره طول کشید. خب این تجربه است دیگر. از این تجربه استفاده کنیم. امتیاز دادیم، مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم اما نتیجه‌ای که مقصودمان بود به دست نیاوردیم. این است. همان، همین معاهده را هم با همه‌ی این نقصهایی که داشت، طرف مقابل باز خراب کرد، نقض کرد، پاره کرد. با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد. مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست خندیدند !، دست دادند، رفاقت کردند، همه کار کردند، یک معاهده‌ای تشکیل شد. در این معاهده طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد. خیلی امتیاز داد به طرف مقابل. اما همان معاهده را آمریکاییها عمل نکردند.
    تهدید کنند، تهدید می‌کنیم
    اگر تهدید خود را در مورد ما عملی کنند
    ما هم تهدید خود را عملی خواهیم کرد.
    به امنیت ملت ما تعرض کنند
    ما هم به آنها تعرض می‌کنیم ...)

  • پدر
    4

    در مورد برجام و حكومت صدام كدام منفعت نصيب مردم شد ؟ در برجام پول هاي آزاد شده صرف كدام كردم شد ؟ در جنگ ايران و عراق و توقف جنگ چه منفعتي براي مردم داشت ؟ چرا هزينه جنگ را كه سازمان ملل عراق را محكوم كرد پيگيري نكردند و ميلياردها دلار در عراق هزينه كردند ؟ كلا در هر شرايطي چيزي كه به مردم و مصالح مردم باشد مد نظر نيست فقط منافع عده اي معدود .

  • ناشناس
    3

    این ممکن نیست سیاست جمهوری اسلامی توجه به بیرون مرزهاست بخصوص حزب الله ، حمس ، حوث ها ، .... و واقعا پول زیاید رو اونجا خرج کزده و خرج میکنه ، به نظر تغییر این سیاست غیر ممکن هست

  • تلمبه
    2

    دست رو دلم نزار

  • خب
    30

    این روزنامه همه جا با دری وری و دروغ میگه همه جا پا گذاشتیم موفق بودیم و کشور ابر قدرت منطقه هستیم و حتی توانستیم حماس را به پیروزی مقابل اسرائیل برسانیم.این روزنامه هرچه حرف مفته میزنه

  • قارتال
    6

    ملت ایران تنها کسانی هستند که حق و حقوقی در این دعوا ندارند حکومت شیفته تحریم است و ملت قربانی تحریم اگر میخاهید حداقل حقوق ملت تامین شود هر کاری لازمه بکنید تا تحریم ها برداشته شود تمام

  • ناشناس
    43

    سلام
    فقط برای آقایان این روزنامه که ذلت پذیر در مقابل این زور گو و بی منطق هستند متاسفم شما که از امام میگویید چرا عدم قبول مذاکره با آمریکای امام را نمی گویید
    حالا که از امام مایه می گزارید صادق باشید

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      هرکی سر سفره انقلاب تن فربه کرد
      امام و شهدا و استقلال و مردم یادش رفت

  • بازنشسته
    7

    تمام مطالب بجا،سنجیده و منطقیست اما کو گوش شنوا،کو مسولیت پذیری؟!

  • ناشناس
    1

    به جز خبر فوری و هم میهن و شرق کسی تغییر لحن آمریکا احساس نکرده
    تحویل چندصد بمب سنگر شکن
    پرواز مداوم هواپیمای حامل بمب اتم از جمله بی ۲ و بی ۵۲
    تهدید به تخریب تمام زير ساخت ها پالایشگاه ها و سدها نیروگاه‌های برق در این ده روز
    تهدید به ترور دان

  • ناشناس
    2

    این استدلال ها رو چرا به ما میگی. بیش از هشتاد درصد مردم موافق این استدلال هستند. اینها رو به کسی یا کسانی بگو که اهل این استدلال ها نیستند.

  • هل ود ود رب گرم...هل وج وج رب گرم
    0

    لشکر گرسنگان =نا امنی اجتماعی و کلاف سر در گم

  • واقعیت
    0

    چرت و پرت و خیالبافی ، دلار ۹۵ رد کرد و دروغ و خالی بندی شروع شد

  • ناشناس
    2

    اعراب ازخودشون برای مذاکره گفتن واولتیماتوم ترامپ هم برای امنیت منطقه درحال تمام شدن اس

  • ناشناس
    2

    ما کلا و ذاتا قوی هستیم و دست بالا داریم و قدرت منطقه هستیم و اصلا یکی از قدرتهای بزرگ دنیا هستیم ولی این قدرت زیاد باعث شده نتونیم پول نفت خودمونو از قطر بگیریم و کلا تنها کشوری هستیم که از نعمت تحریم برخورداریم !!!!!

  • Amir
    0

    شایدتمام بندها پذیرفته شود ولی اینکه توجه به برون مرزها کمتر وبه امور اخلی ومردم ومعیشت آنهاتوجه شود ازمحالات است

  • ناشناس
    3

    مذاکره زیر فشار که دست کمی از عهدنامه ترکمانچای نداره.
    چه تضمینی وجود داره که آمریکا دوباره زیر همه چی نزنه؟وقتی تو مذاکره موشکی و صلاح متعارف تون رو بدین میشید گوشت زیر دندان اسراییل و آمریکا نمونش لیبی یا همین سوریه که با محض سقوط بشار اسد تمام زیر ساختهاش رو نابود کردن!

  • مهدی
    0

    اگر امروز کسی ندونه دلیل نه به مذاکره چیه احتمالا تو جنگل‌های آفریقا زنگی می‌کنه نه ایران الان اگه دولت ریسی بود با کله رفته بودن برا مذاکره مثل مذاکره با عربستان یا حتی اروپا که دوباره برجامو احیاء کنن ولی چون الان دولت اصولگراها راس کار نیست نباید مذاکره بشه چون می‌دونن با برداشتن تحریمحا شرایط کشور درست میشه کار پایداری ها هم تمام میشه پس اونقدر جلوش میگیرن کارشکنی میکنن تا دولت پزشکیان دوره دوم رای نیاره با کارشکنی‌های این قشر بعد خودشون برن برا التماس کردن این خط واین هم نشان خبر فوری چاپ نکنی توهم همدست کاسبان تحریم ما هم تحریمت میکنیم

  • Shahram
    0

    مسئولین جمهوری اسلامی با علم به اینکه شرایط فعلی باعث بقایشان است ، هیچ وقت مذاکره نمیکنند.

  • یک نفر
    1

    کم کم به گربه هم خواهیم گفت جاج عمو!

  • ناشناس
    4

    حربه ی چماق و هویج همینست ابتدا خط و نشان می کشد که نابودتان می کنم سپس دست پایین را می گیرد که وارد مذاکره شوید و در نهایت که همه ی منویات کدخدا رو غربگداها اجرا کردند معاهده رو پاره کند
    حماقت بس است چقدر احمقانه تحلیل می کنید داستان عربستان با این دیوانه ی بد عهد مجنون جداست
    مذاکره با آمریکا= بی شرفی

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      میگم آدم عاقل تمام پل های پشت سرش رو خراب نمیکنه اگه یک درصد از بالا دستور اومد بابت مذاکره اونموقع این احمق و بی شرف و هزاران فحشی که گذاشتید وسط رو باید بیاید یه جوری جمعش کنید و گرنه ……..!!!!!؟؟؟

  • این هم نگذرد
    0

    در هرشرایطی امید به بهبودی اوضاع نیست.
    حال ما چرا نسبت به سایرجاهای دنیا بیشتر تاوان می دهیم ، سوال برانگیز است.

  • عبداله
    0

    توی بورس که جیب ملت خالی شد. به به به این دولت

  • ناشناس
    0

    ظاهرا تَوهم و خودبزرگ بینی در این مملکت اپیدمی شده

  • متین
    0

    تا نابودی کشور و مردم چیزی نمانده مردم ستیزان خوشحال باشند

  • ناشناس
    1

    حالا نوبت موس موس کردن شده. فعلا این. روزینامه مامور شده.

  • تلمبه
    0

    پوتین دست به دامان ترامپ شده شاید کمکش کنه از باتلاق اوکراین درش بیاره ...شرقگداها میگفتند زلنسکی یه هفته دوام نمیاره اما سالها گذشت و پوتین چکمه اش پاره شد حالا ترامپ بزمجه داره خیانت می کنه به زلنسکی اما زلنطکی پوزه ترامپ و پوتین به خاک می ماله

  • ناشناس
    0

    درود بر نویسنده روزنامه جمهوری و خبر فوری ..... به امید پیروزی برای همه ملت شریف ایران....

  • چای دبش باغ ازگل کیهان و زمین دماوند
    0

    تنها راه نجات کشور و ملت شریف آشتی با آمریکا است و بازگشایی سفارتخانه های ایران و آمریکا جان می‌باشد

  • همرزم هادی
    0

    شکاف عمیق بین امریکا واروپا برسراوکراین و تعرفه ها وناتو یک معادله خوب است برای ایران واز طرفی نزدیک شدن امریکا به روسیه نیز میتواند یک اتفاق مثبتی برای رابطه ایران با امریکا رابوجودبیاورد به شرط اینکه هوشمندانه دراین مسیر قراربگیریم ضمن اینکه شکاف اقتصادی تعرفه ها و تایوان بین امریکا وچین یک اتفاق خوب میتواند برای ما باشد همه ی اینها به هوشمندی و هدرندادن فرصتها بستگی دارد باید بازیگر خوبی باشیم

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      اگر بازی گر بودیم حالا اینجا نبودیم

  • ناشناس
    0

    مدتیہ ھی میگن حملہ میکنم خبری نیست ھمش کشک انشااللہ جنگ صورت گرفت ایران پیروزمیشود

  • ناشناس
    0

    مگر اسلام دین میانه نیست ،پس چرا گروهی تند رو داریم ، نمی شود تا آخر دشمنی ادامه داد یک روز خالدبن ولید پرچم دار سپاه کفر بود ودر جنگ رومیان پرچمدار سپاه اسلام شد وبا نقشه خالد مسلمانان بر رومیان پیروز شدند وحالا با آمریکا دوستی نماییم اروپاییان فی النفسه خودشان دوست می شوند