پنجم خرداد ۶۱؛ رزمندگان ایرانی وارد خاک عراق میشوند+ تصاویر
رزمندگان ایرانی در روز پنجم خرداد برای ایجاد منطقه پدافندی و تنبیه صدام وارد خاک عراق شدند.
به گزارش خبرنگار ، عملیات بیتالمقدس که در انتها به پیروزی ایران و آزادسازی خرمشهر ختم شد، یکی از بزرگترین ضربههایی بود دشمن بعثی از رزمندگان ایرانی دریافت کرد و باعث شد تا دشمن به جای تصرف یک هفتهای ایران، در جنوب کشورمان نه فقط زمینگیر شود بلکه پس از نزدیک به ۶۰۰ روز مجبور به عقبنشینی به سمت عراق شود.
نکته مهم این است که پس از ۳ خرداد که خرمشهر آزاد شد ابتکار عمل در جبهههای جنگ در اختیار ایران قرار گرفت و حتی فرماندهان کشورمان برای تنبیه متجاوز نوع آرایش را در جبههها تغییر دادند و به سمت عمق خاک عراق پیش رفتند.
هوشیاری رزمندگان ارتشی بعد از بازپسگیری خرمشهر
امروز ارتش عراق علاوهبر بمباران منطقه پاسگاه شهابی، در منطقه طلائیه نیز پاتک کرد و در منطقه شمال کیلومتر ۲۵ نوار مرزی، مواضع یگانهای ایران را زیر آتش سنگین قرار داد.
به گزارش واحد اطلاعات عملیات سپاه در قرارگاه عملیاتی قدس، در ساعتهای ۰۵:۴۵ و ۰۶:۰۰، هواپیماهای عراقی منطقه پاسگاه شهابی را بمباران کردند که خوشبختانه تلفات و خساراتی نداشت.
همچنین رکن ۲ (اطلاعات) نیروی زمینی ارتش در قرارگاه مرکزی کربلا گزارش داد: در ساعت ۱۸:۳۰، در منطقه شرق طلائیه یک تیپ زرهی عراق که با ۳ بالگرد حمایت میشد به مواضع نیروهای ایران پاتک کرد که با مقاومت طرف مقابل روبهرو شده و پس از تحمل تلفات و خسارات سنگین مجبور به عقبنشینی شد.
از ساعت ۲۰:۰۰ نیز در منطقه شمال کیلومتر ۲۵، ارتش عراق بهمدت یک ساعت، مواضع یگانهای ایران را زیر آتش سنگین سلاحهای خود قرار داد و در این فاصله، نیروهای عراقی در مسافتی به عمق ۲ و عرض ۵/۲ کیلومتر در امتداد نوار مرزی این منطقه عقبنشینی کردند. رکن ۲ نیروی زمینی ارتش در ارزیابی این اقدام دشمن آورده است: «باتوجهبه اینکه در این منطقه، دشمن از مرز بینالمللی عقبنشینی کرده و با احتساب گسترش نیروهای زرهی مستقر در غرب کیلومتر ۲۵، احتمالاً منطقه کشتاری جهت یگانهای خودی پیشبینی کرده است.
طرحی برای ایجاد منطقه پدافندی در داخل خاک ایران
در نشست صبح امروز فرماندهان سپاه پاسداران در قرارگاه مرکزی کربلا، فرمانده کل سپاه اعلام کرد که یگانهای عملیاتی باید ظرف ده روز برای اجرای عملیات در منطقه عمومی شرق بصره با هدف پدافند در ساحل اروندرود آماده شوند. طرح این عملیات نیز بهصورت مکتوب و درقالب دستور جزءبهجزء شماره ۱۱ از قرارگاه کربلا به ۴ قرارگاه عملیاتی ابلاغ شد.
این جلسه در ساعت ۱۱:۱۵، به پایان رسید و ساعاتی بعد، فرمانده کل سپاه پاسداران برای حضور در جلسه شورایعالی دفاع که قرار است صبح فردا، در بیت امام خمینی برگزار شود، منطقه عملیاتی را به مقصد تهران ترک کرد.
امروز همچنین طرح ادامه عملیات در منطقه عمومی شرق بصره، درقالب دستور جزءبهجزء شماره ۱۱ قرارگاه مرکزی کربلا به ۴ قرارگاه عملیاتی قدس، نصر، فتح و فجر ابلاغ شد. در این دستور آمده است: «قرارگاه عملیاتی کربلا در جنوب، ابتدا از منطقه رودخانه کرخه در شمال (شاخه رمیم) تا سواحل اروند و ادامه آن تا دهانه فاو در جنوب پدافند نموده و پس از کسب آمادگی لازم بنا به دستور در سراسر منطقه یا قسمتی از آن بهسمت باختر تک نماید.»
حراست از خرمشهر در برابر منافقین
فرمانده قرارگاه نصر مقررات انتظامات خرمشهر و چگونگی ورود و خروج به این شهر را به واحدهای نظامی ابلاغ کرد.
حسن باقری فرمانده سپاهی قرارگاه نصر در نامهای به همه یگانهای ارتشی و سپاهی تحتامر سه قرارگاه عملیاتی نصر، فتح و فجر ابلاغ کرد که از امروز، بجز تیپ ۳۳ المهدی (عج) سپاه پاسداران، یگانهای دیگر باید خرمشهر را سریع ترک کنند. در این نامه مسئولیت انتظامات دروازههای شهر به تیپ ۲۷ محمد رسولالله (ص) سپاه و مسئولیت انتظامات داخل شهر به سپاه خرمشهر واگذار و اعلام شده که ورود به شهر منوط به اجازه قرارگاه نصر است و دژبانی لشکر ۲۱ ارتش هم باید در ورودی شهر برای جلوگیری از ورود نیروهای ارتشی با سپاه همکاری کند. همچنین تأکید شده که خروج وسایل غنیمتی از شهر بدون اجازه مسئولان واحدهای تدارکات سپاه در قرارگاههای نصر و فتح ممنوع است.
نیروهای تازهنفسی که قصد تنبیه صدام را داشتند
دو روز پس از آزادی خرمشهر، خبرنگار روزنامه کیهان از آغاز پاکسازی و بازسازی این شهر گزارش داد.
خبرنگار اعزامی روزنامه کیهان به خرمشهر، در گزارش امروز خود از این شهر نوشته است: «هر ساعت که میگذرد خرمشهر چهره آزادتر و راحتتری به دست میآورد، بهطوریکه اکنون کارهای سازندگی ضروری آغاز شده است. تخلیه اسرای عراقی و پاکسازی میدانهای مین بهسرعت ادامه دارد.»
صبح امروز، ۳ هزار تن از نیروهای ارتش عراق که در عملیات آزادسازی خرمشهر به اسارت رزمندگان درآمدهاند با ۳ قطار وارد تهران شدند. احمد توکلی سخنگوی دولت جمهوری اسلامی گفت که از ابتدای جنگ تا روز گذشته، ۴۰۱۲۴ تن از نیروهای عراقی اسیر شدهاند.
در ادامه اعزام نیروهای داوطلب جدید و تازهنفس به جبهههای نبرد، امروز، از تهران ۳۴۵ تن، از شیراز ۲۶۹ تن و از چالوس ۶۹۰ نفر نیروی بسیجی و سپاهی به جبهههای غرب و جنوب عزیمت کردند.
حقی که باید از صدام گرفته شود
جانشین فرمانده سپاه پاسداران، سخنگوی دولت، سفیر ایران در سازمان ملل، وزیر نفت و یک نماینده مجلس شورای اسلامی در مصاحبههایی جداگانه بر ضرورت ادامه جنگ تا دستیابی جمهوری اسلامی ایران به حقوق مسلم خود و سرنگونی صدام تأکید کردند.
در جلسه امروز هیئت دولت، وزیر دفاع از عملیات رزمندگان ایران در آزادسازی خرمشهر گزارش داد. سخنگوی دولت نیز اعلام کرد که تولید صنایع دفاع و بودجه بازسازی مناطق جنگی افزایش یافته است.
هراس حامیان منطقهای و جهانی پس از عملیات بیتالمقدس
در تازهترین واکنش مقامات کشورهای خارجی به پیروزی ایران در آزادسازی خرمشهر، امروز، سخنگوی دولت امریکا، ولیعهد عربستان سعودی و وزیر امور خارجه مصر از تلاشهای سیاسی برای پایاندادن سریع به جنگ ایران و عراق حمایت کردند و ادامه این جنگ را برای امنیت و ثبات کشورهای منطقه خطرناک خواندند. ولیعهد اردن نیز از گسترش نفوذ انقلاب اسلامی ایران در دیگر کشورها ابراز نگرانی کرد.
رادیو امان به نقل از خبرنگار خود در واشنگتن درباره موضع امریکا در قبال تحولات جنگ گفت: «یک سخنگوی دولت امریکا پشتیبانی از استقلال هریک از دو کشور عراق و ایران و سلامت سرزمینهای آنها، بهاضافه استقلال و حاکمیت ارضی تمامی کشورهای منطقه را موردتأکید قرار داد و افزود: این جنگ میتواند خطراتی علیه امنیت و ثبات تمامی کشورهای خلیج [فارس]داشته باشد و ایالات متحده پایانبخشیدن فوری به این جنگ و رسیدن به راهحلی ازطریق مذاکره را تشویق میکند.»
فهد بن عبدالعزیز ولیعهد عربستان سعودی نیز در مصاحبهای که امروز، در روزنامه سعودی الریاض چاپ شده است، ضمن درخواست برای تلاشهای جدیتر بهمنظور پایاندادن به جنگ ایران و عراق، هشدار داد که درصورت ادامه و گسترش این جنگ، ثبات و امنیت منطقه و آنچه وی قدرت در حوزه خلیجفارس نامید، به مخاطره خواهد افتاد. ولیعهد عربستان گفت که این کشور با دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس سرگرم بررسی موضعی مشترک برای پایاندادن به این جنگ هستند.
همچنین کمال حسن علی وزیر امور خارجه مصر، هشدار داد که جنگ ایران و عراق میتواند موجب ایجاد اختلافات نژادی و مذهبی شود و تمام منطقه را در معرض خطر قرار دهد. وی گفت: «مصرخواهان حلوفصل مسالمتآمیز و منصفانه جنگ بیست ماهه است که در چند روز گذشته، به اوج خود رسید و ایران، عراقیها را از خرمشهر بیرون راند.» وی اضافه کرد: «این جنگ به قطبیکردن دنیای عرب و خطر مداخله ازسوی قدرتهایی بزرگ منجر خواهد شد. سوریه و لیبی از ایران حمایت میکنند درحالیکه دیگر کشورهای عرب از عراق پشتیبانی کردهاند.»
رادیو بیبیسی در بخش اخبار فارسی ساعت ۱۹:۴۵ خود ضمن اعلام خبر مذاکره حسن ولیعهد اردن، با مقامات ارشد امریکا گفت: «تحولات جنگ ایران و عراق و پیروزی ایران موجب نگرانی اردن شده است و مقامات این کشور از احتمال متلاشیشدن حکومتهای مرکزی در منطقه و توسعه نفوذ ایران در حوزه خلیجفارس بیمناکاند.»
هشدار امام راحل در پی شیطنت برخی کشورهای منطقه
درپی آزادسازی خرمشهر و پیام امام خمینی به مناسبت این رویداد مهم که در آن به حکومتهای منطقه هشدار داده شده است «کاری نکنید با شما براساس حکم خدا رفتار کنیم.»
دیروز حجتالاسلاموالمسلمین هاشمی رفسنجانی، سخنگو و نماینده امام در شورایعالی دفاع، مبنیبر اینکه «بزرگترین حق ما سقوط صدام است»، امروز، بسیاری از رسانههای خبری خارجی ضمن اینکه آزادسازی خرمشهر را نقطهعطفی در جنگ ایران و عراق معرفی و به قرارگرفتن ایران در موضع قدرت اذعان کردند، به بررسی عواقب ورود احتمالی قوای نظامی ایران به داخل خاک عراق برای ساقطکردن حکومت صدام حسین پرداختند و دراینخصوص هشدار دادند.
سقوط صدام؛ خواست آزادیخواهان جهان
مطبوعات سوریه با ابراز خوشحالی از آزادسازی خرمشهر بهدست رزمندگان ایران، حکومت صدام حسین را خیانتکار خوانده و خواستار سرنگونی آن شدند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
70
قرار بود با جنگ کربلا را فتح کنیم ولی نتوانستیم و با صلح و مذاکره به کربلا رفتیم.قدس هم قطعا این طور خواهد بود و با جنگ هیچ زمانی قدس فتح نخواهد شد.پس واقع بین باشیم و الکی شعارهای توهم گونه و بدون پشتوانه ندهیم و بیش از این کشور را به قهقرا نبریم.
حقیقت