در واکنش به اظهارات روحانی درباره رفراندوم
حسین شریعتمداری: اگر قرار بر رفراندومی باشد، باید پیگرد قضایی مسئولان مورد سوال قرار گیرد
مدیرمسئول کیهان نوشت: اگر قرار است برای حل مشکلات اساسی کشور رفراندومی صورت بپذیرد باید این سؤال از مردم پرسیده شود که آیا مسئولان ایجاد مشکلات، بعد از پایان مسئولیت باید تحت پیگرد قضایی قرار بگیرند یا نه؟!
حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان نوشت: آقای روحانی در جلسه روز چهارشنبه، ۱۱ فروردین، هیئت دولت گفتهاند: «راهحل مشکلات پیچیده کشور فقط اصل ۵۹ قانون اساسی است... مگر ما به ۱۲ فروردین افتخار نمیکنیم؟ ۱۲ فروردین چیست؟ یک همهپرسی است، مگر غیر از این است؟ ۱۲ فروردین چیست؟ یک رفراندوم است. مگر ما به این قانون اساسی افتخار نمیکنیم؟ قانون اساسی با چه تثبیت و نهایی شد؟ با رفراندوم، با رای مردم.»
درباره این بخش از اظهارات جناب روحانی اشاره به چند نکته ضروری است. بخوانید!
۱- بیتردید رفراندوم یکی از راهکارها برای حل مشکلات اساسی است و در اصل ۵۹ قانون اساسی آمده است «در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همهپرسی و مراجعه مستقیم به آراء مردم صورت گیرد. درخواست مراجعه به آراء عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد.»
اکنون سؤال این است که مشکلات اساسی کشور چیست؟ آیا گرانیهای افسارگسیخته، بیکاری، تعطیلی کارخانجات و مراکز تولید، دهها برابر شدن قیمت مسکن و اجاره بها، کاهش فاجعهبار ارزش پول ملی، افزایش صدها تحریم جدید به تحریمهای قبلی که قرار بود لغو بشود، افزایش چند صد درصدی قیمت خودرو، دزدیهای کلان برخی از نزدیکان مسئولان بلندپایه دولتی، برباد دادن امکانات و ظرفیتهای ۸ ساله نظام، به کارگیری جاسوسان در مراکز حساس تصمیمساز و سیاستپرداز، متوقف کردن برنامه هستهای و... آیا تمامی این موارد از مشکلات اساسی کشور نیست؟!
جناب رئیسجمهور! این بلاها را چه کسی بر سر مردم و نظام آوار کرده است؟! مگر تمامی این موارد خسارتبار در حوزه مسئولیت جنابعالی نبوده و نیست؟! بنابراین اگر قرار است برای حل مشکلات اساسی کشور رفراندومی صورت بپذیرد اولین، منطقیترین، عاقلانهترین و قانونیترین پرسش رفراندوم باید این سؤال از مردم باشد که آیا مسئولان ایجاد این مشکلات کمرشکن بعد از پایان مسئولیت باید تحت پیگرد قضایی قرار بگیرند یا نه؟! آیا جنابعالی مشکلاتی اساسیتر از مشکلات یاد شده میشناسید؟ و آیا برای رفراندوم مورد نظر خود پرسشی قانونیتر و منطقیتر از این پرسش سراغ دارید؟!
۲- از جناب روحانی که خود را حقوقدان معرفی میفرمایند بسیار تعجبآور است که برای توضیح نظر خود به رفراندوم ۱۲ فروردین و رفراندوم قانون اساسی اشاره میکنند! حتماً فراموش نفرمودهاند که این دو رفراندوم هنگامی انجام شد که اولاً هنوز نظام اسلامی و قانون اساسی شکل نگرفته بود.
بنابراین تنها راه ممکن رفراندوم بود و ثانیاً پرسش آری یا نه درباره اساس نظام بود و مردم به تاسیس جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی آن آری یا نه میگفتند. اکنون سؤال از رئیسجمهور محترم و حقوقدان این است که این دو رفراندوم، به رفراندومی که در اصل ۵۹ قانون اساسی آمده است چه ربطی دارد که به آن استناد فرمودهاید؟!
۳- و بالاخره اگرچه در این باره گفتنیهای دیگری نیز هست که میگذاریم و میگذریم ولی اشاره به یک احتمال خالی از فایده نیست و شاید برای جناب روحانی هم هشدار دهنده باشد و آن، اینکه مشاوران آقای روحانی با اطمینان از اینکه رفراندوم مورد اشاره قانونی نیست و انجام نخواهد پذیرفت، طرح آن را به ایشان پیشنهاد کردهاند تا از این طریق برای ناکارآمدی دولت آقای روحانی که آن را «رحم اجارهای» ! خود میدانستند بهانهای دست و پا کرده باشند و مثلاً جناب روحانی در توجیه ناکارآمدی دولت، اعلام بفرمایند اگر رفراندوم انجام میگرفت همه مشکلات قابل حل بود! همانگونه که فرمودهاند منتقدان باعث شکست برجام شدهاند! و یا اگر ترامپ از برجام خارج نشده بود همه چیز روبراه بود! و... البته، این درحالی است که آقای روحانی قسم جلاله یاد کرده و گفته بودند: «والله العلی العظیم اگر مشکلات این کشور راه حل نداشت من کاندیدا نمیشدم.»
66
آقای شریعتمداری ظاهرا بدجوری جوش آورده ای. تحت پیگرد قرار گرفتن مسئولین که رفراندوم نیاز ندارد. این مسئله وظیفه قوه قضاییه است و قوه قضاییه هم با وجود مهره هرزگردی بنام احمدی نژاد نشان داده که اینکاره نیست. حالا شما اگر قصدت متلک زدن به قوه قضاییه است خب به خودشان بگو . اینکه روحانی از رفراندم حرف میزند. شما را عصبانی کرده . چون می ترسید اگر بگویید الف تا یاء باید بروید.
همه شما مشکل هستید باید رفراندمی برگزار شود برای بودن همه شما یا نبودنتان مانند زالو کشور و مردم را میمکید
اشکال ندارد ولی دولت تنها نه از بالاترین مقام تا روسا قوا تا دولت قبلی که مشکلات ازش شروع شدببینیدد مردم به محاکمه چه کسانی رای می دهند هرچند امثال شریعتمداری آنقدر مردوبزرگ نشدن که شهامتش را داشته باشند چون نتیجه خوب می دانند
باید برای تخصیص ارز رانتی 4200 تومانی به رانتخواران هم رفراندوم برگزار می شد باید برای انعقاد قرار داد بدون ضمانت اجرایی برجام، رفراندوم برگزار می شد باید برای ثابت ماندن یارانه طی 10 سال یارانه رفراندوم برگزار می شد باید برای برخی انتصابات رفاقتی و خصوصی سازی های رفاقتی رفراندوم برگزار می شد باید برای افزایش شوک آور قیمت بنزین هم رفراندوم برگزار می شد
هرچیز به جای خود ، اگر دولت تخلفی داشته باید قوه قضائیه پیگیری کند اما اصل قانونی رفراندوم پیرامون برخی مشکلات از ضروریات می باشد شما بفرمایید چرا از اجرای این اصل قانونی این قدر وحشت دارید ؟ پاسخش روشن است چون مجلس ۱۰ درصدی پایگاه مردمی جناح تمامیت خواه را هویدا کرد ومفهوم رفراندوم را هم کاملا می فهمید یعنی چه .
شما هم باحرف های نسنجیده کم خسارت نزدی باید جوابگو باشی کمی هم به فکر بازنشستگی باش
با اینکه اغلب با نظرات ایشان موافقت چندانی ندارم اما در مورد سخنان درج شده از جمله پیگیری قضایی اتهامات مسئولین صد در صد با ایشان موافقم ضمن اینکه این امر نیز نیازی به رفراندوم ندارد و خواسته قانونی و قلبی احاد مردم است و اگر انجام نشود جای سوال است ......
همچنین اوناییکه بدون داشتن مسولیت ایجاد مشکل میکنند
خودت هم زیر سوال باید بری باید زیر سوال بری نری مردم میبرنت زیره سوال باید زیره سوال بری اولین نفر خودت هستی حاج حسین نقش یک مقام بلند پایه را بازی می کنی فکرکردی کی هستی هرروز تصویرت حال مردم را بهم میزند
مارمولک به تو چه که خودتو نخود هر آشی میکنی مثل قاشق نشسته میمانی 43 ساله کدوم مسئولی را محاکمه کردند تورا هم باید محاکمه کنند ازبالا تا پایین همه باهم فامیل بوده وزنجیر وار بهم متصل هستند لعنت به پدر اولی تا آخریتون که مملکت ومردم را داغون کردید
بعد چهل سال برای بودن ویا نبودن باید همه پرسی شود چون امام فرمود پدران ما شاه را میخواستند ما حالا نمی خواهیم
اولین نفری که باید به اتهام افترا ، نشر اکاذیب ، نفرت پراکنی و ایجاد اختلاف در جامعه ، تشویش اذهان عمومی ، سوء استفاده از قدرت ، تصرف در اموال عمومی و همکاری با ساواک رژیم گذشته و ... مورد تعقیب قضایی قرار بگیرد خودت هستی!
اعمال قوه ی مقننه با رفراندوم امکان پذیر است نه اعمال قوه ی قضاییه. اگر کسی تخلف یا جرمی مرتکب شده است نیازی به رفراندوم نیست و قوه ی قضاییه می تواند و باید مجرم یا متخلف را محاکمه کند. مشکل این جاست که برخورد سلیقه ای و جناحی با افراد کارساز نیست و موجبات بی اعتمادی بیشتر مردم را فراهم می آورد.
به قیافه اش نگاه کنید امان از شیره کشیدن زیاد و دوپینگ و خود بزرگ بینی تو که یکی از ساواکیهای گذشته بودی حق نداری نسخه تجویز کنی شیاد آب توبه هم تو را پاک نکرد؟
فقط یه نفر پیدا بشه این یارو رو از برق بکشه.خیلی زر می زنه
چاپلوس پاچه خوار.
درعجبيم!!!دم ازمردم ميزنيدولى هرجاوبه هردليلى پيشنهاد نظرخواهى ازمردم ميشوددستپاچه ميشويد!؟!؟موضع ميگيريد،ازريشه ميزنيدودركمال پرروئي ادعا ميكنيدفقط ما بهترميدونيم مردم چيزى نمى فهمند!!!!اين اصلاًخوب نيست.بالاخره تحمل مشكلات حدى دارد.
برخیها باید این جمله رو روزی 100 بار تکرار کنن : من که حرف زدن بلد نیستم و مردم هم منو دوس ندارن پس بهتره که دهنم رو ببندم