عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

باید مردم را به صبوری دعوت کرد/ کم‌بارش بودن کشور تقصیر دولت نیست/ اصلاح مشکلات نیازمند زمان است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مشکل کم‌آبی استانهای صنعتی ریشه‌ای ۵۰ ساله دارد و اصلاح آن نیازمند زمان است، بنابراین باید مردم را به صبوری دعوت کرد و به آنان توضیح داد وقتی در سالهایی با کمبود بارش مواجهیم این مسئله تقصیر دولت نیست.

باید مردم را به صبوری دعوت کرد/ کم‌بارش بودن کشور تقصیر دولت نیست/ اصلاح مشکلات نیازمند زمان است

غلامرضا مصباحی‌مقدم با اشاره به اثرات بحران کم‌آبی بر محیط زیست و چگونگی مواجه حاکمیت با اعتراضات مردمی در این زمینه، اظهار کرد: مشکل کم‌آبی در کشور ما مشکلی است که حداقل دو دهه از شکل‌گیری آن می‌گذرد. پس موضوع جدیدی نیست و امروز با آن مواجه نشده‌ایم.

وی افزود: سیاستگذاری‌هایی هم در این زمینه صورت گرفته است تا بتوانیم به سمت رفع بحران کم‌آبی حرکت کنیم. هرچند این تدابیر قرار بوده جلوی مواجه ما با کم‌آبی را بگیرد اما نباید این نکته را هم از نظر دور داشته باشیم که سیاستگذاری در این زمینه و اجرا و نتیجه‌دهی آن امری نیست که امروز و فردا حاصل شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: یکی از مسائلی که در این زمینه مطرح است این است که ما باید در مصرف آب مخصوصاً در امر کشاورزی به سمت بهینه‌سازی حرکت کنیم تا مشکل کم‌آبی کشور با این مصرف فعلی آب در کشاورزی، تشدید نشود.

مصباحی‌مقدم با بیان اینکه متأسفانه در این زمینه اقدامات به موقع انجام نشد، اظهار کرد: حالا که دولت جدید در ابتدای کار خود است، این بحران‌ کم‌آبی سر باز کرده و مطالبات مردم را متوجه خود ساخته است. مطالباتی که نمی‌شود نادیده‌شان گرفت، چرا که به‌حق و به‌جا هستند.

وی با اشاره به نقش دولت در زمینه جلوگیری از ادامه بحران کم‌آبی، تصریح کرد: در این شرایط لازم است که به دولت جدید فرصت داده شود تا اولاً به سمت بهینه‌سازی مصرف آب در کشاورزی حرکت کند و هم موضوع بازیافت آب را دنبال کند تا از طریق آن، آب مصرفی شهرها که به فاضلاب می‌رود را تصفیه کند و آن را به چرخه مصرف کشاورزی باز گرداند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: دولت در زمینه کم‌آبی باید به مسائلی از قبیل آب ژرف و استفاده از آب دریا برای صنایع نیز توجه داشته باشد که برای این امر می‌تواند پروژه انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به استان‌های

مرکزی و کم‌آب را اجرایی کند که تا حد زیادی به حل‌شدن این مشکل منجر خواهد شد.

مصباحی‌مقدم با تاکید بر اینکه مصرف آب صنایع در ۵۰ سال گذشته در کشور با غفلت بزرگی مواجه بوده است، اظهار کرد: این مسئله ناشی از آن است که صنایع فولاد و امثال آنها که نیاز مبرم و فراوانی به آب دارند در استانهایی همچون اصفهان تأسیس شده‌اند، در حالی که باید در شهرهای نزدیک به دریا شکل می‌گرفتند تا هم از آب دریا برای مصارف صنعتی استفاده و هم از بستر دریا جهت صادرات بهره‌برداری شود.

وی افزود: بنابراین ما امروز با مشکلی مواجه هستیم که در ۵۰ سال پیش ریشه دارد و اصلاح آن هم نیازمند زمان است. باید مردم را به صبوری دعوت کرد و برایشان توضیح داد که وقتی در سالهایی قرار می‌گیریم که با کمبود بارش مواجهیم این مسئله تقصیر دولت نیست. بلکه به همکاری و همراهی دولت و ملت نیازمند است تا هم از یک‌سو مصرف آب مدیریت شود و هم از خداوند برای بارش باران تقاضا صورت پذیرد.

منبع: ايسنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • ناشناس
    0

    درست است کم بارشی برخی نقاط مرکزی، جنوبی و شرقی ایران تقصیر حکومت نیست ولی تبلیغ اینکه مردم زاد و ولد بیش از توان و امکانات اقتصادی خود و همچنین امکانات بالفعل کشور داشته باشند تقصیر حکومت است! وقتی به اندازه ۴۰ میلیون نفر امکانات بالفعل بهره برداری از آب، غذا، شغل و مسکن را داریم نبایستی تبلیغ این سیاست را داشته باشیم که جمعیت ایران بایستی در شرایط حال حاضر ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون نفر باشد! حکومت به جای اینکه تبلیغ ازدیاد زاد و ولد بکند بایستی فرهنگ صرفه جویی و بهره وری را از طریق تبلیغ در رسانه ها و آموزش همگانی بین مردم نهادینه کند.

  • ثابت
    0

    به آقای آیت الله ....فلانی امام جمعه تهران بگو ..مردم که میدانند چون شما ظلم میکنید باران نمی بارد .شما ایران را رها کنید .رزق و روزی فراوان میشود

  • علی
    0

    کمبود بارش تقصیر دولت نیست ولی دقیقا علت کمبود اب وجود دولتهای انتصابی است . آیا فراوانی آب در کشورهای جنوب خلیج فارس بدلیل بارندگی است و یا اجرای سیاست های درست و به موقع در تامین دستگاهای تصفیه آب دریا و توزیع باندازه کافی آن در ممالک خودشان . ولی در ولایت اسلامی در این ۴۳ سال بجای اینکه چند ملیون دلاری که می توانست برای تهیه آب سالم از خلیج فارس و ایجاد شبکه آب رسانی به استان های دچار بحران بکار رود ، سالیانه هزاران برابر آن یعنی چند ملیارد دلار به تروریستهای حشد الشعبی ، اسد برای خوشگذرانی در سواحل مدیترانه و یا سید نصرالله گردن کلفت هدیه داده اند

  • مفت خور
    1

    حاجی مگر ی بوم ودو هواست زمان شاه میگفتید چون فسادزیادشده زلزله تو طبس آمده خدا مردم را تکان داده بر علیه دولت شورش کنن حالا فکر نمی کنی تاریخ باید تکرار شود

  • عجب
    0

    شما وکیل الرعایا هستید یا وکیل الدوله و سخنگوی دولت؟عوض اینکه نماینده مجلس به طرفداری از مردم حرف بزنه داره مردم رو قانع میکنه که دولت کارش درسته و ایراد از خودتونه؟

  • امیر
    0

    شماخودتان اقرار میکنید که مشکل آب ریشه ۵۰ ساله دارد،ودرادامه باز مردم رابه صبر دعوت میکنید، حال باید پرسید آیا ۵۰ سال فرصت کمی برای رفع مشکل ذکر شده بوده؟آیاتمام صنایع آلوده کننده هوا وپرمصرف آب، همگی قبل ازاین ۵۰ سال دراستانها متمرکز شده اند؟آیاتمرکز صنایع اینچنینی دراستانهای کویری مربوط به پنج شش سال قبل نیست؟وهمچنان نیز این اشتباهات درحال تکراراست.اکثر شهرهای دورافتاده استانها به خاطر بی فکری وخودبرتربینی مسئولین استانی ازداشتن کمترین امکانات صنایع وکارخانه محروم وتمام صنایع دراستانها تجمیع گردیده که این کار موجب مهاجرت شهرهای کوچک به مراکز استان وبه طبع موجب مشکلات دیگر در مراکز استان گردیده،این درحالی است که درهمان شهرهای دورافتاده وخارج ازدید مسئولین تیزبین ! امکانات بالقوه ای همچون منابع آبی پایدار،زمینهای مستعد،جوانان جویای کار و...وجوددارد ولی مسئولین همچنان تمرکز ودیدشان فقط متوجه استانهاست.