ماجرای شایعه استعفای علی باقری از کجا شروع شد؟

«ماجرای استعفا، از اینجا شروع شد که روز گذشته علی باقری‌کنی، در دو توییت به ترتیب از ضرورت وفاق ملی در دیپلماسی و بعد هم از نیاز سیاست خارجی به «شعور» سخن گفت.»

ماجرای شایعه استعفای علی باقری از کجا شروع شد؟

روزنامه شرق نوشت: این روز‌ها «زمزمه‌ها» و «شنیده»‌هایی زیاد به گوش می‌رسد؛ حرف و حدیث‌هایی که خبر نیستند و شباهتی به اخبار تأییدشده هم ندارند، اما می‌توانند محل بحث و گفتگو‌های فراوانی باشند. البته این نکته را نیز باید اضافه کرد که زمزمه‌هایی از این دست آن‌قدر مایه‌های خبری در بطن خود دارند که می‌توانند به تحلیل‌هایی پیش از وقوع حادثه تبدیل شوند.

مثلا روز گذشته در فضای مجازی توییت‌هایی از علی باقری‌کنی (دیپلمات ایرانی، معاون سیاسی وزیر امورخارجه ایران و رئیس تیم مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات مربوط به احیای برجام در وین) دست‌به‌دست می‌شد که بازار زمزمه‌ها و شنیده‌ها یا به عبارتی شایعات خبری را داغ کرده بود و تحلیل‌های قبل از وقوع حادثه را دامن زده بود. برای همین زیاد می‌شد دید که برخی از کاربران پرسیده‌اند آیا علی باقری‌کنی از وزارت امورخارجه و مذاکرات خداحافظی می‌کند یا آیا مذاکرات برجام به پایان رسیده است؟ برای همین از حالا بسیاری چشم به روز‌های آینده دوخته‌اند تا ببینند آیا واقعه‌ای در راه است یا از بن، تحلیل‌های پیش از وقوع حادثه نادرست بوده‌اند.

ماجرا، اما از اینجا شروع شد که روز گذشته علی باقری‌کنی، در دو توییت به ترتیب از ضرورت وفاق ملی در دیپلماسی و بعد هم از نیاز سیاست خارجی به «شعور» سخن گفت. به نظر می‌رسد کاربران فضای مجازی و در کل بسیاری از شهروندان عادت نداشته‌اند که یکی از دیپلمات‌های متعلق به جریان حاکم در دولت از این زاویه به تحلیل مسائل مرتبط با سیاست خارجی بپردازد، برای همین ادبیات متفاوت باقری‌کنی این ظن را به وجود آورد که احیانا در روز‌های آینده باید شاهد یک تغییر بزرگ در دولت باشیم؛ آن هم تغییر چهره‌ای که کسی انتظار آن را نداشت و گوش‌های زیادی در انتظار بودند تا خبر خروج ناکارآمدی از حلقه‌های تصمیم‌ساز اقتصادی را بشنوند.

فاقد از سطح تخصص، علی باقری‌کنی دیپلمات آرام ایرانی شاید در سخت‌ترین شرایط دیپلماسی، مسئولیت مذاکرات در وین را بر عهده گرفت و در این مدت نیز با تمام توانش تلاش کرد که منطبق بر اصول راهبردی دولت مذاکرات را به جلو هدایت کند، حال در شرایطی که بسیاری از همفکران او در دولت و حواشی دولت حتی از زمزمه خداحافظی با برجام و قهر دیپلماتیک سخن می‌گویند، او از نیاز به شعور در دیپلماسی حرف زده است که خود می‌تواند ادله‌ای تشبیهی برای این پرسش غیررسمی باشد که آیا به‌زودی علی باقری‌کنی از وین و دولت خداحافظی می‌کند؟ مخصوصا اینکه برخی از رفقای سیاسی او نیز در توییت‌هایی نوشتند که باقری‌کنی تحت فشار دو طرف و فشار کمرشکن واقعیت‌ها در روز‌های آینده از نتایج جدیدی سخن خواهد گفت که بدون نفرین نمی‌مانند. توییت‌های علی باقری‌کنی را در ادامه بخوانید:

• «اقناع ملی»، «وفاق ملی» و «هم‌افزایی ملی» حول موضوعات اصلی سیاست خارجی، به ترتیب سه گام لازم برای تضمین «موفقیت سیاست خارجی» و «شتاب‌بخشی به حرکت قطار دیپلماسی» است.

• «خسارت «شعورزدایی از سیاست خارجی» کمتر از آسیب «شعارزدگی در سیاست خارجی» نیست».

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 9
  • ناشناس
    1

    ازهتل

    نظرات شما -
    • عباس
      6

      به کاربر ناشناس!
      این همه متن رو خوندی و تحلیلی که به مغزت خطور کرده اینه که بنویسی (از هتل)!

  • ایرانی آباد و آزاد
    0

    عرضه و سواد و توان و تخصص و مدیربت نداره!!!!!!
    باید استعفا بده......

  • ناشناس
    0

    یعنی در سیاست خارجی هم اتش باختیاری مسلط است مانند همه شئون حکومتی ولایت!

  • نادر
    0

    حالا مگه بود و نبودش اثری داره؟؟!!! اینا میرن یه مشت چیز دیکته شده رو بدون اختیار تصمیم گیری میگن و میان. فقط هزینه‌های میلیاردی روی دوش مردم میزارن.

  • رضا
    0

    درحال حاضر در مذاکرات بجز بن بست متصور نیست چون همه دنیا بخصوص ایران میداند تا جنگ اکراین هست برای ایران توافقی وجود ندارد حتی اگر ایران باین شرایط اسفبار اقتصادی هم بخواهد روسبه محال است بگدارد خدا کند جنگ رویسه با اکراین تمام شود اگر تا شهریور ادامه یابد شک نکنید ایران وارد جنگ نیابتی با غرب و اسراییل خواهد شد روسیه چاره ای بجز اینکار ندارد

  • غلامحسن
    1

    رییسی بعدازاحمدنژاد بهترین است مردمی صادق تلاشگر و راستگواست یک کفشش می لرزد به هاشمی وخاتمی و روحانی توکل به خدا دارد قبله اش کاخ سفید نیست

  • 0

    چه کسی قانون عدم بکار گیری بازنشسته گان را که مصوبه مجلس قبل بود وتو کرد چرا رسانه ها پی‌گیری نکردن صدا و سیما که مورد اطمینان مردم نیست ومن که از او راضی نیستیم

  • کمر
    0

    نبودش سودمند تر از ،،،،بودنش است