نماینده ادوار مجلس نزدیک به جبهه پایداری:
جلیلی، موافق مذاکره و توافق است اما مشروط/ مجلس تهدید به خروج از «ان پی تی» کند تا از آمریکا امتیاز بگیریم
نماینده ادوار مجلس نزدیک به جبهه پایداری گفت: بعید به نظرم می رسد سعید جلیلی در پی شکست مذاکرات، عدم توافق یا حتی خروج از NPT باشد.
مذاکرات برجامی بعد از ماه ها توقف از سر گرفته شد. این روزها تحلیل و پیش بینی درباره نتیجه مذاکرات از سوژه های داغ رسانه ها به حساب می آید. برخی معتقدند «چون تیم مذاکره کننده هسته ای از سعید جلیلی خط می گیرند و او مخالف مذاکرات و حتی ماندن در معاهده NPT است، این دور از گفتگوها نیز به نتیجه نمی رسد.»
سیدحسین نقوی حسینی درباره صحت خطیدهی سعید جلیلی به علی باقری برای به شکست کشاندن مذاکرات احیای برجام گفت: امکان دارد که آقای جلیلی به شکل و قالب مذاکرات انتقاد داشته باشد اما اینکه مطرح می شود «او مخالف مذاکرات است و اعتقاد دارد باید این مذاکرات شکست بخورد و ما از NPT خارج شویم»، این بحث دیگری است و اساسا معقول به نظر نمی آید چون با سوابق کاری و اظهارنظرهای او نمی خواند.
وی افزود: آقای جلیلی چندین سال برای حصول یک توافق هسته ای بین ایران و ۱+۵ تلاش کرد بنابراین اگر واقعا عقیده او این بود که اصلا نباید مذاکره ای انجام شود، سال ها وقتش را به مذاکره اختصاص نمی داد، آن را دنبال نمی کرد و حتی به توافقاتی با ۱+۵ نمی رسید چون آقای جلیلی و تیمش با ۱+۵ درباره خیلی موضوعات توافق کرده بودند.
رئیس ستاد انتخاباتی استان تهران سعید جلیلی در سال ۹۲ بیان کرد: آقای جلیلی در کمیسیون ویژه برجام حاضر شد و اعلام کرد «ما به توافقات خیلی بهتری از برجام رسیده بودیم، برجام عقب نشینی زیادی از آن توافقاتی است که ما به آنها رسیده بودیم اما توافق نهایی را اعلام نکردیم چون امتیازات بیشتری از طرف های مقابل می خواستیم.»
وی افزود: بعید به نظرم می رسد آقای جلیلی مخالف مذاکرات، در پی شکست مذاکرات، عدم توافق یا حتی خروج از NPT باشد. البته آقای جلیلی ممکن است به تیم مذاکره کننده مشورت بدهد که از این روش ها برای فشار به طرف مقابل استفاده کنند. بالاخره تهدید خروج از NPT و ورود مجلس به این موضوع با هدف کمک به تیم دیپلماسی تاکتیک هایی است که می شود از آنها استفاده کرد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: بارها مشاهده کردیم در مقاطعی کنگره آمریکا با تصویب یک مصوبه علیه ایران به کمک تیم دیپلماسی کشورشان آمده است تا فشار بر ایران بیشتر شود و پای میز مذاکره امتیاز بدهد. الان ما هم می توانیم همین کار را انجام دهیم اما مجلس در این زمینه انصافا فعال نیست؛ در صورتی که می تواند در مذاکرات خیلی نقش مهمتری ایفا کند.
وی ادامه داد: مجلس باید طرح هایی را در دستور کار خود قرار دهد که طرف مقابل نگرانی بیشتری درباره عواقب عدم توافق پیدا کند و تصمیم بگیرد هر طور شده توافق را انجام دهد. در مجموع آنچه آقای جلیلی مطرح می کند درباره قالب، تاکتیک ها و مفاد مذاکرات است تا توافق عزتمندی شود که به نظرم درست هستند.
نقوی حسینی تأکید کرد: آمریکایی ها در وضعیت کنونی برای خروج از بن بست به شدت نیازمند این توافق هستند. آنها اگر جمهوری اسلامی ایران را رها کنند قطعا ضرر خواهند کرد بنابراین خیلی نگران این موضوع هستند. اگر آنها قصد توافق دارند باید خواسته های ایران را بپذیرند. الان زمانی خوبی برای جمهوری اسلامی ایران است که به توافق عزتمند و با شرایط بسیار خوب برسد.
قطعنامه اژانس شما را مجبود کرد .به بازگشت به مذاکره کرد
واقعا که مسخرست..یعنی آقای جلیلی متوجه نیست که اگر هم قراره همچین امتیازی از امریکا بگیره ،، باید این موضوع رو به طور غیرعلنی و مخفیانه از مجلس بخواد؟؟؟وقتی این موضوع رسانه ای شده بهش میگویند(استراتژی سوخته)..واقعا که عجب مذاکره کننده های نابغه ای داشتیم:) آدم نمیدونه بخنده یا گریه کنه..
جلیلی باید جوابگوی این همه ضرر وزیان وارده به کشور در پی ایجاد تحریمها باشد حالا ژست طلبکار هم می گیرد ؟
دنیا چه شده خراب جلیلی شده دیپلمات اخرش اه ما مردم بی گناه که در دام شما اسیر شدیم دودمانتان را میسوزاند کی فکر میکرد رضا شاه پهلوی سقوط کند ظلم که از حد بگذرد خداوند انتقام میگیرد خدا حق ما مردم بی گناه را از شما از خدا بی خبران بگیرد