این همه مسئول که در فساد ۳.۷ میلیارد دلاری دولت رئیسی مقصرند، کجایند؟

در فساد بزرگ چای، طیف گسترده‌ای از مدیران دولتی وجود داشته‌اند که نام آنها هنوز منتشر نشده است. سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد (اولی زیر نظر وزارت بهداشت و دومی زیر نظر رییس‌جمهور) و حتی مسوولان گمرک نخستین دستگاه‌هایی هستند که انتظار پاسخگویی از آنها می‌رود.

این همه مسئول که در فساد ۳.۷ میلیارد دلاری دولت رئیسی مقصرند، کجایند؟

با گذشت یک هفته از افشای پرونده فساد در واردات چای توسط گروه «دبش»، فراتر از اظهارات مسوولان دولتی درباره «کشف به موقع» این فساد بزرگ و جلوگیری از آن، اطلاع‌رسانی دیگری نشده است.

گفته می‌شود که ۶۰ نفر از مسوولان سابق دولت سیزدهم در شکل‌گیری این پرونده دست داشته‌اند و جالب اینکه رییس قوه قضاییه می‌گوید این افراد به مقام قضایی معرفی نشده‌اند. آن هم در حالی که مسوولان رده بالای دولتی بارها در اظهارات اخیر خود طی یک هفته گذشته بر لزوم برخورد با فساد اقتصادی تاکید کرده‌اند و مشخص نیست در عرصه عمل این حرف‌ها قرار است چگونه اجرا شود.

تاکنون جزییاتی از میزان ارز تخصیص‌یافته به این گروه صنعتی منتشر نشده، اما خبرنگار ما به ارقام تخصیص یافته ارز با نرخ ترجیحی دست یافته که نشان می‌دهد همزمان با اوج‌گیری ناآرامی‌ها در نیمه دوم سال گذشته، بالاترین سطح تخصیص ارز با نرخ نیمایی به این گروه صورت گرفته است.

این گروه در سال ۱۳۹۷ برای واردات چای و ماشین آلات ۱۶۳.۷ میلیون دلار با نرخ ۴۲۰۰ تومان دریافت کرده، اما از سال ۱۳۹۸ نرخ ارز ترجیحی به دلیل فاصله بالای آن با نرخ بازار آزاد دچار اصلاحاتی شد. با این اصلاحات، تامین ارز با نرخ حواله سامانه نیما انجام شد که شروع به کار آن با نرخ ۱۳۶۰۰ تومانی بود و در پایان سال گذشته به ۳۶۶۰۰ تومان افزایش پیدا کرد.

میزان ارز اختصاص یافته به گروه صنعتی دبش طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ در یک منحنی نزولی رفتار کرده و سرجمع ارز تخصیصی از حدود ۱۶۴ میلیون دلار در سال ۹۷ به ۲۲ میلیون دلار در سال ۹۹ کاهش پیدا کرده است.

در این ۵ سال، فاصله نرخ ارز سامانه نیما با نرخ ارز بازار آزاد همواره رو به افزایش بوده و گروه صنعتی دبش از این اختلاف قیمت بین دو نرخ، نهایت استفاده را کرده است. اما اوج کار «دبش» در سال گذشته بوده است. یعنی همزمان با اوج‌گیری ناآرامی‌های اجتماعی در ایران و بیشتر شدن فاصله نرخ ارز نیمایی با نرخ ارز بازار آزاد که حتی به ۱۵ هزار تومان نیز رسید.

در سال گذشته، ۲.۳ میلیارد دلار در مجموع برای واردات چای و ماشین آلات مرتبط با آن به گروه «دبش» ارز با نرخ سامانه نیما اختصاص داده شده است. در این باره تخمین زده می‌شود که رقم ریالی فاصله میان نرخ ارز ترجیحی با نرخ ارز بازار آزاد دست‌کم به ۷۰ هزار میلیارد تومان برسد. به هر حال بانک مرکزی به عنوان متولی تامین ارز، باید ارز مورد نیاز را از بازار آزاد و با قیمت‌های بالایی تامین کند و با قیمت‌های یارانه‌ای و پایین‌تر به واردکننده اختصاص دهد تا به گونه‌ای غیرمستقیم این «یارانه» به «مصرف‌کننده» برسد. 

اما سوال این است که بانک مرکزی به عنوان مرجع تخصیص ارز، این پول را از کجا تامین کرده است؟

البته در این فساد بزرگ، طیف گسترده‌ای از مدیران دولتی وجود داشته‌اند که نام آنها هنوز منتشر نشده است. سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد (اولی زیر نظر وزارت بهداشت و دومی زیر نظر رییس‌جمهور) و حتی مسوولان گمرک نخستین دستگاه‌هایی هستند که انتظار پاسخگویی از آنها می‌رود.

مطابق اطلاعات موجود، گروه دبش، چای سنواتی و عمدتا متعلق به یک دهه پیش را در فرآیند صادرات به قیمت کمتر از ۱.۵ دلار به کنیا فرستاده و پس از اختلاط آن با چای کنیایی و البته انواع اسانس، دوباره به نام چای دارجلینگ، با متوسط قیمت ۱۱.۵ دلار وارد کشور کرده است.

سوال این است که سازمان غذا و دارو به عنوان متولی تشخیص سلامت کالای خوراکی در ایران، چگونه متوجه چنین اتفاقی نشده و اگر متوجه شده چه مدیرانی در این کار دست داشته‌اند؟ آیا این سازمان اصلا تشخیص نداده که چای وارداتی کیفیت لازم را برای فروش در کشور ندارد؟ سازمان استاندارد که برای واردات کالا، انواع و اقسام استانداردهای اجباری را تعیین و اجرا می‌کند و بدون موافقت این سازمان، امکان ترخیص کالا وجود ندارد؛ در این میان چه نقشی را به عهده گرفته و مدیران دخیل در این پرونده کجا هستند؟ گمرک ایران که زیرنظر وزارت اقتصاد فعالیت می‌کند چگونه اجازه ترخیص کالایی زیانبار برای سلامت جامعه را صادر کرده است؟

آیا صرف گفتن اینکه موضوع فساد در واردات چای و تخصیص میلیاردها دلار به صورت انحصاری به یک شرکت خاص «کمپین رسانه‌ای» است، چیزی را عوض می‌کند؟

چای+دبش

منبع: اعتماد
کیف پول من

فروش همستر کامبت
کی بود می‌گفت پول نمیشه!

چیزی تا لیست شدن همستر نمانده، شما با طی کردن مراحل زیر می‌توانید ارز خود را از همه زودتر به فروش برسانید:

۱ - ثبت نام کنید و لینک رفرال خود را کپی کنید.
۲ - با لینک رفرال خود، دوستانتان را دعوت کنید.
۳ - به ازای دعوت از هر دوست، تون کوین رایگان دریافت کنید.
۴ - با دعوت از تعداد بیشتری از دوستان، شانس خود را برای برنده شدن در قرعه کشی کیف پول من بیشتر کنید.
۵ - پس از لیست شدن همستر، ارز خود را به راحتی نقد کنید.

لیست جوایز قرعه‌کشیemoji

آیفون ۱۶

اپل واچ سری ۱۰

پلی استیشن ۵

و ...

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 23
  • ناشناس
    0

    جالبه اگه این اختلاس تو دوره روحانی اتفاق میافتاد هر روز توصداوسیما پخش زنده میزاشتن کارشناسان را دعوت میکردن تا آبروی ریئس جمهور را ببرند ولی الان صداوسیما اصلا حرکتی انجام نمیده چرا ؟چون دولت از خودشون است وجرات نقد و انتقاد را ندارن

  • قمصری
    0

    الان میگن رسانه ها شلوغش کردن اینقدر نبوده عین فولاد مبارکه و......

  • ناشناس
    0

    دولت سیزدهم هم توزرد از کار در اومد

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      از قبل بود

  • 🐜
    0

    بهترین راه حل برای رهایی از دزدی‌های میلیاردی مسولین دزدودروغگو وبیسواد وغارتگران ثروت ملی کشور پیچاندن گوش الف ر. می‌باشد و بهش گفته شود ای بچه بد دیگه از این کارها نکنی ها اگر تکرار کنی دستتو اوخ می‌کنم!!!

  • ناشناس
    3

    آن همه مسئولی که در جریان چای دبش از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ نقش داشته اند. و آن همه مسئولی که در جریان ارز ۴۲۰۰ خلاف کردند. و آنانی که در جریان قیمت یک شبه بنزین و... و مصیبتدهای فراوان آن نقش داشتند. و ان مسئولانی که در قباال برجام و وعده های برجامی زهر در کاسه ما مردم ریختند و ... الان کجایند. و چه کار می کنند؟

  • ناشناس
    1

    گزارشات تتلو و تقی بوقی را بیشتر نشر بدید خبری نیست

  • مهدي
    0

    اي بابا مگه پرونده هاي قبلي به نتيجه رسيد كه اينم تعيين تكليف بشه.چند وقت بگذره اينم مثل بقيه به فراموشي سپرده ميشه

  • وحید
    0

    این همه مسئول چون هنوز مسئول هستند کاری نمیشه کرد.الا....

  • دزدها با هم هستند!
    0

    وقتی در وپیکر نداشته باشه و برای اختلاس ها فقط چند سال زندانی آن هم برای بستن دهن مردم ولی در واقع طرف اصلا رنگ زندان رو هم نمی بینه و یک چند صباحی یا کانادا میره یا یک جای خوش آب و هوا تا آبها از آسیاب بیفته !
    اگه هم مردم اعتراض کنند که تقلیلش می دن به اینکه اینها می خوان لخت شن !

  • ناشناس
    0

    در پشت میز اداره یا زیر کرسی خانه یا پیش بچه هایشان در آمریکا کانادا سوئیس و....که به من و شما کارگر و بازنشسته کارمند بیکار معتاد و...با صدای بلند می خندند

  • ناشناس
    1

    ناراحت و دلواپس نباشید همه پشت میز های خودشان مشغول خدمت به امت اسلامی ایران هستند ؟

  • داد
    0

    در مسئله اختلاس چند هزار میلیاردی چای دبش مسئولین صاحب نفوذی شراکت داشته اند که کسی جرئت نزدیک شدن به انها ندارد .

  • ناشناس
    0

    مدل تصمیمات ذهنی در جامعه باید مدل دبش باشد.دبشی فکر کنید.

  • اسدالله خان
    0

    درمسند کارهستند مدیر وزیر نماینده مردم بانک مرکزی و کانادا آمریکا ماجرای دبش عادی شده این دسته گل نه اولی بوده نه آخریش نهضت ادامه دارد

  • ناشناس
    0

    فعلا دستور ماست مالی رسیده

  • ناشناس
    0

    ان مسئولين فكر اين هستند كه دلارها را در كجا سرمايه گذاري كنند كه سود بيشتري داشته باشند

  • ناشناس
    0

    همه هستند هیچ اتفاقی هم برایشان رخ نخواهد داد. نگران نباشد حمایت و پوششون عالیه عالی

  • ناشناس
    0

    شما اصلاح طلب و براندازید .... چه کسی گفته مسئولین مقصرند؟؟ مقصر مردم هستند

  • ناشناس
    0

    تو سنگر دارند از حبثیت اسلام دفاع می کنن !

  • علی
    0

    همه در صحت و سلامت اوقات خوش خود را سپری میکنند و منتظرند به جناب خاوری بپیوندند

  • ناشناس
    0

    ای بابا¡!!!!!!!!!!! کی به کیه... فعلا قبل وقال بعدش .... هیچی به بیت المال برنمیگرده

  • ناشناس
    0

    خوردن وبردن وتقسیم شد فقط ملت سرکارن

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد