روزنامه جمهوری اسلامی خواستار قطع بودجه حوزه‌های علمیه شد

روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی خواستار این شد که در شرایط کنونی و تحریم‌ها، بودجه حوزه‌های علمیه قطع شود.

روزنامه جمهوری اسلامی خواستار قطع بودجه حوزه‌های علمیه شد

این روزنامه نوشت:

درباره حوزه‌های علمیه و سازمان‌ها و مجامع فرهنگی دینی در مبحث برخورداری از ردیف بودجه، دو نظر وجود دارد. یک نظر اینست که دریافت بودجه دولتی آنها را به دولت و حاکمیت وابسته می‌کند و استقلال آنها را از بین می‌برد.

ما با نظر اول موافقیم و انتقادمان به نظر دوم اینست که تعریف استقلال حوزه و سازمان‌ها و مجامع فرهنگی دینی فراتر از آن چیزی است که از مفهوم اصطلاحی این کلمه فهمیده می‌شود. منظور اینست که حوزه‌های علمیه باید در مرتبه‌ای بالاتر از دولت و نظام حکومتی قرار داشته باشند بطوری که بر رفتارهای دولت و نظام نظارت کنند و هرجا لازم بود بتوانند مسیر دولت و نظام را تصحیح نمایند ضمن اینکه تضمینی برای دائمی بودن نظام حکومتی دینی وجود ندارد.

دریافت بودجه از دولت، قطعاً با استقلالی که دارای چنین تعریفی است، سازگاری ندارد. اگر امام خمینی توانست با نهضت روحانیت، بر رژیم شاه که توسط قدرت‌های شرقی و غربی آن زمان حمایت می‌شد غلبه کند، به دلیل برخورداری حوزه‌های علمیه و روحانیت از استقلال و بی‌نیازی آن از دریافت پول دولتی بود. این، یک امتیاز بزرگ برای حوزه‌های علمیه و روحانیت است که نباید از دست برود.

حوزه‌های علمیه و روحانیت از آغاز تأسیس تاکنون همواره از وجوه شرعیه و هدایای مردمی اداره می‌شدند. همین حالا هم بخش‌هائی از حوزه‌های علمیه و روحانیت فقط از وجوه شرعیه و هدایای مردم استفاده می‌کنند و کمترین وابستگی به بودجه دولتی ندارند. تجربه نشان داده است این بخش از روحانیت از آزاداندیشی و استقلال بیشتری برخوردارند و همانند اسلاف خود توانسته‌اند رابطه خود را با مردم حفظ کنند.

خودداری روحانیت از دریافت بودجه دولتی در شرایط بحران اقتصادی کنونی و زمانی که مردم گرفتاری‌های گسترده معیشتی دارند، می‌تواند یک اقدام مهم در جهت همراهی با مردم و کمک به دولت برای حل بخشی از مشکلات بودجه‌ای در شرایط تحریم باشد. این احتمال وجود دارد که دولت برای قطع کردن بودجه‌های حوزه‌های علمیه و سازمان‌ها و مجامع فرهنگی دینی با موانع و مشکلاتی مواجه باشد و یا در صورت انجام این کار، با مشکلاتی مواجه شود. به همین دلیل، بهتر است خود حوزه‌های علمیه و روحانیت پیشقدم شوند و از دولت بخواهند ردیف‌های بودجه آنها را حذف کند تا از این طریق راه برای حل بخش‌هائی از مشکلات مالی دولت باز شود و دولت از حذف ارز ترجیحی خودداری نماید و از سنگین کردن کفه اخذ مالیات صرفنظر کند.

جدا شدن حوزه‌های علمیه و سازمان‌ها و مجامع فرهنگی دینی از بودجه دولتی، علاوه بر تأمین استقلال روحانیت موجب برقراری مجدد ارتباط این نهاد کهن دینی با مردم می‌شود و علاقه مردم به علمای دینی را از آفات مصون نگه می‌دارد. این واقعیت را نمی‌توان انکار کرد که وابستگی مالی روحانیت به دولت، نگاه مردم به روحانیت را تغییر داده و دچار آسیب کرده است.

این انتظار نیز از حوزویان وجود دارد که به افرادی که خواهان قطع شدن بودجه دولتی حوزه‌های علمیه و سازمان‌ها و مجامع فرهنگی دینی هستند به چشم مخالفین حوزه نگاه نکنند. این، یک خیرخواهی برای روحانیت است و طرفداران این نقطه‌نظر، از بهترین دوستان روحانیت و نظام جمهوری اسلامی هستند. معتقدان به این نظر بسیار زیادند ولی عده‌ای از آنها صاحب تریبون نیستند، عده‌ای آماده خطر کردن نیستند و عده‌ای نیز به دلیل اینکه احتمال مؤثر بودن نمی‌دهند از اظهارنظر خودداری می‌کنند. راه صحیح اینست که بزرگان روحانیت پیشقدم شوند و وابستگی به بودجه دولتی را برای همیشه قطع کنند.

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 35
  • کلاغ پر
    2

    هر بودجه خواستند به اینا بدین چون با کرونا ثابت شد که اینا ونماز جمعه چه تاثیر شگرفی داشتند--------

  • آنتی باکتریال
    4

    چشم بشین تا خودشون درخواست بدن بودجمون رو قطع کنید!! دلت خوشه عمو!! اینا با این بودجه بازم سیرمونی ندارن بازم دنبال چاپیدن مردمن بعد تو انتظار داری داوطلبانه بگن بودجمون رو قطع کنید!!!؟؟ اونم از این جماعت مفت خور اراجیف گوی عصر حجری!؟؟؟

  • ali
    2

    حوزه علمیه , دفاتر آیات عظام , کتابخانه های حوزه علمیه آیات عظام و ...
    ماشااله میلیاردی توپ میگیرن .
    بعد هم صبح تا شب مینالن که طلبه ها وضعشون خوب نیست

    نظرات شما -
    • حسن
      12

      بودجه میگیرند ولی به طلاب داده نمی شود

    • یکی از مردم
      0

      از اون بدتر اینه که فقط 17 تا کارخونه و شرکت به اسم آستان قدس زدن که از مالیات هم معافند بعد کارگرهاش ماهی 4تومن حقوق میگیرند!!!

  • حسین
    2

    اگه بودجه تعلق نگیره ک مجبورش میشن کارهای فیزیکی انجام بدند ک با روحیه اونها منافات داره

  • اکبر
    23

    آقای مهاجری وقتی که رضاشاه همه موقوفات حوزه را تکه پاره کرد و به نام این و آن سند زد و از دست حوزه خارج کرد کجا بود؟ موقوفات حوزه به اندازه ای بود که می توانست بودجه کشور و حتی بیشتر را بدهد حالا که دیده این شخص توی دل حوزه جایی ندارد، از این حرفها می زند.

    نظرات شما -
    • افتخار
      0

      یک مرد از تبار ایرانی با تمامی استبدادش با کمک گروهی انسان ایران مدرن را پایه ریزی کرد.از صبح تا شب پا از کفش برای آبادی و سربلندی ایران عزیز بیرون نکرد.رضا شاه اشکالات و ایرادات داشت اما در آن زمان که ایرانی اسیر مشتی خان و قلدر و رمال و روحانیت بیکار بود و ایران روستایی بیش نبود او پا به میدان گذاشت.

  • حسن
    2

    قطع ردیف بودجه حوزه علمیه از واجبات هست و پیشنهاد دهنده آن صاحب اجر اخروی خواهد شد

  • محمد
    0

    سلام خدمت همه دلسوختگان جمهوری اسلامی، قطعا حوزه های علمیه باید مستقل از دولت باشند و ردیف بودجه نداشته باشند هم مردم قائل به انجام امور شرعیه هستند و هم دولت مکلف به تبعیت از رهنمودهای حوزوی خواهند بود.

  • گ
    18

    خودش را نکشه این روزنامه
    ایقدر چرت ننویس ،

  • ناشناس
    15

    همین الان بعضی از حوزه های علمیه بزرگ تهران وابسته به بودجه دولتی نیستند ونبوده اند

  • غریبه
    1

    در شرایط سخت تحریم که هیچ بودجه ای که حاصل مالیات کارمند و بقال و کاسب و معلم و کارگر هست حرامه که صرف حوزه بشه

  • مریم
    21

    هدف شما حذف بودجه نیست.حذف اسلامه حذف دینه که خدا روشکر اگه تو ایران بخواهید خرابش کنید تو کل دنیا اسلام پابرجاست .

    نظرات شما -
    • یکی از مردم
      0

      اسلامی که دستش تو جیب و گلوی مردمه همون بهتر ریشه کن شه!!!!!!

  • ن .خ
    1

    بودجه صدا و سیما با این فیلمهای مزخرف باید صفر بشه

  • مهران
    7

    چقد مملکت و مردم ما بد شدند که از همه جا موندند و دارند بهمدیگه توهین میکنند.خدایا به دادمون برس

  • محمد۴۵۶
    7

    نمیدونم همه میگن گرفتاریم و بی پول اینهمه صف ثبتنام خودرو کیه؟؟؟؟؟

    نظرات شما -
    • یکی از مردم
      0

      خودتو به اون راه نزن که انگار تو این مملکت نیستی!...دلالهایی که کارت ملیهارو میگیرند و 5 تومن به صاحبش میدن رو به حساب صف مردم نذار...درضمن خیلیهایی که ثبت نام میکنن (و برنده هم نمیش چون دلالها در اولویت هستند) دنبال اینن که برنده شن و بتونن حواله اش رو چند میلیونی بفروشن

  • راضیه
    9

    گرونی و بیکاری زیر سر همین پولداراست الانم مشتی آدم بدبخت رو به دین و نظام بدبین میکنند.به ریش همه هم میخندند

  • محمد
    6

    بودجه روزنامه های دولتی مثل جمهوری اسلامی وکیهان راهم قطع کنید

  • شمس اله
    1

    وقتی حوزه های علمیه و روحانیت و مراجع معظم پولی باشند و زیر سلطه دولت دیگر نمیتوانند از مردم دفاع کنند و حامی انها باشند در برابر هر عمل خلاف دولتیان باید سکوت کنند

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      دولت؟ یا حکومت

  • ناشناس
    9

    از کجابیارن بخورن
    یک طلبه ماهی دو تومن میگیره
    همه اینا کرایه ماشین میشود

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      طلبگی که اصلا شغل نیست که بخان بودجه بگیرن هرکی میخاسته راه دین و بره میرفته حوزه درسش و میخونده بعد از راه شغلی که داشته کسب درآمد میکرده نه اینکه حقوق بگیر و مواجب بگیر دولت بشه و حرفش از تاثیر بیفته

  • اصلاح طلب بی غیرت
    14

    تف به شرف این رزنامه و دارو دستش حوزه علیمه خیلی از دانشگاه که محل کثافت بازی شده بالاتره اول باید بودجه دانشگاهها قطع بشه

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      تازه مفید تر هم هست مگه تو جریان کرونا ندیدی ؟!

    • شاقلی بادام
      1

      حوزه علیمه .حاج اقا طوسی رو پرورش داده

  • هفت لنگ بختیاری
    0

    احسنت. یک مشت مفت خور رو باید از بیت المال سیر کنیم

  • ایرانی آباد و آزاد
    1

    شهید مطهری در یکی از کتابهاش گفته که یکی از بزرگترین افتخارات و وجه تمایز حوزه های علمیه شیعه نسبت به اهل تسنن و به خصوص دانشگاه الازهر مصر این است که وابسته به دولت و نظام حاکم نیست و از اونها حقوق و پولی نمی گیرد و توسط مردم هزینه مالیش تامین میشه و این یعنی استقلال مالی و فکری و آزادانه و بدون هراس صحبت کردن و نظر دادن و از منافع مردم دفاع کردن ولی در مصر اینها از دولت حقوق و وابسته به اونها هستند و هرآنچه دولت میگه باید مطیع بوده و تائید کنند این یعنی مردمی نیستند و استقلال ندارند!!!!!!!!!
    خدا بیامرزدت که ببینی علما چگونه مواجب و مجیز گوی نظام و دولت ها شدند!!!

  • ایرانی آباد و آزاد
    1

    شهید مطهری در یکی از کتابهاش گفته که یکی از بزرگترین افتخارات و وجه تمایز حوزه های علمیه شیعه نسبت به اهل تسنن و به خصوص دانشگاه الازهر مصر این است که وابسته به دولت و نظام حاکم نیست و از اونها حقوق و پولی نمی گیرد و توسط مردم هزینه مالیش تامین میشه و این یعنی استقلال مالی و فکری و آزادانه و بدون هراس صحبت کردن و نظر دادن و از منافع مردم دفاع کردن ولی در مصر اینها از دولت حقوق و وابسته به اونها هستند و هرآنچه دولت میگه باید مطیع بوده و تائید کنند این یعنی مردمی نیستند و استقلال ندارند!!!!!!!!!
    خدا بیامرزدت که ببینی علما چگونه مواجب و مجیز گوی نظام و دولت ها شدند!!!

  • نون خالی خور
    0

    اگر این بودجه ها نباشد دیگه بیشتر تجمع ها هم نیست.پس نمیشه که بشه.

  • رباب
    0

    واقعا این بودجه حوزه علمیه از ان اول باید قطع میشد مگر اینها چه سودی برای مردم دارند که بودجه هنگفت بگیرند وهم بیمه تامین اجتماعی هستند وهم سربازی نمی روند مردم بااین بدبختی زندگی می کنند اقایان مجلسی ودولت چرا این بودجه را به جای صرف کردن در اشتغال وازدواج جوانان باید به حوزه علمیه وخیلی نهادهای دیگر که هیچ کارایی برای مردم ندارند بدهند بعد هم می گویند کسری بودجه دارییم

  • منصور
    0

    دانش حوزوی به چه درد مردم میخورد

  • داود
    0

    با شرایطی افتصادی که ایران دارد باحذف بودجه نهادهای مذهبی که بخش زیادی ازبودجه را می بلعد ، بسیازی از مشکلات حل خواهد شد مردم ایران همگی خواستار قطع بودجه و عدم فعالیت این ارگان ها را دارند ، هر چه سریعتر این پول ها صرف معضلات و مشکلات مردم کنید.