آمریکا: انتظار نداریم نشست نیویورک به گشایش در برجام منجر شود
مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته انتظار ندارد هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به بروز گشایش در مذاکرات رفع تحریمهای وین منجر شود.
جیک سالیوان در جمع خبرنگاران گفت: «من انتظار گشایش [در مذاکرات رفع تحریمهای وین] در نیویورک را ندارم.... آمریکا آماده بازگشت دوجانبه به وضعیت پایبندی در برابر پایبندی بوده است و اگر ایران آماده اجرای جدی تعهداتش و پذیرش این فرمول باشد میتوانیم به توافق دست پیدا کنیم.»
روز جمعه هم نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفته بود برای برگزاری هیچ جلسهای در خصوص توافق هستهای ایران درنیویورک در هفته آینده برنامهریزی نشده است.
این مقام ارشد اروپایی در حاشیه حضور در نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به پالتیکو گفت: «در سه ماه گذشته، تعاملها و فرایند چند مرحلهای، در حال همگرایی بود. فعالیتها بین طرفها باعث بهبودی نتیجه شده بود. ولی در چند هفته گذشته، مسئله دیگر این نبود. ما اکنون در بنبست قرار داریم. ما متوقف شدهایم».
دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه از پنجشنبه گذشته، ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد. این مذاکرات به مدت چهار روز ادامه داشت و روز دوشنبه ۱۷ مرداد با پرواز هیئتهای شرکتکننده به پایتختها به پایان رسید.
برگزاری این دور از مذاکرات پس از آن صورت گرفت که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقالهای در روزنامه فایننشالتایمز مدعی شده بود بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که حاوی راهکارهای بهروزشدهای در خصوص رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
روز چهارشنبه حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران اراده کافی و حسن نیت لازم برای رسیدن به گام نهایی توافق خوب، قوی و پایدار را بارها از خود نشان داده، گفت: تنها مانع پیش روی توافق در شرایط حاضر، عدم واقع بینی و نداشتن اراده لازم از سوی آمریکا است.
تحلیلگران میگویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بیمیلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماههای گذشته بوده است.
بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود. این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هستهای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریمها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهمتر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران شد.
جمهوری اسلامی ایران راستیآزمایی رفع تحریمها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلیترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریمها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبهای که در ازای برخی محدودیتها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی میداند و آن را میپذیرد.
تمومش کنید.این بازی مزخرف برجام راهیچکدامتان به فکر مردم ایران وتحریمهایی که شده نیستین پس بیخود هزینه نکنید.