جهانبخش محبینیا:
عدهای میخواهند لاریجانی رئیس جمهور و باهنر رئیس مجلس شود
جهانبخش محبینیا درباره مفهوم «جریان خالص ساز» در بیانیه لاریجانی گفته: افرادی که در جریان انقلاب و قبل از پیروزی آن، در نهضتها سهمی نداشتند، به شیوه های بسیار مرموزی، در مراکز قدرت لانه کردهاند و از آنجا دست به چنین شبیخونهایی میزنند.
کمتر از ده ماه به رقابتهای انتخاباتی مجلس باقیمانده، اما برخلاف دورههای گذشته، هیچ خبری از شور انتخاباتی نیست. مشارکت مردم در دو انتخابات گذشته کمترین مشارکتها در تاریخ چهل ساله انقلاب اسلامی بوده و پیش بینی میشود با استمرار وضع موجود، انتخابات بعدی هم دست کمی از قبلیها نداشته باشد. در این فضا، رسانههای نزدیک به نهادهای نظامی و حاکمیتی سعی میکنند تنور یخ زده انتخابات را گرم کنند. خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه یکی از این رسانه هاست. این رسانه در ماههای اخیر از فعالیتهای انتخاباتی حسن روحانی حرف زده بود و هفته گذشته خبر آغاز فعالیتهای علی لاریجانی برای ورود به انتخابات را منتشر کرد. خبری که به سرعت واکنش علی لاریجانی را به دنبال داشت.
علی لاریجانی با سربرگ «مشاور رهبری» بلافاصله به خبر تسنیم واکنش نشان داد و در بیانیه ای اعلام کرد قصد ورود به انتخابات را ندارد. دفتر علی لاریجانی دوشنبه شب بیانیهای روی سربرگ «مشاور مقام معظم رهبری» خطاب به خبرگزاری «وسیع تسنیم» و «جریان خالصسازی» منتشر کرد و گفت «نه بحثی درباره حرکت انتخاباتی در میان است و نه ارائه لیست سراسری و نه رایزنی با دیگران.»
جهانبخش محبینیا نماینده سابق مجلس و فعال سیاسی نزدیک به علی لاریجانی خبرسازی تسنیم را در چهارچوب تلاش برای عصبانی کردن لاریجانی و گرم کردم تنور انتخابات تحلیل کرده و سه هدف خبرگزاریهلی حاکمیتی برای این خبرسازیها را شرح داده است.
تسنیم می خواهد با خبرسازی، مشارکت در انتخابات را بالا ببرد
او گفته: در شرایط فعلی جامعه ایران که نخبگان نمیتوانند به صراحت اظهارنظر کنند و ناچاراند به شیوه های پنهان انگارانه روی بیاورند، شخصیتهای دلسوز جامعه، ناچارا به سمت گزارههای مختصری میروند که تفسیرهای زیادی از آن ساخته میشود. یکی از شیوههایی که نخبگان تاثیرگذار را با آن امتحان میکنند، توسل به همین رویکردها (خبرسازی) است که بسیار غیرقابل دفاع و ضداخلاقی است. یک ر وش این است که فردی را در معرض یک خبری قرار میدهند تا واکنش های او را بسنجند.
وی ادامه داد: هدف بعدی آنها این است که با عصبانی کردن شخصیتها، آنها را وادار کنند تا ته دلشان را بیرون بریزند و به واسطه آن به امتیازهایی دست پیدا کنند، که طبیعتا شخصیتی مانند علی لاریجانی در این آوردگاه کم نمیآورد. در واقع توسل به این نوع روشها، زعم بانیان آن، موجب فضاسازی و آماده کردن فضا برای بالا بردن مشارکت در انتخابات خواهد شد. مشخص است که این روش، از جمله شیوه های ناشیانهای است که در شرایط فعلی اصلا کارایی نخواهد داشت. این سه روش را می توان به عنوان نیت ذهنی کسانی که در این عرصه، آرایشگری و صحنه آرایی میکنند، برشمرد.
کسانی که نقشی در انقلاب نداشتند، نقش مکمل دشمن را بازی میکنند
محبینیا درباره مفهوم «جریان خالص ساز» در بیانیه لاریجانی گفته: خالصسازان در طول تاریخ، همواره مسئولیتهای مشکوکی بر عهده داشتند. این جریان همیشه باعث شکست جهان اسلام و شیعه بوده و روششان، استفاده ازمکانیزمهای دفاعی-روانی است. افرادی که در جریان انقلاب و قبل از پیروزی آن، در نهضتها سهمی نداشتند، بعد از اینکه نهضت و انقلاب به تثبیت رسید، به شیوه های بسیار مرموزی، در مراکز قدرت لانه کردهاند و از آنجا دست به چنین شبیخونهایی میزنند. اینها همیشه به عنوان نقش مکمل دشمن، اما با زیرکی خاصی خودشان را نشان میدهند.
این استاد دانشگاه، درباره اینکه چرا به جای شخص لاریجانی، نزدیکان او جوابیه را منتشر نکردند گفت: برخی مواقع برای اینکه عمق آسیب رخداد را نشان داده شود، خود شخصیتها باید پا به میدان بگذارند. در سطح جهانی نیز مواردی را میبینیم که نیروهای خط اول، نسبت به یک امری، موضع صریح و مشخصی میگیرند تا اهمیت موضوع را نشان دهند. یادمان نرفته چند سال قبل در زمان حیات مرحوم طبرسی (تولیت آستان قدس)، آقای ناطق نسبت به نشر خرافه و اکاذیب در حرم امام رضا روایت مفید و موثری را مطرح کرد. هرچند آسیب های زیادی در آن زمان متوجه او شد، اما در دل اندیشه ایران، سهم زیادی را متوجه خود کرد.اتفاقا وقتی خود نخبگان به صحنه ورود میکنند، یعنی جامعه ایران هنوز زنده است و این امیدوار کننده است.
او با اشاره به رد صلاحیت علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری و احتمال تکرار این تجربه در انتخابات مجلس، بر فرض کاندیداتوری او، ادامه داد: با شناختی که از علی لاریجانی دارم، از رد صلاحیتش حتما ناراحت است، اما اصلا عصبانیت در جامعه و صحنه سیاست ورزی از خودش نشان نمیدهد. به نظرم برخی مواقع متن (بیانیهها) باید کمی گزنده باشد. در عین حال افکار عمومی به دلیل تجربههای تلخی که داشتند، اقبالی به متنهای خنثی ندارند. فکر میکنم نه تنها در سطح نخبگانی مانند لاریجانی، در آینده در سطوح متفاوت باید منتظر متنها و سخنان گزندهتری باشیم.
میخواهند لاریجانی رئیس جمهور و باهنر رئیس مجلس شود
محبینیا در پاسخ به این سوال که آیا در جلسات با لاریجانی داشتید، آیا صراحتا در خصوص حضور یا عدم حضور در انتخابات صحبتی کرده یا خیر، گفت: تحلیل من درباره لاریجانی این است که او هم علاقه خاصی به رهبری دارد، هم اینکه نسبت به راه امام و انقلاب، هشیاری و مسئولیت پذیری بالایی دارد. اگر بگویم که درباره حضور یا عدم حضورش در انتخابات صحبتی نکرده دروغ است، اما مایل نیستم از جانب او حرفی بزنم.
به عقیده محبینیا، شاهد انزوا و گوشهنشینی لاریجانی در عرصه سیاست نخواهیم بود. او گفته «اکنون طیفی از نیروهای اصولگرا به دنبال آقای باهنر به عنوان رئیس مجلس و آقای لاریجانی به عنوان رئیس جمهور آتیاند تا ترکیبی از نیروهای اصولگرا و معتدل را برای کنشگری آینده ایران آماده کنند. به نظرم این ایدهای است که اگر قابلیت اجرایی پیدا کند میتواند برای کشور و جامعه مفید باشد.»
وی در پایان و در پاسخ به این سوال که ایا آقای لاریجانی موافق چنین طرحی است، گفت:در بسیاری از مواقع این افراد نیستند که انتخاب میکنند، در اغلب موارد این انتخاب جمع است که بر تصمیم افراد غالب میشود.