سیاستمداران راستگویی که خارج از جریان اصلی سیاست آمریکا هستند
از ماه ژوئن رسانهها و سیاستمداران آمریکا گزافهگویی درباره موضوع ادعایی «فعالیتهای جاسوسی چین در کوبا» را آغاز کردهاند. طبق ادعای آنها چین و کوبا میخواهند پایگاهی نظامی را به منظور انجام فعالیتهای جاسوسی علیه آمریکا ایجاد کنند، ادعایی که بلافاصله توسط چین و کوبا رد شد.
تاسفانگیز این که این نوع شایعه پراکنی درباره چین در آمریکا امری غالب است. به دلیل آنکه مخالفت با چین جزو رویکردهایی سیاسی ضروری در آمریکای امروز به شمار میآید، سیاستمداران و رسانهها برای جذب حامیان هرچه بیشتر، خود به خود به ساخت یا داغ کردن موضوعاتی از این قبیل روی میآروند در حالیکه اصلا به صحت و واقعیت موضوع اهمیت نمیدهند.
با این حال، عدهای از سیاستمداران آمریکا همچنان راستگو هستند، مثلا خانم «ماریانه ویلیامسون»، یکی از نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا.
وی اخیرا در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به سئوالی مربوط به آنکه اگر رئیس جمهور شود چگونه با موضوعی مثل «پایگاه جاسوسی چین در کوبا» برخورد میکند، گفت: «آیا میدانید آمریکا در اطراف چین چند پایگاه نظامی دارد؟ 313 تا!»
خانم ویلیامسون اضافه کرد که آمریکا در 80 کشور و منطقه دنیا پایگاه نظامی دارد و تعداد آنها به 750 مورد رسیده است.
این نامزد دموکرات همچنین در این برنامه پرسید: «با توجه به کارهایی که آمریکا در عراق و افغانستان و ... انجام داده، دیگر کشورهای دنیا چین را تهدید بزرگتری علیه امنیت جهان میدانند یا آمریکا؟»
خانم ویلیامسون معتقد است جهان امروز یک جهان چندقطبی است و اقدامات خودسرانه آمریکا اعتبار نظامی و اعتبار اخلاقی این کشور را از بین برده و ایالات متحده دیگر نمیتواند خود را نزد دیگر کشورها به عنوان «معلم دنیا» جلوه دهد.
باید گفت خانم ویلیامسون راستگو است چراکه دادههای 2021 اندیشکده آمریکایی «موسسه کوئینسی برای دولتمردان مسئول» هم نشان میدهد: آمریکا در 80 کشور و منطقه دیگر دنیا بیش از 750 پایگاه نظامی دارد، یعنی سه برابر سفارتهای آمریکا در دیگر کشورها؛ برای نگهداری این پایگاه های نظامی که در آسیا، اروپا، خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین پراکنده هستند، هر سال 55 میلیارد دلار از بودجه نظامی هزینه میشود.
اما این بسیار تاسف آور است که سیاستمدارانی صادق مانند خانم ویلیامسون، خارج از جریان اصلی سیاسی واشنگتن هستند.
رسانههای آمریکا این خانم را جزو نامزدهای با احتمال ضعیف پیروزی در انتخابات میدانند. نشریه «نیوزویک» با استناد به یک نظرسنجی نوشت: نرخ حمایت از ویلیامسون در حزب دموکرات احتمالا کمتر از 10 درصد است؛ کمتر از 10 درصد اعضای حزب «احتمالا» یا «حتما» از او حمایت میکنند در حالیکه نرخ حمایت از بایدن در حزب، 73 درصد است.
همان طور که همه میدانند، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در واقع یک بازی پولداران است. گروهی کوچک و پولدار با ثروت خود نامزد مورد نظر را برنده کمپینهای انتخاباتی میکنند و این نامزد نیز پس از پیروزی در انتخابات، در خدمت این گروه ثروتمند حامی او قرار خواهد داشت.
نامزدها برای پیروزی در انتخابات با توجه به این حال و هوای سیاسی وقتی موضوعی را مطرح میکنند فقط به فکر جمع کردن رای هستند تا صحت اصل موضوع!
با مرور زمان، انتخابات آمریکا نیز از هدف سیاستگذاری درست و انتخاب رهبر صحیح منحرف شده است. بنا بر این با کمی تامل متوجه میشویم که چرا سیاستمدارانی راستگو مانند خانم ویلیامسون همیشه خارج از جریان اصلی سیاسی واشنگتن نگه داشته شدهاند.