رفتار جنجالی طالبان با هزاران زن افغان
فعالان حقوق زنان به توزیع وسایل باغداری بین زنان در ولایت سرپل افغانستان واکنش تند نشان دادهاند.
فعالان حقوق زنان میگویند که طالبان در ولایت سرپل به زنان بیل و کلنگ دادهاند، تا بجای درس و آموزش در دانشگاهها، کشاورزی کنند، زیرا طالبان آموزش را برای زنان و دختران حرام دانسته، اما کارهای شاقه را حلال میدانند.
موسسه اکتید بین حدود به ۴۰۰۰ زن در سرپل، بیل و کلنگ برای زراعت و باغداری، توزیع کرده است.
در واکنش به این موضوع، حمیرا قادری فعال حقوق زن میگوید این تصویر واضح از دیدگاه طالبان در عمل است که در آن بیل و کلنگ جای قلم و کاغذ را میگیرد.
در همین حال نیلوفر ایوبی خبرنگار افعان میگوید؛ این همان چیزی است که زنان افغان با آن باقی ماندهاند.
در ادامه صحرا کریمی رئیس پیشین افغان فیلم گفته است؛ در تاریخ ثبت میشود که طالبان و جامعه جهانی، روزگار زنان افغانستانی را به سیاهی تبدیل کردهاند.
کریمی با انتقاد از طالبان نوشت: قلم و کتاب را از زن گرفتهاند در عوض، بیل دادند و آن خریطه آبی (برقع) را بر سر زنان انداختهاند.
این در حالی است که زنان بیبضاعت و بیپناه افغان در محاصره محرومیتها و محدودیتهای طالبان از دو سال پیش تاکنون قرار گرفتهاند.
لینا روزبه خبرنگار و نویسنده در ادامه واکنشها به توزیع وسایل بیل و کلنگ بین زنان میگوید؛ طالبان، زن را باسواد و مقتدر، دکتر و مهندس، معلم و دانشمند، نمیخواهند. او با انتقاد از طالبان گفت که زن در نظام طالبان، مقام و جایگاه ندارد و ملا هیبتالله چه جایگاه والایی را به زن در نظام طالبان اعطا کرد که زن در خریطه (برقع) باید زمین را شخم بزند.
در ادامه واکنشها، هدا خموش، نویسنده و زن معترض افغانستانی نوشت: این فرهنگ و این کشور من نیست. او این عمل طالبان را بیحرمتی به مقام زن دانسته و میگوید طالبان با چنین رفتارهای برای پایداری سیاست و رژیم تکجنسیتی خود که حق کار، تحصیل، برابری، آزادی و زندگی را از زنان گرفتهاند و بجای قلم، بیل به دست زنان دادهاند.
او از مردم میخواهد تا در برابر این نابرابریها ایستاده و اعتراض کنند و اضافه کرد که به رژیم طالبان در افغانستان، باید نقطه پایان گذاشت. خموش گفت: ما در عصر جدید زندگی میکنیم نه در عصر حجر.
شریفالله مصدق، آمر امور زراعتی طالبان در سرپل گفت که این زنان در ولسوالیهای گوسفندی، سانچارک و بلخاب سرپل وسایل باغچه خانگی دریافت کردهاند.
بهگفتهی وی، مؤسسه اکتید این وسایل را با حمایت مالی سازمان خوراک و زراعت سازمان ملل متحد (فائو) برای این افراد توزیع کرده است.
او افزوده است که هدف از توزیع این وسایل، کمک به مصونیت غذایی و رشد اقتصادی خانوادههای روستانشین است.
به گفته این مقام محلی طالبان، این زنان در خانههایشان باغچه ایجاد میکنند و محصولات باغچه را به بازار عرضه و از این طریق برای خود درآمدزایی خواهند کرد.
چیز عجیبی نیست ما هم افکار طالبانی داریم با روشهای مختلف مثل مسموم کردن دختران طفل معصوم دبستانها و ..............
جوانان ما اندکی غَفلَت کردند و البته با مختصر تنبیهی به راه راست بازگشتند ..
اونا هنوز تو مرحله قاجار هستند . نمیدونند در اینده مثل ما وحشتناک تر از قجار خواهند شد .
ما هم داریم با قانون حجاب و عفاف میریم که بیل و کلنگ دست زنان بدهیم. انها فقط حق دارن بچه بزان. همین
دهنشون سرویس بیل کلنگ داده بهشون😐😐😐😐😐😐😐
این یک سیاست است که از طرف برادران دینی از ایران به آنها دستور داده می شود و طالبان آن را اجرا می کنند،،
چه در افغانستان و چه در هر محیط دیگری با مردان و زنان دقیقا همانطوری رفتار میشه که لایقش هستند. خود مردم اگر سطح لیاقتشان با نوع رفتارها همخوانی نداشته باشه شرایط را عوض میکنند
دیکتاتوری و خونریزی و قتل عام و
مظلومیت مردم در طول تاریخ یک واقعیت است
من تا امروز غصه می خوردم که چرا در کشور مردسالار و تکجنسیتی ایران متولد شدم😪😪
اما از امروز دیگه غصه نمیخورم چون بدتر از کشور خودم رو هم دیدم 🙄😮😮 خدا پدر کشور خودم رو بیامرزه😂😂😂
زن های بیچاره
از اول تاریخ تا ابد حقوقشون رو پایمال کردند
تا خر هست خرسوار هم هست
دوره مظلوم نمایی و ننه من غریبم بازی تموم شده
اگه ناراضی هستید بسمالله آستین همت بالا بزنید وگرنه خفه
وقتی به مرد جماعت رو بدی........
زنان برایشان برده هستند
در اسلام سنی مذهبها درگیر تندرویهای دینی باروحانت سنی مذهب هستند معنی طالبان یعنی طلبه کشور تاچندسال پیش وهابیت عربستان به زنان گواهینامه نمیداد فعلا آزادشده دولت ایران هم باهمان طلبه مدیریت میشود زنان ماهم درگیر محدودیتهایی دراین چهل وچندسال بوده اند ازلحاظ گواهینامه موتور به زنان وحجاب ووزارت وغیره...اوایل انقلاب همین تندرویهای مذهبی چه بسابیشتر هم بود ولی خاتمی کمی محدودیها را کمتر کرد وگرنه هیچ فرقی ندارند