ممنوعیت ورود امامان جماعت خارجی به فرانسه از سال جدید
دولت مرکزی فرانسه اعلام کرد از ژانویه ۲۰۲۴ ورود امامان جماعت خارجی به این کشور برای امامت و تبلیغ در مساجد ممنوع خواهد بود.
جرالد دارمنین، وزیر کشور فرانسه اعلام کرد که کشورش ورود امامان جماعات خارجی را از اول ژانویه آینده ممنوع کرده است.
درمانین در توئیتی در پلتفرم «X» افزود که تربیت ائمه جماعات در فرانسه یکی از اولویتهای مجمع اسلام فرانسه(FORIF) بوده و هدف آن این است که مسلمانان در این کشور بتوانند آزادانه مناسک مذهبی خود را با در نظر گرفتن اصول سکولاریسم انجام دهند.
وی افزود: بر اساس تصمیم رئیس جمهوری، استفاده از ائمه جماعات خارجی در اول ژانویه ۲۰۲۴ پایان مییابد.
در بیانیه شورای اسلامی فرانسه هم به اطلاعیه امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در ۱۸ فوریه ۲۰۲۰، مبنی بر پایان برنامه «امامان جماعت کارمند» که شامل آوردن ائمه جماعات از خارج از کشور تا سال ۲۰۲۴ است اشاره شده است.
در این بیانیه توضیح داده شده است که درمانین یادداشتهایی را به کشورهای مرتبط با تصمیم مکرون ارسال کرده است. بر اساس این بیانیه، ۲۷۰ امام از خارج از کشور به فرانسه آورده شدهاند که کمتر از ۱۰ درصد امامان شاغل در این کشور را تشکیل میدهند.
شایان ذکر است که مکرون در ابتدای سال ۲۰۲۰ اعلام کرده بود که قصد دارد خدمت حدود ۳۰۰ امام اعزامی از کشورهای مختلف از جمله الجزایر، ترکیه، مراکش و... را خاتمه دهد و بر تعداد امامان تربیت شده در فرانسه بیافزاید.
دارمنین به تصمیم رئیس جمهور فرانسه برای دادن مهلت کافی به مساجد و کشورهای مربوطه اشاره و تأکید کرد که این تصمیم از اول ژانویه ۲۰۲۴ به طور مؤثر اجرا خواهد شد.
از سوی دیگر امامان جماعت خارجی که در فرانسه باقی میمانند، باید وضعیت خود را تغییر دهند. از اول آوریل ۲۰۲۴، یک «چارچوب ویژه» اعمال میشود که به نهادهای مسئول مدیریت مساجد اجازه میدهد تا ائمه جماعات را مستقیماً استخدام و هزینههای حقوق آنها را تقبل کنند.
دولت میگوید که هدف، جلوگیری از ایراد خطبههای مبلغان خارجی در فرانسه نیست، بلکه تضمین این است که هیچ یک از آنها از یک کشور خارجی که در آن کارمند دولت هستند، حقوق دریافت نکنند.
از سوی دیگر، این تصمیم شامل «امامان جماعت ماه رمضان» که حدود ۳۰۰ نفر قاری هستند و در طول ماه رمضان به فرانسه سفر میکنند، نمیشود.
در عین حال، دارمنین بر لزوم افزایش تعداد امامان جماعتی که حداقل آموزش جزئی در فرانسه میبینند، تأکید کرد. این امر مستلزم توسعه برنامههای آموزشی است که با قوانین و اصول جمهوری فرانسه سازگار باشد. علاوه بر آموزش دینی، دولت همچنین به دنبال فراهم کردن فرصت تحصیل ائمه جماعات در دانشگاه است.
مکرون پیش از این تصمیم خود را برای مقابله با آنچه «جداییخواهی اسلامی» توصیف میکرد، با اتخاذ یکسری اقدامات برای جلوگیری از «تأثیر کشورهای خارجی» بر اسلام در فرانسه، از جمله ممنوعیت ورود امامان خارجی و پایان دادن به تأمین مالی مساجد از سوی کشورهای خارجی اعلام کرده بود.
تنها جنسیه که داخلی وخارجیش یه ...