خبرفوری بررسی میکند
از بازرگان تا روحانی / چرا روسای دولت گرفتار بحران صلاحیت میشوند؟
ردصلاحیت حسن روحانی برای انتخابات خبرگان رهبری چندان عجیب نبود. این سرنوشتی است که تاکنون همه روسای قوه مجریه پس از انقلاب بهنوعی تجربه کردهاند.
مصطفی انتظاری هروی- خبرهای غیررسمی حاکی از ردصلاحیت حسن روحانی برای انتخابات خبرگان رهبری است. خبری که رئیسجمهوری سابق با صدور بیانیهاش، مُهر تایید بر آن زده است (اینجا بخوانید).
هرچند هنوز برخی امیدوارند روحانی با حُکم حکومتی یا تجدیدنظر شورای نگهبان به گردونه انتخابات بازگردد، اما شواهد تاریخی نشان میدهد "ردصلاحیت"، سرنوشت تقریبا تمام روسای قوه مجریه بوده است.
اولین رئیس دولت پس از انقلاب، مهدی بازرگان بود که به عنوان نخستوزیر، رئیس دولت موقت پس از انقلاب شد. او کمتر از یکسال پس از نخست وزیری استعفا داد اما سال ۱۳۶۴ آنگاه که در اوج قدرت جناح چپ (اصلاح طلبان فعلی) قصد نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری و رقابت با آیت الله خامنهای را داشت، ازسوی شورای نگهبان ردصلاحیت شد.
پس از او، سرنوشت بنی صدر اما به ردصلاحیت انتخاباتی نکشید و او در همان حال که در اوج قدرت بود، با رای عدم کفایت سیاسی روبرو شد و از کشور گریخت.
ریاست شهیدان رجایی و باهنر هم بر دولت، کوتاهتر از آن بود که به نامزدی دوباره و ردصلاحیت برسد، اما سرنوشت نخست وزیر بعدی یعنی میرحسین موسوی به حصر خانگی منتهی شد که همچنان ادامه دارد.
باید در نظر داشت که تا اصلاح قانون اساسی در سال ۶۸، رئیس دولت عملا نخست وزیر بود، نه رئیس جمهور و به همین خاطر فرجام سیاسی میرحسین موسوی را در آن ۸ سال باید مورد توجه قرار داد.
اما پس از اصلاح قانون اساسی و با حذف کرسی نخست وزیری، قدرت رئیس جمهور بالا رفت. مردی قدرتمند در آن سالها رئیس جمهور شد که هیچ گاه گمان نمی برد خودش هم قربانی فیلتر شورای نگهبان شود. آیت الله هاشمی رفسنجانی سال ۹۲ آنگاه که عزم نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری کرد، ردصلاحیت شد.
در همان سال محمود احمدی نژاد دیگر رئیس جمهور هم با ردصلاحیت روبرو شد. او پس از آن عملا به حاشیه سیاست رفت.
ردصلاحیت حسن روحانی نباید چندان برای او و حامیانش عجیب باشد. عملکرد روسای دولت با آنها کاری میکند که گویی ردصلاحیتشان برای عرصههای بعدی گریزناپذیر میشود
پیش از احمدی نژاد اما سید محمد خاتمی دیگر رئیسجمهوری ایران نیز با وجود عدم ردصلاحیت، در سال ۸۸ تا مرز حصر خانگی پیش رفت و از آن پس با ممنوع الخروجی و ممنوع التصویری، هیچگاه حتی گمانه تاییدصلاحیت او امکان طرح نداشت.
حالا پس از همه این روسای دولت، نوبت به حسن روحانی رسیده است. کسی که ۸ سال رئیسجمهور ایران بود حالا صلاحیت حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری را ندارد.
البته این فقط روسای جمهور نیستند که با تیغ ردصلاحیت نواخته شدهاند. از میان روسای مجلس هم یکی مانند علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ردصلاحیت شد، یکی بهسان مرحوم هاشمی رفسنجانی در سال ۹۲ حذف را تجربه کرد و دیگری یعنی مهدی کروبی پس از وقایع انتخابات ۸۸ به حصر خانگی رفت.
با این اوصاف، ردصلاحیت حسن روحانی نباید چندان برای او و حامیانش عجیب باشد. عملکرد روسای دولت با آنها کاری میکند که گویی ردصلاحیتشان برای عرصههای بعدی گریزناپذیر میشود.
آیا این دور حذف روسای قوه مجریه در دوره ابراهیم رئیسی پایان خواهد یافت یا ادامه پیدا میکند؟ این سوالی است که در آینده باید به آن پاسخ داد.
نابوده همین بوده (عالیجناب)
وقتی همه چیز بدست یه نفر افتاد اینجوری شد
خبرجدیدامریکا یک هفت قبل خبربمب گذاری به ایران داده بود بخاطهمین هیچ مسولی نرفت کرمان قابل توجه ساندیس خورهای مردم فروش
اون یه نفر خداست بقیه هیچ
احسنت
قضیه چیه یه فرد میاد هشت سال ریس یک نظام میشه بعد میشن منفور همان نظام.بازرگان.موسوی.رفسنجانی.خاتمی .احمدی نزاد.روحانی ...یک جریانی هست ....
جریان نافرمانی آقا زاده هاست
پاسخش را از مصطفی تاج زاده بگیرید
کدخدا دیر زمانیست دیوانه شده...
مردم دیگه فهمیدن جریان از کجا آب میخوره
انشااللہ نان بصورت شرعی برای تمام ایران مجانی شودنانوایھاخیلی شلوغندتعدادشان کم است
چون میخوان رئیس جمهور باشند نه دلقک
چون به باند رانت خواران نپیوستند باید عضو باند باشند و اصول گرا .... هر کس با ما نیست یعنی دشمن ماست
هیچکدامشان صلاحیت ندارند این چیزی است که همه مردم می دانند
همشون ازبک قماش هستند
واقعا چه کسی این کشور را اداره میکند؟
یعنی نمی دونی؟؟؟؟ خداوند متعال
دقیقا این سوالیه که مردم ما دیر بهش رسیدند ولی رسیده اند.یادمه بودند انگشت شماری که زمان انقلاب و بعدش میگفتند اما کله ها بیش از این حرفها داغ بود.
خیلی دیررسیدنوامروز که بهش رسیدن کاری ازدستشان ساخته نیست
ارسلان اگر عاقل می بود و اطاعت محض از مقام والا می داشت ، هرگز گرفتار شلاق های یاور شریفی نمی شد ، تا بوده چنین بوده و ...
اینقدر حذف میشه که روزی برسه مسولین چنتا بیسواد از خودشان ملت هم مهاجرت میکنه بجاش افغانی پر میکنه
یعنی شما واقعاً نمیدونید چرا؟!!!! همهی ملت دلیلش را میدونند، برید تو کوچه و خیابون از هرکی بپرسید بهتون میگه چرا!
اون قسمتی که در مورد بازرگان نوشته کاملا همه چیزو روشن میکنه
ابراهیم رییسی از خودشون هست و 4سال دوم نیز با یک انتخابات نمایشی و حضور حداقلی مردم رییس دولت (نه رییس جمهور) خواهد شد
مجتبی
صلاحیت را باید اکثریت مردم با رای دادن بدهند
ما دوباره رکورد زدبم در حذف هم رکورد تازه زدیم در فقر وفلاکت رکورد زدیم در اینده نزدیک در رکور دهامون غوطه ور شده و ملت باز هم میروند و رائ میدهند
خخخخ مملکته داریم
بازرگان.موسوی.رفسنجانی.خاتمی .احمدی نزاد.روحانی تمام روسای جمهور تا حالا رد صلاحیت شدن خخخخ
تو تعیین صلاحیت میزان سن فرد . هوش و حواس . تست روانشناسی را هم دخیل کنید .
شورای نگهبان بااین کار نشون داد اشتباه کرده که طرفو ۸سال رییس جمهور مملکت کرده.
شورای نگهبان هیچ وقت بابات کسانی که تایید کرد وبه قدرت رسیدن وبعدخود شورا ردشون کرد عذرخواهی نکرد ونگفت مااشتباه کردیم
واسه همه این سواله چرا تا حالا هر ریس جمهوری که اومده بعدا بهش صلاحیت ندادن!!!
واقعا دلیلش را از حسین فریدون بپرسید بهتون میگه چرا؟
صبح جمعه میفهمید
از جانکری بپرسید
همه میدونن چرا
وهمه میدونن به دستور چه کسی
اصلا ما مردم به تحلیل شما سیاسیون نیاز نداریم که جواب این سوالا رو بفهمیم
این مملکت تو کثافت غرق شده
چرا کاملا" مشخص است .
برای اینکه وقتی یک نفر می آید و بر کرسی ریاست می نشیند همه چیز را کنار می گذارد
و براساس ضرب المثل معروف می گوید لینجا منم و در بغداد خلیفه !
بعد از دوران ریاستش دیگر نه رسیدگی به اعمال او و رفتار و قصورات و خیانتش بررسی نمی شود و پس از گذشت زمان کوتاهی که کار های زشت او فراموش شد او طلبکار می شود و مردم و نظام را زیر سئوال می برد.
هیچ شخصی نباید تو ایران شاخ بشه وگرنه شاخش میشکنن
چرا؟ چون باید بی چون و چرا مطیع اوامر یکی دیگه باشن وگرنه باید تشریف ببرن
اصول گرایان و حاکمیت به این نتیجه رسیدن که مشارکت حداقلی در انتخابات خیلی به نفعشان است..... به همین خاطر روحانی را رد صلاحیت کرده و دلار و سکه و مایحتاج و... مردم را گران و زمزمه گرانی بنزین را دارند تا مردم را بیشتر راغب به عدم مشارکت کنند و می دانند که هر چه صدا و سیما و ائمه جمعه ها و دولت و تریبون های رسمی و دولتی نظام مردم را دعوت به انتخابات کنند مردم لجوجانه برعکس عمل می کنند و این در نهایت به نفع خودشان است ...