یک تحلیلگر مسائل منطقه:
جنگطلبی اسرائیل مانع از تحقق آتشبس در غزه میشود/ آمریکا بیشترین کمکها را به اسرائیل میکند
یک تحلیلگر مسائل منطقه همزمان با سفر وزیر خارجه آمریکا به منطقه، به ارزیابی مذاکرات آتش بس در غزه پرداخت.
حسن هانیزاده در گفتگو با خبرنگار ما درباره احتمال موفقیت آمیز بودن دور جدید مذاکرات در دوحه برای ایجاد آتشبس در غزه گفت: چهاردهمین دور مذاکرات بازیگران بحران غزه در حالی در دوحه قطر به پایان رسید که هیچ یک از طرف های شرکت کننده نتوانستند به راه حلی برای یک آتش بس پایدار در غزه برسند.
وی ادامه داد: در این نشست دو روزه، نمایندگان آمریکا، مصر، قطر و همچنین نمایندگان دو نهاد اطلاعاتی اسرائیل حضور داشتند و در عین حال نمایندگان حماس در اعتراض به حضور نمایندگان این دو نهادهای سرکوب گر اسرائیلی در این نشست شرکت نکرند.
وی خاطرنشان کرد: در این گفتگوها بحث آتش بس و بازگشت آوارگان غزه به شهر خود و بازسازی غزه و همچنین خروج کامل ارتش اسرائیل از غزه صورت گرفت که نمایندگان رژیم صهیونیستی با آتش بس پایدار و طولانی مخالفت کردند و اعلام کردند این آتش بس نهایتا باید چهل و پنج روزه باشد و همچنین بازگشت آوارگان به غزه باید زیر نظر ارتش آن ها صورت بگیرد تا اسلحه یا سلاحی وارد غزه نشود.
هانی زاده تصریح کرد: همین مسئله موجب اختلاف بین مذاکره کنندگان قطری و مصری با نمایندگان رژیم صهیونیستی شد و با توجه به اینکه سقف مطالبات رژیم صهیونیستی بسیار بالاست، این مذاکرات به سرانجام نرسید
این صاحبنظر مسائل خاورمیانه افزود: همچنین حماس معتقد است که باید آتش بس پایدار و زیر نظر قطر و مصر صورت گرفته و برقرار شود همینطور بازگشت آوارگان فلسطینی هم بدون قید و شرطی شکل بگیرد و در عین حال بازسازی شهر غزه هم باید از سوی نهادهای بین المللی و کشورهای بزرگ جهان تضمین بشود.
وی تاکید کرد: مجموعه این اتفاقات نشان میدهد که این مذاکرات به بن بست رسیده است و هیچ امیدی به پایان جنگ در غزه نیست.
هانی زاده درباره پیامدهای ادامه جنگ غزه گفت: شنیده ها حاکی از آن دارد که اختلاف نظر بین فرماندهان نظامی و رهبران سیاسی اسرائیل شدت گرفته از این خاطر که فرماندهان اسرائیل بر این باورند که ارتش بعد از سیصد و هفده روز از جنگ غزه دچار فرسایش روحی و جسمی شده و قادر به ادامه جنگ نیست ولی بنیامین نتانیاهو دنبال یک آتش بس موقت است که اگر محور مقاومت در انتقام خون اسماعیل هنیه بخواهد در آینده ای نزدیک به اسرئیل حمله بکند رژیم اسرائیل بتواند داخل غزه را آرام کند و سپس به مقابله با محور مقاومت بپردازد.
وی ادامه داد: اینها مجموعه اتفاقاتی است که موجب یک شکاف عمیق بین ارتش و حاکمیت اسرائیل شده و بهرحال الان وضعیت به گونه ای است که جنگ ادامه خواهد یافت.
هانی زاده اضافه کرد: آقای یحیی السنوار که فرماندهی جنگ غزه را در طول ده ماه اخیر با هوشمندی مدیریت کرد اعتقادش بر این است که میدان، تعیین کننده آینده غزه است و مقاومت کماکان ادامه خواهد تا رژیم صهیونیستی مجبور بشود که در برابر خواسته های حماس تسلیم شود.
او درباره تاثیرگذاری ترور شهید اسماعیل هنیه در شکست این مذاکرات نیز گفت: به هرحال ترور اسماعیل هنیه یک حادثه بسیار دردناکی بود و اسرائیل باید هزینه این ماجراجویی را پرداخت کند اما این مسئله قطعا در روحیه حماس تاثیر نخواهد گذاشت و آقای یحیی السنواربه عنوان رئیس دفتر حماس هم مدیریت میدان و هم مدیریت سیاسی حماس را برعهده خواهد گرفت.
هانی زاده در انتها با اشاره به نقش دولت بایدن در به ثمر رساندن مذاکرات آتش بس گفت: دولت بایدن برای این که بتواند در انتخابات آتی آمریکا خانم کاملا هریس را به عنوان نامزد حزب دموکرات به قدرت برساند مجبور است که نهایت کمکش را به رژیم صهیونیستی انجام دهند.
به ما ربطی نداره ما با عربها کاری نداریم