سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا:
آمریکا هیچ برنامه «فوری» برای بازگشایی سفارت خود در سوریه ندارد/ در صورتی که شاهد روندی باشیم که از اصول مورد نظر ما پیروی کند، آماده ایم تا یک دولت سوریه را به رسمیت بشناسیم
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که واشنگتن هیچ برنامه «فوری» برای بازگشایی سفارت خود در سوریه ندارد.
به گزارش الجزیره انگلیسی، متیو میلر روز سه شنبه به سوال خبرنگاری درباره برنامه بازگشایی سفارت که در سال 2012 تعطیل شد، پاسخ داد و اعلام کرد که واشنگتن هیچ برنامه «فوری» برای بازگشایی سفارت خود در سوریه ندارد.
وی گفت: ما برنامهی فوری برای بازگشایی سفارت نداریم, اما گامهایی را که میخواهیم شاهد دولت سوریه آنها را انجام دهد، روشن کردهایم.
آمریکا پس از خروج بشار اسد از قدرت، بارها اعلام کرده که منتظر ارزیابی اقدامات هیات تحریرالشام، اصلی ترین گروه پیروز مخالف در سوریه، قبل از تصمیم گیری در مورد نحوه تعامل با آن است.
میلر گفت: در صورتی که شاهد روندی باشیم که از اصول مورد نظر ما پیروی کند، آماده هستیم تا یک دولت سوریه را به رسمیت بشناسیم و البته افتتاح سفارت گامی است که پس از به رسمیت شناخت دولت سوریه صورت میگیرد.
به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بخش دیگری از اظهارات خود گفت که کشورش کانالهای ارتباطی با هیات تحریر الشام در سوریه نداشته اما میتواند پیامهای را به گروههای داخل سوریه در خصوص اولویتهایش برساند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد که آمریکا نمیتواند از هیات تحریرالشام حمایت کند چون به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی معرفی شده است.
میلر گفت: هیات تحریرالشام از کلمات درست استفاده می کند، اما ما آنها را نه بر اساس آن سخنان بلکه بر اساس اقدامات آنها در روزها، هفته ها و ماههای آینده قضاوت خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: هیات تحریرالشام باید به سوالات ما در خصوص اهداف خود، نوع حکومت آینده و ارتشی که میخواهند تشکیل دهد، پاسخ دهد.
مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشار اسد از قدرت، عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از 11 روز، در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذر ماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج بشار اسد از کشور را اعلام کردند.
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.
بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه،به مسکو رفت و پوتین رییس جمهوری روسیه به وی و خانواده اش پناهندگی سیاسی اعطا کرده است.
هی متیو بیا آشتی کنیم