خبر فوری بررسی می‌کند؛

کشور کودتا / درگیری‌هایی که ناامنی را در افغانستان به مردم هدیه داده است

وجود درگیری های قومی و نبود حکومت مقتدر در برخی برهه های تاریخی این کشور سبب شدت گرفتن اختلافات در میان اقوام مختلف این کشور شده است.

 کشور کودتا / درگیری‌هایی که ناامنی را در افغانستان به مردم هدیه داده است

کشورافغانستان به جامعه ای با قبایل گوناگون شهرت دارد . جمعیت این کشور متشکل از گروه‌های قومی، زبانی متعدد از جمله؛ پشتون، تاجیک، هزاره، ازبک، ایماق، ترکمن، بلوچ، پشه‌ای، نورستانی، گوجر، عرب، براهویی، قزلباش، پامیری، قرقیز، سادات، مغول، سیک  تشکیل شده است .

 وجود درگیری های قومی و نبود حکومت مقتدر در برخی برهه های تاریخی این کشور سبب شدت گرفتن اختلافات در میان اقوام مختلف این کشور شده است .

در کل، تاریخ افغانستان پر از کودتاها و تغییر حکومت‌های خشونت‌آمیز بوده است. این کودتاها عمدتاً ناشی از عوامل داخلی مانند اختلافات سیاسی، قومی و مذهبی، و همچنین عوامل خارجی مانند مداخلات کشورهای دیگر بوده‌اند. این تحولات سیاسی، تأثیرات عمیقی بر جامعهٔ افغانستان گذاشته و منجر به جنگ‌های طولانی، بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی، و رنج و آوارگی مردم این کشور شده است.

سه شنبه خبرهای غیر رسمی از کودتا در این کشور مخابره شد. اخباری که البته با تکذیب مقامات طالبان مواجه شد. ( اینجا بخوانید)

تاریخچه کودتا در افغانستان را می‌توان به چند دورهٔ مهم تقسیم کرد

کودتای ۲۶ سرطان ۱۳۵۲ معروف به کودتای سفید

این کودتا توسط محمد داوود خان، پسر کاکای ظاهرشاه (پادشاه وقت)، علیه نظام سلطنتی انجام شد. در این کودتا، محمد داوود خان بدون خونریزی و با استفاده از نیروهای نظامی، قدرت را به دست گرفت و نظام سلطنتی را به جمهوری تغییر داد. انگیزهٔ اصلی این کودتا، نارضایتی از وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور و همچنین تمایل به ایجاد یک نظام مدرن و پیشرفته بود.

کودتای ۷ ثور ۱۳۵۷  معروف به انقلاب ثور

این کودتا توسط حزب دموکراتیک خلق افغانستان (حزب کمونیستی) علیه حکومت محمد داوود خان انجام شد. در این کودتا، نیروهای نظامی حزب دموکراتیک خلق با حمایت شوروی، به کاخ ریاست جمهوری حمله کردند و محمد داوود خان و خانواده‌اش را به قتل رساندند.این کودتا منجر به سرنگونی نظام جمهوری و روی کار آمدن حکومت کمونیستی در افغانستان شد.

 کودتاهای دههٔ ۱۳۶۰

  در این دهه، پس از اشغال افغانستان توسط شوروی، کودتاهای متعددی در داخل حزب دموکراتیک خلق و ارتش افغانستان رخ داد. این کودتاها عمدتاً به دلیل اختلافات داخلی در حزب حاکم و همچنین مقاومت مجاهدین علیه شوروی و حکومت کمونیستی انجام می‌شد.

 جنگ‌های داخلی دههٔ ۱۳۷۰

  پس از خروج نیروهای شوروی از افغانستان، جنگ‌های داخلی بین گروه‌های مختلف مجاهدین آغاز شد.

 در این دوره، کودتاها و تغییر حکومت‌ها به صورت مکرر رخ می‌داد و این کشور درگیر هرج و مرج و ناامنی بود.

کودتای ۱۳۷۵ توسط طالبان

 در سال ۱۳۷۵، گروه طالبان با حمایت پاکستان، به کابل حمله کردند و حکومت برهان‌الدین ربانی را سرنگون کردند. این کودتا منجر به آغاز دوره‌ای جدید از جنگ و خشونت در افغانستان شد.

 کودتاهای پس از سقوط طالبان

پس از حملهٔ آمریکا به افغانستان و سقوط حکومت طالبان، نیز کودتاها و تلاش‌هایی برای تغییر حکومت از طریق زور در این کشور صورت گرفته است.

 به نظر می رسد وجود حکومت مقتدر در هر کشوری میتواند ارامش و امنیت را به مردمان آن سرزمین هدیه دهد.

نظر خود را با ما در میان بگذارید.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید