آمریکا برای اولین بار بمبافکن استراتژیک در ژاپن مستقر کرد
آمریکا بمبافکنهای خود از مدل بی-۱بی را با هدف تشدید تهدید کره شمالی در پایگاهی در ژاپن مستقر و به خاک کره شمالی نزدیکتر کرد.

این برای نخستین بار است که ایالات متحده این بمبافکنهای خود را به بهانه ایجاد بازدارندگی علیه چین و کره شمالی در پایگاهی هوایی در خاک ژاپن مستقر میکند.
به نوشته وبسایت «ان.کی نیوز»، بمبافکنهای استراتژیک بی-۱بی لانسر ایالات متحده به پایگاهی هوایی در شمال ژاپن که در فاصله حدود ۱۳۰۰ کیلومتری از پایتخت کره شمالی قرار دارد، منتقل شده با این هدف که فشارهای نظامی متعارف را بر پیونگیانگ تشدید کرده و پیام «تقویت بازدارندگی» را به چین بفرستند.
این بمبافکنها به همراه پرسنل خلبانی و پشتیبانی با اعزام از پایگاه نیرو هوایی «دیس» در شهر تگزاس و در قالب ماموریت «گروه ضربت بمبافکن» در پایگاه هوایی میساوا در شمال ژاپن مستقر شد.
این حرکت نشاندهنده افزایش چشمگیر عملیاتهای بمبافکنهای دوربرد ایالات متحده در منطقه اقیانوس هند-اقیانوس آرام است.
بمبافکن های بی-۱بی آمریکا قبل از فرود آمدن در ژاپن یک مانور نظامی مشترک را با جنگندههای نیروی هوایی کره جنوبی انجام داده بودند که شامل پرواز بر فراز غرب شبه جزیره کره و پایگاه هوایی اوسان بود.
سرهنگ «کریستوفر تراولستید» از فرماندهان عملیاتی ارشد نیروی هوایی آمریکا اظهار کرد: «این ماموریتها در حوزه هند-اقیانوسیه تضمینکننده آمادگی و آموزش بالای خدمه بمبافکنهای بی-۱ ما در راستای پاسخ در هر زمان و هر مکان به منظور دفاع از منافع آمریکا و پشتیبانی از متحدانمان و حفظ ثبات و امنیت در حوزه هند-اقیانوسیه است.»
گروهی از جنگندههای اف-۱۶ نیروی هوایی آمریکا به همراه جنگندههای اف-۱۶ و جنگندههای اف-۳۵ نیروی هوایی کره جنوبی بمبافکنهای بی-۱بی را همراهی کردند و بخش اول این جنگندهها که وارد پایگاه هوایی میساوا شدند شامل ۲ جنگنده بود که بعدا جنگندههای بیشتری به آنها اضافه میشوند.
این نخستین بار است که بمبافکنهای بی-۱بی آمریکا تحت ماموریت گروه ضربت بمبافکن در ژاپن مستقر میشوند.
این بمبافکنها در گذشته نیز حضورهای کوتاهی را در پایگاه میساوا داشتهاند که شامل سوختگیری در فوریه ۲۰۲۵ در این پایگاه حین اعزام به گوآم میشود.
پیش از این که جنگندههای اف-۱۶ نیروی هوایی آمریکا به صورت دائمی در پایگاه هوایی میساوا استقرار یافتهاند و این نیروهای آمریکایی تحت فرماندهی واحد اقیانوسیه نیروی هوایی آمریکا قرار دارند.
ارتش آمریکا با استقرار نیروهایش در این مکان استراتژیک میتواند ماموریتهایی را در محیطی به میزان ۱۰۰ میلیون مایل مربع از جمله علیه کره شمالی و روسیه و همچنین در دریای چین جنوبی و تنگه تایوان اجرا کند.
ارتش ایالات متحده قبل از این نیز در راستای تشدید تهدیدات خود علیه غرب آسیا شش فروند بمبافکن رادارگریز بی-۲ اسپیریت را نیز در پایگاهی دیگو گارسیا مستقر کرده بود.
ژاپن قبل از این سابقه طولانی در میزبانی کردن از داراییهای نظامی مختلف آمریکا را داشته و تنها ناو هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا که به صورت دائمی در خارج از قاره آمریکا مستقر است، در ژاپن استقرار یافته اما این کشور آسیایی تاکنون از بمبافکنهای استراتژیک آمریکا به صورت بلندمدت میزبانی نکرده است.
این بمبافکنها پیش از این عملیاتهای کوتاه مدتی را در ژاپن به اجرا درآورده و با نیروهای ژاپنی مانور اجرا کردهاند اما این نخستین استقرار مداوم آنها در این کشور آسیایی است. استقرار نظامیان آمریکایی در ژاپن و تبعات آن پیش از این با اعتراضات مردم ژاپن مواجه شده اما حزب حاکم لیبرال دموکرات ژاپن که در اکثر سالهای بعد از ۱۹۵۵ تاکنون قدرت را در دست داشته، حامی ائتلاف ژاپن و آمریکاست.
چین نترس ترامپ خالی بنده