کارشناس هیئت آمریکایی برای مذاکرات فنی با ایران مشخص شد

نشریه آمریکایی به نقل از منابعی، «مایکل آنتون»، یکی از مشاوران ارشد ترامپ را کارشناس ارشد هیئت آمریکایی برای گفت‌و‌گو با ایران معرفی کرد و نوشت: «با توجه به تجربه و هوش آنتون، او مرد مناسبی برای این کار است. مهمتر از همه، او مطمئن خواهد شد که دستور کار رئیس جمهور ترامپ در این پرونده رعایت می‌شود.»

کارشناس هیئت آمریکایی برای مذاکرات فنی با ایران مشخص شد

روز شنبه، ۶ اردیبهشت، دور سوم گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا و جلسه فنی-کارشناسی ۲ کشور در عمان برگزار خواهد شد.

به گزارش پالیتیکو، هیأت مذاکره کننده ایرانی توسط «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و هیأت آمریکایی توسط «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا رهبری خواهد شد.

تاکنون گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره هؤیت کارشناسان آمریکایی مسئول گفت‌و‌گو با ایران منتشر شده است.

اما، عصر پنجشنبه، نشریه آمریکایی به نقل از منابعی، «مایکل آنتون» یکی از مشاوران ارشد ترامپ را کارشناس ارشد هیأت آمریکایی برای گفت‌و‌گو با ایران معرفی کرد.

۲ مقام ارشد آمریکایی به این نشریه گفتند: «آنتون کارشناس ارشد برای مذاکره با ایران درباره مسائل هسته‌ای این کشور است.»

این نشریه در ادامه درباره آنتون نوشت: «آنتون، مدیر برنامه‌ریزی سیاست وزارت امور خارجه، تیمی متشکل از ده‌ها مقام عمدتاً حرفه‌ای از سراسر دولت را رهبری می‌کند تا جزئیات توافقی را که محدودیت‌های قابل‌توجهی برای برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌ها ایجاد می‌کند، بررسی کنند.»

نشریه آمریکایی افزود: «او قرار است در آخر هفته دور اول گفت‌و‌گو‌های کارشناسی با مقامات ایرانی را پیش از دیدار مجدد استیو ویتکاف، فرستاده ویژه و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در هفته آینده در رم، رهبری کند. آنتون، ویتکاف را در آخرین دور مذاکرات در رم همراهی کرد.»

یکی از مقامات ارشد آمریکا گفت: «با توجه به تجربه و هوش آنتون، او مرد مناسبی برای این کار است. مهمتر از همه، او مطمئن خواهد شد که دستور کار رئیس جمهور ترامپ در این پرونده رعایت می‌شود.»

نشریه آمریکایی در ادامه گزارش خود نوشت: «آنتون یک مقام دولتی کم حاشیه و قدرتمند است که در اولین دولت ترامپ در شورای امنیت ملی کار می‌کرد و بعداً به عنوان یکی از همکاران موسسه محافظه کار کلرمونت خدمت کرد. او هنوز موضعی عمومی در مورد پرونده ایران که مدت هاست بحث‌های شدید و تفرقه انگیزی را در واشنگتن برانگیخته، ابراز نکرده است.»

ترامپ خواستار دیپلماسی با ایران است

پالتیکو: کارشناس هیئت آمریکایی برای مذاکرات فنی با ایران مشخص شد
دونالد ترامپ در جلسه کابینه

این نشریه در ادامه با اشاره به اختلاف نظر فزاینده در بین مقامات دولت آمریکا تصریح کرد: «مذاکرات در حالی پیش می‌رود که دولت ترامپ بر سر اینکه آیا باید دیپلماسی را دنبال کند یا به حملات نظامی متوسل شود، دچار اختلاف نظر و چند دستگی شده است. حمله آمریکا به ایران، یکی از خواسته اصلی اسرائیل است. با این حال دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تأکید کرده است که راه حل دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد.»

در همین راستا، «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا که طبق گزارش منابع رسانه‌ای همچون نشریه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» یک «نو محافظه‌کار سرسخت حامی حمله نظامی به ایران» است، در مصاحبه‌ای با تأکید بر خواسته ترامپ برای دیپلماسی با ایران، ادعا کرد: «ایران حق غنی سازی اورانیوم نخواهد داشت. آنها می‌توانند مواد غنی شده را وارد کنند.»

روبیو در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود، گفت: «ما با آنها گفت‌و‌گو خواهیم کرد. اگر فرصتی برای صلح وجود داشته باشد، ما از هر فرصتی برای موفقیت در جهت حل این چالش از طریق راه صلح‌آمیز استفاده خواهیم کرد، اما اولویت‌های ما ثابت خواهد ماند. من نمی‌خواهم شاهد یک جنگ با ایران باشم. رئیس جمهور ترامپ نیز قطعاً خواستار آن نیست.»

وزیر خارجه آمریکا با اذعان به توانایی نظامی ایران، ادعا کرد: «ایران، میلیارد‌ها دلار برای توسعه قابلیت‌های نظامی هزینه کرده است. من فکر می‌کنم مهم است که بفهمیم این موضوع بسیار پیچیده‌تر از ۱۰ سال پیش یا پنج سال پیش است. اما به همین دلیل است که امیدواریم از این امر جلوگیری کنیم.»

او افزود: «همین پیچیدگی است که باعث شده ترامپ به راهکاری مسالمت‌آمیز پایبند باشد. او به‌دنبال صلح است.»

یک روزنامه‌نگار: مایکل آنتوان طرفدار فشار بر ایران برای محدود کردن برنامه هسته‌ای است

هادی محمدی روزنامه‌نگار باسابقه حوزه بین‌الملل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

شنبه سخت ‎مذاکرات عمان 

مایکل آنتوان نماینده امریکا در مذاکرات فنی، منتقد جدی برجام و طرفدار فشار بر ایران برای محدود کردن برنامه هسته‌ای و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران است. او طرفدار رویکردهای سخت‌گیرانه‌تر نسبت به ایران بوده و معتقد به دیپلماسی همراه با فشار اقتصادی و نظامی است‌.

photo_2025-04-24_21-49-42

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • بهلول
    0

    اگه کرمانی باشه خوب پیش میره واقعآمیره