خطر آلودگی نفتی در سیل خوزستان
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان از آلودگی نفتی برخی رودخانهها در اثر نشست نفت و گازوییل خبر داد.
احمدرضا لاهیجانزاده در پاسخ به پرسشی درباره خطرات زیستمحیطی ناشی از سیلهای اخیر خوزستان گفت: در پارک ملی دز و کرخه سیل خرابیهایی به بار آورده است و علاوه بر جنگلهای این منطقه، منجر به تخریب تعدادی از پاسگاهها شده است.
وی ادامه داد: ادارات محیط زیست در شوش، حمیدیه و سوسنگرد درگیر سیل است بنابراین نیروهای محیطبانی در مناطق مختلف استان خوزستان در کنار نیروهای دیگر نهادها مشغول باز کردنمسیلها و امدادرسانی هستند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان با اشاره به اینکه بارشها برکات زیادی برای محیط زیست کشور از جمله خوزستان دارد، گفت: نمونه بارز آن آبگیری هورالعظیم است چون آخرین باری که هورالعظیم چنین وضع خوبی داشت و این میزان آب را به خود دید، سالهای ۷۲ و ۷۳ بود. با آبی هم که پشت سدها ذخیره شده
هم حقآبه تالابها تضمین است، هم رودخانهها بعد از مدتها جاری شدهاند. ضمن اینکه این بارشها در افزایش رطوبت در منطقه تأثیرگذار بوده است.
لاهیجانزاده در ادامه با اشاره به خطرات ناشی از آلودگی نفتی در خوزستان در نتیجه وقوع سیل اظهارکرد: کم وبیش شکستگی لوله نفت و نشت منابع نفتی را در آب داریم، همچنین بالا آمدن رودخانهها در یکی، دو جا مخازن تلمبهخانهها را واژگون کرده و گازوئیل در رودخانهها ریخته شده است.
وی تاکید کرد: خطر شکستگی خطوط لوله نفت بر اثر رانش زمین و سیلاب در خوزستان وجود دارد حتی خطر در تالاب هورالعظیم نیز وجود دارد.
منبع: ایسنا
1981