چرا عرق بعضی آدمها بوی بدی دارد؟!
اگر جزء افرادی هستید که عرق آنها بوی بدی دارد، خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم.
غدد عرق و مواد مترشحه از آنها، نقش چندانی در ایجاد بوی بدن ندارند بلکه با ترشح عرق، فقط زمینه را برای ایجاد این بو ایجاد میکنند.
در واقع باکتریها عامل ایجاد بوی بد بدن هستند. باکتریها با تجزیه مواد مترشحه از بدن به حیات خود ادامه میدهند و تجزیه این مواد باعث ایجاد بوی بد میشود.
غدد عرق در پوست انسان به دو گروه زیر تقسیم میشوند:
غدد اکرین: تقریباً در تمام بدن پراکندهاند و باعث تعریق بدن در هوای گرم یا در فعالیتهای شدید میشوند.
غدد آپوکرین: مایع مترشحه از غدد اپوکرین هم حاوی مواد پروتئینی، موادقندی و چربیهاست و ترشح این مواد زمینه را برای رشد برخیباکتریها روی پوست فراهم میکند. این غدد برخلاف غدد اکرین، پراکندگی یکسانی در بدن ندارند و تجمع آنها در برخی نواحی مانند زیربغل و کشاله ران بیشتر است و به همین دلیل بوی نامطبوع بدن نیز در این نواحی بیشتر حس میشود.
این غدد در نواحی دیگر بدن کمتر هستند و به همین دلیل ایجاد بوی نامطبوع در نواحی دیگر بدن کمتر است. مثلا در صورت، غدد آپوکرین فقط در گوشههای بینی یافت میشود و به همین دلیل است که برخی افراد وقتی انگشت خود را به گوشههای بینیشان میکشند، بوی نامطبوعی در این نواحی حس میکنند.
آیا چاقی و اضافهوزن بوی بد بدن را تشدید میکند؟
بیشترین تأثیر اضافهوزن در افزایش بوی نامطبوع بدن، تاثیر فیزیکی آن است. اضافه شدن لایههای چربی در کشاله ران و زیر بغل باعث میشود تبخیر عرق بهسختی و با سرعت کمتری انجام شود بنابراین فعالیت باکتریها در آن نواحی نیز بیشتر میشود.
راهکاری برای بوی بد عرق وجود دارد؟
فرد باید مرتب به حمام برود و پوست بدن به خصوص نواحی زیر بغل و کشاله رانش را با آب و صابون بشوید و با ملایمت لیف بزند تا در اثر سایش بار باکتریهای موجود در آن ناحیه موقتا کمتر شود. پس از استحمام نیز باید از اسپریها یا دئودرانت استفاده کند. در ترکیب دئودرانتها مواد معطری وجود دارد و این ترکیبها تا حدودی از ترشح عرق میکاهند و به این وسیله در کم شدن بوی بد تاثیر دارند.
آیا میتوان با تزریق بوتاکس از بوی بد بدن کاست؟
بله، تزریق سم بوتولینیوم آ (بوتاکس) میتواند با فلج کردن غدد ترشحکننده عرق، در کاهش بوی بد بدن موثر باشد ولی این عمل بسیار دردناک است و در عین حال هزینه زیادی بر فرد تحمیل میکند. ضمن اینکه این کار باید مداوم و هر چند ماه یکبار انجام شود زیرا تاثیر سم بوتولینیوم دائمی نیست بنابراین این روش چندان منطقی به نظر نمیرسد.
منبع: روزیاتو
24