اشک‌های عجیب در فراق سگ و گربه!

چند روایت از آدم‌هایی که وابستگی شدیدشان به حیوانات باعث بروز رفتارهای افراطی شده است را بخوانید.

اشک‌های عجیب در فراق سگ و گربه!

‌این که یک انسان در برابر تلف شدن حیوانی متأثر نشود، خصوصاً زمانی که از آن نگهداری می کرده است، هیچ گاه مورد تأیید هیچ فرهنگ و آیینی نیست. حتی در دین اسلام تماشای ذبح شرعی حیوانات هم توصیه نشده است اما در این گزارش به سراغ کسانی رفتیم که واکنش رفتاری شان در برابر مرگ حیواناتشان عجیب و افراطی است و چه بسا به اندازه از دست دادن یک انسان برایش آه و ناله می کنند.

خیلی از دوستان به ما تسلیت گفتند!

یکی از این موارد خانمی حدود 50 ساله است که نزدیک پنج سال از یک گربه در خانه نگهداری می کرده است و اکنون با این که سه سال از مردن این گربه می گذرد، خانواده ایشان همچنان متاثر هستند: «روزی که پزشک خبر بیماری لاعلاج گربه مون رو به ما داد حال خودمون رو متوجه نمی شدیم، دوهفته ای می شد که بیمار و زیر نظر پزشک بود و بعد در بیمارستان بستری شد. در این مدت تحت آزمایش های مختلف قرار گرفت به امید این که عفونت خونی اش حاد نباشه اما حاد بود و از دست رفت. اون روز که گربه مون در بیمارستان جان داد و ما از بیمارستان بیرون اومدیم، من، همسرم و تنها دخترم اون قدر حالمون بد بود که حتی جایی که خودرو رو پارک کرده بودیم، پیدا نمی کردیم. تا مدت ها برای مرگ گربه مون اشک ریختیم. این گربه از سه ماهگی تا پنج سالگی با ما بود و ازش مراقبت کرده بودیم، عضوی از خانواده محسوب می شد. خیلی از دوستانمون تماس گرفتن و تسلیت گفتن و همدردی کردن. الان سه ساله که اون رو از دست دادیم اما هنوز دلمون براش تنگ میشه و غصه اش رو می خوریم.»

هر وقت دلم می گیرد...

با یکی دیگر از این افراد که واکنشش به مردن حیوانش خیلی افراطی به نظر می رسد، همکلام می شوم و از او می خواهم تجربه اش را با من در میان بگذارد. او می گوید: «سگ مهربونم سرطان استخوان گرفت، چند میلیون برای جراحی و درمانش هزینه کردم اما فایده ای نداشت و پس از سه ماه از دنیا رفت.جنازه شو گرفتم توی باغ دوستم دفن کردم و هر وقت دلم می گیره میرم سرخاکش...»

یادش که می‌افتم گریه‌ام می‌گیرد

تجربه یک خانم حدود 35 ساله دیگر هم درباره از دست دادن حیوان خانگی اش از همین نمونه هاست که از نوعی آسیب فرهنگی و رفتاری حکایت دارد. او به ما می گوید: «هر موقع یاد سگم و مرگش می افتم گریه ام می گیره. یک روز که مثل همیشه برای قدم زدن رفتم بیرون، دوید توی خیابان و رفت زیر ماشین و به خاطر شدت جراحت از دنیا رفت. خدا می‌دونه چقدر گریه کردم و خودم رو زدم. تا مدت ها برای بهتر شدن حالم به مشاوره می رفتم...»

مثل برادر کوچکشان بود...

خانم دیگری هم که ماجرای گم شدن سگ شان و تعلق خاطر فرزندانش به آن را برایم نقل می کند، در جایی از صحبت هایش می گوید: «این سگ مثل برادر کوچکشون بود...»

جست وجو در میان این گونه تعلقات خاطر و رفتارهای عجیب و غریب درخصوص حیوانات، ما را به بخشی از طبقات اجتماعی همچون سلبریتی ها هم رهنمون می کند. به طور طبیعی این طبقه از آن جا که مورد توجه عموم هستند، به نوعی نیز رفتارهایشان پیش چشم مردم قرار دارد. نه این که الزاماً رفتار آن ها را الگوی مخاطبان بدانیم اما آن‌ها‌ (سلبریتی‌ها) گاهی تلاش می کنند، این موضوع را یک «رفتار عادی» تلقی کنند در حالی که همه می دانیم این اتفاق، یک رفتار و فرهنگی عادی نیست.

همین نکته را با دکتر امان الله قرائی مقدم جامعه شناس مطرح کشور در میان نهادم و دلیل آن را جویا شدم. او می گوید: «ضمن این که ما معتقدیم دوست داشتن حیوانات، پسندیده و در شمار محاسن دیرینه فرهنگی ماست اما آن چه امروز در جامعه در حال رخ دادن است، از نوعی آسیب های رفتاری و احساسی حکایت می کند. این آسیب که برخی با رفتارهای افراطی درباره حیوانات بر دیگران فخر می فروشند و آن را نوعی شاخص برای خودشان به عنوان طبقه اجتماعی برتر بر می شمارند. همان طور که نوع اتومبیل، لباس و وسایل تزیینی برای برخی وسیله فخر فروشی بر دیگران است، نگهداری از حیوانات لوکس و صرف هزینه های فراوان برای آن ها هم ابزاری برای خودنمایی محسوب می شود. طبیعتا این آسیب که بخشی از آن متاثر از رسانه های بیگانه است، امروز بر افزایش تجردگرایی نیز تاثیر گذاشته و باعث شده است افراد به جای انتخاب همدم، به سمت انس با حیوانات پیش بروند که این اتفاق منجر به نوعی وابستگی و بروز رفتارهای افراطی می شود.»

میازار موری که دانه کش است...

به طور قطع در فرهنگ آیینی و کهن ایرانی و اسلامی توجه به حقوق حیوانات همواره مورد تأکید بوده و کدام ایرانی است که این بیت و مصرع سعدی بزرگ «میازار موری که دانه کش است...» را در حافظه اش نداشته باشد اما باید بپذیریم در زیست انسانی هر چیزی که در جای خودش قرار گیرد قطعاً زیباتر و خداپسندانه تر است...

منبع: خراسان

24

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • قانع
    0

    والله بنده قبلا با این حرف ادمای لاکچری که میگن سگ از بچه بهتره موافق نبودم و بلکه نفرت داشتم. اما به مرور متوجه شدم که بعضی همسایه ها در اپارتمان نشینی از سگ هم بدتر عمل میکنند.

  • ناشناس
    0

    واقعا دوست داشتنین حیوانات.

  • هم وطن
    0

    من یک کلیپ دیدم سگ زنه گم شده بود چنان گریه میکرد که گویی مادر پدر برادروبچه اش همه با هم مردن اگه شوهرش هم سقت میشد اینقدر گریه نمیکرد

  • قلی
    0

    منم از وقتی که خر عزیزمون جون داد دیگه اون آدم سابق نشدم.
    این خر همه چیزم بود.... عشقم عمرم سهمم
    الان هر روز میرم سر خاکش(خرخاکی) و اینجوری ناآرومتر میشم.
    هر چی که خاک اونه، بقای عمر شما باشه...بیخیال