دریاچه "چشم شیطان" در شمال غربی استان چینگهای چین
دریاچه چشم شیطان یکی از مکان های مرموز و ناشناخته در چین است که هر ساله بازدیدکنندگان زیادی را به سمت خود جلب میکند.
معماهای حل نشده و مکان های مرموز زیادی در جهان وجود دارد ، یکی از این مکان های عجیب و مرموز دریاچه آیکن یا چشمه آیکن یا آیکن اسپرینگ ( به انگلیسی : Aiken Spring ) در چین است که در مرموز و ناشناخته بودن ، چیزی از مثلث برمودا کم ندارد. آیکن در زبان مغولی به معنی وحشتناک است و مرموز بودن این دریاچه باعث انتخاب چنین نامی برای آن شده است.
دریاچه آیکن (به انگلیسی : Aiken Lake) در صحرای گوبی استان چینگهای در شمال غرب چین به دلیل شکل ظاهری اش به نام دریاچه چشم شیطان ( به انگلیسی : devil's eye یا Demon's Eye ) معروف شده است.
دریاچه چشم شیطان یا چشمه آیکن در شهر مانگیا در استان هایکسی مغولستان و استان خود مختار تبت قرار گرفته است.
میزان گوگرد در آب این دریاچه به قدری زیاد است که باعث شده زمین های اطرافش به رنگ های قرمز تیره و زرد ، تغییر رنگ بدهند ، به طوری که وقتی از بالا به آن نگاه میکنید ، شبیه به چشم دیده می شود.
آب این چشمه در حال جوشش است و آبی که از چشمه بیرون می ریزد به دلیل مسطح بودن زمین های اطراف تا فاصله بسیار زیادی پیشروی کرده و باعث بایر شدن زمینهای اطراف شده است. هیچ گیاهی اطراف دریاچه نمی روید و هیچ حیوانی جرات نزدیک شدن به آن را ندارد.
دریاچه چشم شیطان ، 647 متر عمق دارد و عمیق ترین چشمه آب گرم چینگهای شناخته می شود.
وجود همزمان گوگرد ، خاک قلیایی و ترکیب اسیدی دریاچه همزمان با هم باعث شده تصویری باشکوه شبیه به تابلوی نقاشی روی زمین خلق شود.
مناظر اطراف دریاچه چشم شیطان به قدری مرموز و جذاب است که هر ساله مردم زیادی برای دیدن این جاذبه عجیب از نزدیک به این مکان سفر می کنند.
عکس های دریاچه چشم شیطان
معرفی دریاچه چشم شیطان
زمانی که از آسمان به آب چشمه آیکن نگه میکنید ، تفاوتی با چشمه های آب گرم معمولی ندارد ، کل چشمه به حالت دایره ای نامظنم و رنگ آب چشمه آبی رنگ است.
اطراف چشمه آیکن را دایره ای از رسوبات قرمز رنگ عمیق در بر گرفته است.
این حلقه از قرمز رنگ رسوبات که دور آب آبی رنگ چشمه را گرفته است شبیه تصویر چشمی عجیب و فرورفته شده است که داخل حلقه ای قرار گرفته است دقیقا به همین دلیل است که بین مردم به نام دریاچه چشم شیطان شناخته می شود.
چشمه جوشان آیکن دهها سال است که توسط بشر کشف و معرفی شده است و از همان زمان محققیق شروع به مطالعه روی آن نموده اند.
دریاچه چشم شیطان از نمای بالا
اولین گزارش مکتوب درباره آیکن اسپرینگ در کتاب Towards Lop Nur توسط کاشف روسی ، پرژوالسکی نوشته شده است که در سفرش به Lop Nur پیش از 100 سال پیش این چشمه را کشف کرده است.
بعد از انتشار کتاب او ، افراد بیشتری برای مطالعه روی این دریاچه به چین سفر کردند.
خیلی زود ، کاشفان متوجه شدند که در حاشیه آیکن اسپرینگ نه تنها علفی وجود ندارد بلکه هیچ حیوانی در آنجا زندگی نمی کند و یک زمین بایر واقعی است.
حتی اگر حیوانات به طور تصادفی به دریاچه چشم شیطان نزدیک می شدند ، با عجله فرارا می کردند ، گویی مخفیاه دستور اخراج آنها صادر شده بود.
ولی نکته عجیب اینجاست که دورتر از چشمه آیکن ، سرسبزی و گله های گاو و گوسفند زیادی وجود دارد.
دریاچه چشم شیطان در چینگهای
اسرار آمیز و ناشناخته بودن دریاچه آیکن باعث برانگیخته شدن روزافزون حس کنجکاوی در انسان ها شده است و بنابراین تحقیقات زیادی پیرامون آن در حال انجام است.
با پیشرفت تحقیقات ، کارشناسان متوجه شدند که دریاچه آیکن با باتلاقی عظیم از استخوان حیوانات احاطه شده است.
برخی از محققین حدس می زنند که وجود این باتلاق به دریاچه آیکن ، دایره حفاظت طبیعی داده است و هر حیوانی که قصد نزدیک شدن به دریاچه را داشته به خاطر وجود باتلاق از بین می رفته است و در دراز مدت به طور طبیعی جزات نزدیک شدن به دریاچه چشم شیطان را از دست داده اند. لاشه تعداد محدودی از حیوانات که از باتلاق نجات پیدا کرده اند ، در نزدیکی دریاچه چشم شیطان قابل مشاهده است.
محققان دریافتند که هر چه به دریاچه نزدیک تر می شوی ، محیط بدتر می شود ولی زیبایی عجیب و باشکوهی اطرافتان فرا می گیرد.
آب جوشان دریاچه به رنگ آبی می درخشد و این دایره آبی درخشان با حلقه ای قرمز – نارنجی احاطه شده است.
دریاچه آیکِن در چین
آب چشمه بی صدا و از اعماق مدام در حال فوران است و برخی مردم با دیدن دریاچه احساس میکنند که دائم در حال پلک زدن به سمت آسمان است.
بعد از مطالعه ترکیبات آب دریاچه ، مشخص شد که این آب سرشار از مواد معدنی است و میزان گوگرد آن در بالاترین حد است و به این ترتیب معمای سرزمین ممنوعه خالی از گیاهان و جانوان برای محققین کشف شد.
وجود بیش از حد گوگرد در آب دریاچه نه تنها برای انسان مضر است بلکه آسیب زیادی به محیط طبیعی وارد میکند.
آب دریاچه در تمام طول سال صخره های اطرافش را فرسایش می دهد. این سنگها سرشار از گوگرد هستند و سطحشان به نظر سخت و سفت می آید ولی در واقع بسیار نرم هستند و به راحتی امکان فرو رفتن در آن ها وجود دارد.
محققین به دلیل وجود باتلاق اطراف چشمه حدس میزنند که سالهای بسیار دور چشمه آیکن وسعت خیلی بیشتری داشته است و تا محدوده باتلاق را در بر میگرفته است.
دریاچه چشم شیطان چطور بوجود آمده است؟
در ابتدا رایج ترین نظر در جامعه علمی این بود که باید رودخانه ای زیرزمینی با آب فراوان از زیر چشمه آیکن عبور کند با این حال هیچ کس جرات نداشت که به عمق دریاچه چشم شیطان برود و صحت این نظریه را تایید کند.
بیش از 10 سال پیش دانشمندان تحقیقی در مقیاس بزرگ اطراف چشمه آیکن انجام دادند و محاسباتشان نشان داده واقعا مقدار زیادی منابع آبی در این منطقه وجود دارد که نظریه قبلی را تایید میکرد. در سال های اخیر گمانه زنی دیگری مبنی بر این که تشکیل چشمه آیکن باید با حرکت پوسته زمین در ارتباط باشد ، بر سر زیان ها افتاد.
این دیدگاه بر این واقعیت استوار است که چینگهای روی چندین ناحیه گسلی قرار دارد و دره های رودخانه در اطراف مناطق گسلی بالغ تر هستند و میتوانند به راحتی تشکیل دریاچه بدهند. با این که این دو تئوری شباهت های زیادی با هم دارند ولی هنوز برای پیدا کردن علت بوجود آمدن دریاچه چشم شیطان باید بررسی های بیشتری صورت بگیرد.