خواص بادام چیست؟ (همه چیز درباره مضرات و خواص بادام شیرین)
افزایش نیرو و انرژی، رفع ضعف عمومی بدن، پیشگیری از پوکی استخوان، بیماریهای قلبی، سرطان، آلزایمر و جوانسازی پوست از مهمترین خواص بادام است.
از جمله مواد غذایی که برای بدن بسیار مفید بوده و می توانند یکی از منابع غذایی بسیار خوب و مغذی در زنجیره غذایی ما باشند، مغزهای گیاهی از جمله بادام است. بادام دانه های خوراکی است که بر روی درخت بادام رشد می کند. این درخت، دارای برگ های دراز و باریکی بوده و گلهایش پیش از روییدن برگ ها شکفته می شوند. قسمت های مورد استفاده درخت بادام عبارتند از: پوست بادام، برگ بادام، شکوفه بادام (چغاله) و مغز بادام. میوه درخت بادام ابتدا دارای پوست سبز و نازک و پوشیده از کرک است که به آن چغاله بادام گفته می شود و پس از مدتی سفت و سخت شده و همان مغز بادام مورد مصرف است. مغز بادام بر دو نوع است: شیرین و تلخ که هر دو نوع آن از خواص دارویی و ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند. در ادامه این مطلب با فواید و خواص بادام شیرین آشنا شوید.
خواص بادام (طبیعت، خواص درمانی و ارزش غذایی)
بادام شیرین از نظر طب قدیم ایران كمی گرم و تر است. بادام فواید بسیاری برای بدن دارد، برخی خواص دارویی و ارزش غذایی آن عبارتند از:
بادام، جزو مغزها بوده، سرشار از انواع ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است. بادام خام، حاوی حجم بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع است که نقش به سزایی در کاهش چربی بد و افزایش چربی خوب خون دارند. خوردن بادام به خاطر دارا بودن انواع ویتامین ها، پروتئین، کلسیم، منیزیم و آهن فراوان، باعث نیروبخشی و افزایش انرژی می شود، به همین دلیل برای همه اقشار مردم به ویژه کودکان و زنان باردار بسیار مفید است و در رژیم غذایی انها توصیه می شود. از خواص بادام پایین آورنده كلسترول بد خون و کاهش ابتلا به بیماری های قلبی است. تحقیقات نشان داده ، افرادی که 5 بار در هفته از انواع مغزها می خورند،50 درصد احتمال خطر برای بیماری های قلبی را از خود دور می کنند. ویتامین E موجود در پوست بادام، یکی از انواع آنتی اكسیدان ها بوده، بنابراین مصرف بادام باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان، فراموشی، آلزایمر و آب مروارید می شود. از دیگر خواص بادام جلوگیری از تخریب سلول ها و DNA بوده، بادام بر سلامت پروستات موثر است. مصرف بادام از گرفتگی عضلانی و ضعیف شدن ماهیچه ها جلوگیری می کند. بادام دارای منیزیم و پتاسیم است. هنگامی که به مقدار کافی منیزیم در بدن باشد، در خون جریان می یابد و اکسیژن و مواد مغذی را سریع تر حمل می کند و جلوی افزایش ضربان قلب را می گیرد. مصرف بادام، به كاهش وزن کمک می کند، به طور کلی نتایج تحقیقات نشان داده افرادی که حداقل 2 بار در هفته از انواع آجیل و مغزهای گیاهی استفاده می کنند، نسبت به آنها که اصلا و یا به ندرت آجیل میخو رند، بیشتر وزن کم می کنند. کاهش خستگی و برطرف کردن ضعف عمومی بدن از دیگر خواص بی نظیر بادام برای سلامتی است. کلسیم و فیبر موجود در بادام، کاهش دهنده سرطان روده بزرگ می باشد. اسید فولیک در بادام، باعث کاهش سرطان دهانه رحم می گردد، همچنین به دلیل داشتن اسید فولیک و نقش مهم این ماده در در تکامل رشد جنین، مصرف آن برای زنان باردار بسیار مفید است. مواد مغذی مختلفی که در بادام وجود دارد، میتواند به فرایند التیام پوست و همزمان با آن، به دوباره جوان سازیاش کمک کند، به طور کلی بادام فواید بسیاری برای پوست داشته، کاهش چین و چروک، درمان آکنه و جوش از خواص بادام برای پوست است. خوردن روزانه بادام از ایجاد سنگ كیسه صفرا جلوگیری می کند. مصرف بادام کاهش دهنده قند خون بوده، برای بیماران دیابتی مفید است. مصرف بادام باعث تقویت عملکرد ریه می شود. بادام سرشار از کلسیم و فسفر بوده، بنابراین حفظ سلامت و استحکام دندانها و استخوانها از مهمترین خواص بادام است. در واقع، بادام غنی ترین منبع غیر حیوانی کلسیم می باشد. بادام در پیشگیری از پوكی استخوان موثر است. بادام برای تسکین درد کبد و تحلیل بادهای کلیه مفید است و زخم روده ها و مثانه را درمان می کند. بادام، سینه را نرم و سرفه های مزمن را تسکین میدهد. چغاله بادام لثه و ریشه دندان را تقویت میکند و برای رفع خشکی دهان مفید است. دم کرده پوست قهوهای رنگ مغز بادام، بهترین دارو برای تسکین درد و التهاب مجاری تنفسی است.
مضرات بادام
بادام دارای مواد مغذی بسیاری است، بنابراین غذای بسیار خوبی بوده، خواص و ارزش تغذیه ای بالایی دارد، با این وجود، به علت اینکه سنگین و ثقیل الهضم می باشد، نباید در خوردن آن افراط كرد و مقدار مصرف آن نباید در روز بیشتر از ده دانه باشد. بادام همچنین برای معده های ضعیف و سرد خوب نیست و اشخاصی كه معده ضعیف دارند، بهتر است بادام را با شكر مصرف کنند.
گردآوری: مجله اینترنتی ستاره
منبع: ستاره
16