افزایش ابتلای مادران باردار به کرونای دلتا در فارس

معاون بهداشت علوم پزشکی شیراز گفت: افزایش ابتلای مادران باردار به ویروس کرونای دلتا در استان فارس موجب نگرانی است.

افزایش ابتلای مادران باردار به کرونای دلتا در فارس

دکتر عبدالرسول همتی ضمن ابراز نگرانی از افزایش ابتلاء مادران باردار در موج پنجم گفت: با توجه به شیوع گسترده موج پنجم و افزایش موارد ابتلاء به نوع دلتا ویروس ، شواهد موجود بیانگر آن است که علائم ابتلاء به این نوع ویروس بیشتر شبیه سرماخوردگی است.

او افزود: سردرد، گلودرد و آبریزش بینی علائم غالب گزارش شده در ارتباط با موارد جدید ابتلاء به بوده که متأسفانه در ایران نیز در حال گسترش است.

دکتر همتی ادامه داد: ویروس دلتا، مشابه کرونای معمولی است با این تفاوت که سرعت انتقال و تکثیرش در بدن افراد، زیاد است به طوری که پس از دو تا سه روز، علائم بیماری در افراد درگیر تشدید یافته و به دنبال آن آمار مرگ و میر ناشی از ابتلاء افزایش می‌یابد.

او تاکید کرد: در این میان مثل همیشه مادران باردار باید مراقبت بیشتری از خود برای پیشگیری از ابتلاء داشته باشند، به ویژه به دلیل آنکه متأسفانه با آغاز موج پنجم، با افزایش آمار مادران باردار مشکوک و مبتلا به بیماری مواجه شده‌ایم.

معاون بهداشت دانشگاه اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به همین دوره زمانی در سال گذشته، شاهد افزایش ۳ برابری ابتلاء در مادران باردار و افزایش ۶ برابری تعداد موارد بستری در استان هستیم.

دکتر همتی با این توضیح که مراقبت‌های دوران بارداری به ویژه در مادران پُرخطر نظیر مادران دارای فشارخون بالا، بیماری دیابت، قلبی عروقی و دیگر موارد مشابه از اهمیت بسیاری برخوردار است به نحوی که آنان باید تحت نظر متخصص زنان و زایمان و مراکز خدمات جامع سلامت پیگیری و مراقبت ویژه شوند، یادآور شد: در دوران همه گیری ، مراقبت‌های دوران بارداری با هماهنگی قبلی با مراقبان سلامت انجام شده و مادر باردار در شرایط مناسب ضمن رعایت تمام دستورالعمل‌های بهداشتی، تحت مراقبت قرار می‌گیرد.

او با این تاکید که مادران باردار توجه داشته باشند که بسیاری از علائم خطر بارداری می‌تواند علائمی مشابه بیماری کووید -۱۹ ایجاد کند، توضیح داد: عفونت، خونریزی و لخته شدن خون در رگ‌ها، سه عارضه مهم پس از زایمان است که با نشانه‌هایی مانند ضعف، خستگی شدید، تب و لرز، افزایش ضربان قلب، افزایش تعداد تنفس، درد قفسه سینه و درد شکم همراه است و در صورت وجود هر کدام از این نشانه‌ها، مراجعه فوری به مراکز درمانی ضروری است.

این مقام مسؤول در دانشگاه ضمن توصیه به پرهیز از حضور در اماکن شلوغ و سربسته و رعایت فاصله فیزیکی با دیگران، توصیه کرد: چنانچه مادران باردار، علائم مشکوک بیماری داشتند، حتماً برای انجام تست تشخیصی به مراکز منتخب سرپایی (۱۶ ساعته) مراجعه کنند تا در این مراکز توسط پزشکان مجرب، از نظر تمامی علائم و نشانه‌های بیماری ارزیابی شوند و از آنجا که بیشتر مبتلایان نیاز به درمان‌های تخصصی ندارند، در صورت طبیعی بودن درجه تب و سطح اکسیژن خون و خفیف بودن علائم، قرنطینه بودن در خانه کافی است.

او ابراز امیدواری کرد که با همکاری تمامی افراد جامعه به ویژه مادران باردار در زمینه رعایت اصول اولیه بهداشت نظیر استفاده مداوم از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی با دیگران و پرهیز از شرکت در دورهمی های خانوادگی و اماکن شلوغ، در حفظ سلامت خود و دیگران در این همه گیری مشارکت نمائیم.

منبع: مهر

68

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید