انتقاد خاله نرگس مجری تلویزیون از دست اندرکاران رسانه ملی:
سلیقههای عوامل کار کودک برای فرستادن صلوات و دعای فرج بازخواستم کرد/ما نباید در برنامه کودک تکلیف کنیم بچه سهساله، روسَری، سَر کند
مجری باسابقه حوزه کودک تلویزیون معتقد است: عمده این سلبریتیها روی آنتن صلوات هم نمیفرستند و نام اهلبیت(ع) را هم نمیآورند، ولی ارج و قرب بیشتری دارند
خبری چند روز پیش رسانهای شد که سری جدید «رنگینکمان» بعد از ماه مبارک رمضان روی آنتن میرود. البته در این خبر آمده که آزاده آلایوب ــ خاله نرگس ــ در سری جدید «رنگینکمان» بهعنوان مجری حضور نخواهد داشت و کیمیا گیلانی که هم در مقام نویسنده و هم بازیگر بخش نمایشی برنامه «رنگینکمان» بود و در «قاصدک» شبکه نسیم هم به اجرای برنامه میپرداخت در سری جدید بهعنوان مجری بازیگر «رنگینکمان» خواهد بود.
روز گذشته فیلمی از سخنان قابل تأمل آزاده آلایوب در مسجد مقدس جمکران در فضای مجازی پخش شد که این مجری کودک در آن جمع گفته بود: "من در سازمانی کار میکنم که برای فرستادن صلوات و دعا برای فرج امام زمان(عج) در برنامه کودک بازخواست شدم! همیشه گفتهام چرا باید در کشور اسلامی برای فرستادن صلوات بازخواست شوم؛ اینها حقیقت دارد. میگویند بچهها نمیفهمند و درک این مفاهیم را ندارند ولی بچهها از طریق من میفهمند. بسیاری از خانوادهها بهخاطر لج و لجبازی و موضوعات سیاسی و اقتصادی، از اهلبیت و اعتقاداتشان فاصله گرفتند".
روایت اولین خاله کودکان تلویزیون/مدیون امام حسین(ع) هستم
اولین کسی که اولین بار بهعنوان خاله کودکان در صداوسیما مطرح شد آزاده آلایوب بود که با نام «خاله نرگس» شناخته شد. او چنین روایت کرد: "آبان 81 بهتازگی در برنامه «رنگینکمان» تست داده بودم و چشمانتظار تماس، از کنار گوشی تلفن تکان نمیخوردم، چگونه میتوان ده روز منزل را ترک کنم و فیامانالله. نه همیشه اسباب زیارت فراهم است ولی اینجا فرصتها از دست میرود، میمانم. اوراق افکارم پُر از خطی بود، دیگر جایی برای تکلیف شب هم نبود... صدای زنگ تلفن (پریدم)... مادر زود باش مدارک را آماده کن، دیر میشه... قلب! عقل! احساس! آرزو! امان بده! حسین! شهرت! دنیا! حسین!! مامان نمیتوانم به امام حسین(ع) نه بگم، حتی اگر بهقیمت از دست دادن آرزوهایم باشد. چه میگوید دختر؟ بجنب... رها کردم و رفتم. بهمحض بازگشت (صدای زنگ تلفن)... "خانم آلایوب، شما در تست برنامه پذیرفته شدید". از آذر همان سال تاکنون «خاله نرگس و من» تمام دنیا زیباییهایش را مدیون همان انتخاب هستند... حسین و دیگر هیچ".
در ادامه هم برخی نوشتند و گفتند طبق شنیدهها آزاده آلایوب برای دفاع از اعتقاداتشان ممنوع از کار شدند و بناست بعد از ماه رمضان برنامهای نداشته باشند. او با خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره صحبتهای مسجد جمکران، ممنوعکاری و موضوعات دیگر حوزه کودک و تلویزیون گفتگویی انجام داد که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
نگران بچهها هستم
آزاده آلایوب ــ خاله نرگس ــ گفتگو را با عدم حضور در سری جدید «رنگینکمان» شروع کرد و گفت: در سری جدید «رنگینکمان» حضور ندارم ولی ربطی به صحبتهایم ندارد. روز جمعه بیست و هفتم اردیبهشتماه که در مسجد مقدس جمکران حضور داشتم یک مجلس خصوصی است. با همدیگر راجع به دغدغههای مذهبیمان صحبت میکنیم و آن چیزی که مخاطب نیاز دارد راجع به آن موضوعات و مسائل همفکری میکنیم. به همدیگر مشورت میدهیم و شاهد یک تبادل فکری و اندیشهای هستیم. من راجع به دغدغههایم گفتم از اینکه نگران بچهها هستم. من صحبتم را اینطور شروع کردم چرا میگوییم غرب روی خانوادهها نفوذ دارد و اثر منفی گذاشته و ما نتوانستیم درست عمل کنیم و هیچ نفوذ و اثری بر روی آنها نداریم. ما باید قدرتمندتر عمل کنیم و عزممان را جزم کنیم نقشههایشان را نقش بر آب کنیم.
سلیقههای عوامل کار کودک برای فرستادن صلوات و دعای فرج بازخواستم کرد
وی تصریح کرد: من گفتهام در سازمانی کار میکنم که برای فرستادن صلوات و دعا برای فرج امام زمان(عج) در برنامه کودک بازخواست شدم! هیچوقت از جانب مدیران نبوده، سلیقههای مختلف کارگردانان، تهیهکنندگان و عوامل کارهای کودک باعث این اتفاق بوده است. کارگردانانی که در حوزه کودک کار میکنند و نویسندگان و اندیشمندانی که در اتاق فکر کودک هستند هیچ نظارتی بر رویشان نیست. ما هیچوقت نتوانستیم با هم صحبت کنیم دیدگاه، اعتقادات و نگاهمان نسبت به حوزه کودک چیست. هیچوقت نگفتهام مدیران سازمان صداوسیما بلکه این بازخواستها و مؤاخذهها همیشه از سوی عوامل کارهای کودک بوده است.
حتی از حراست با من تماس گرفتند که شما ممنوعالکار شدید؟
آلایوب (خالهنرگس) در پاسخ به این سؤال که "آیا ممنوعکار شدهاید؟"، خاطرنشان کرد: من خوشبختانه دل و زبانم یکی است به همین خاطر هیچکجا اذیت نشدم و آزار ندیدم. دلم میسوزد برای شهدایی که خون دادند تا حکومت اسلامی بتواند فرمانروایی بکند. دلم میسوزد مَنِ مسلمان نتوانستم آنقدر تأثیر بگذارم که یک کافر در آن سوی مرزها روی بچهها و خانوادهها تأثیر میگذارد. از محبوبیت من در ترویج دین اسلام باید استفاده شود. این شهرت بهراحتی بهدست نیامده و این معروفیت باید کجا بهکار بیاید، جز آفت و گزند چهچیزی برای من دارد مگر اینکه در ترویج دین اسلام بکوشم و بچهها را با ابعاد پیدا و پنهان این دین مبین آشنا کنم. این دغدغهها را مطرح کردم و اصلاً ربطی به ممنوعکار شدن ندارد، حتی از حراست با من تماس گرفتند که "شما ممنوعکار شدید؟"، من گفتم ممنوعکار نشدم و البته دلیل عدم حضورم در فصل جدید «رنگینکمان» را هم نمیدانم.
با استنباط شخصیشان نوشتهاند من ممنوعالکارم!
وی افزود: برخی اوقات در فضای مجازی حرفها را تقطیع میکنند یا استنباطهای شخصی خودشان را مینویسند. من فقط دغدغههای ذاتیام را مطرح کردم و هیچ اغراق و ریاکاری انجام ندادم. من اصلاً نمیدانم آیا برنامه دیگری خواهم داشت یا در ادامه به «رنگینکمان» هم اضافه خواهم شد باید منتظر بمانیم که دستاندرکاران چه تصمیمی میگیرند. من 16 سال است کار میکنم و به همه ارادت دارم. برای همه ارزش قائل بودم و پایبند هیچ مدیر و رئیسی در سازمان نبودم. خدا خواست در سازمان صداوسیما باشم و نبود هیچ مدیر خاصی هم نمیتواند در مسیر کاری من تأثیر بگذارد.
صداوسیما نباید از واقعیتهای جامعه فرار کند
این مجری باسابقه کودک تلویزیون در پاسخ به این سؤال که "شما نگران بچهها هستید و فکر میکنید صداوسیما چطور میتواند جلوی خوراک آلوده غربیها را بگیرد که هر روز هم با رنگ و لعاب جدیدی این خوراک به کودکان از طریق انیمیشنها، بازیها و فضاهای دیگری، القاء میشود؟"، اظهار داشت: صداوسیما بایستی سعه صدر خودش را زیاد کند و در وهله بعدی واقعیتها را بپذیرد. از واقعیتهای امروز جامعه فرار نکند، از اینکه بخواهد با تعصب به دین نگاه کند چرا که تعصب، ضربه سهمگینی است که به دین، اعتقادات و باورها زده میشود و بایستی از این مسیر پرهیز کرد. تلویزیون نباید خودش را درگیر افراط و تفریطها کند که یکدفعه در یک برنامهای همهچیز میخواهند بهخورد مخاطب بدهند؛ باید این طور فکر کنید و این طور زندگی کنید! بایدها و نبایدها را باید هضم کنیم، مخاطبمان را بشناسیم، سلیقههایش را بدانیم و با خوراک ذهنی و فکریشان آشنا باشیم. باید با مخاطبمان دوست بشویم و حرفهایش را بشنویم.
ما نباید در برنامه کودک تکلیف کنیم بچه سهساله، روسَری، سَر کند
وی تأکید کرد: ما نباید در برنامه کودک تکلیف کنیم بچه سهساله، روسَری، سَر کند. ما نباید فرای فرامین و دستورات دین الهی پیش برویم. برای اینکه آن وقت قدرت انتخاب و لذتِ بودن با خدا را از آنها میگیریم. کار به جایی میرسد یک دختر 6ساله جلوی من را میگیرد و با تمام علاقهای که به شخصیت خاله نرگس دارد، میگوید "خاله نرگس، من تو را دوست دارم، چرا روسری گذاشتی؟ روسری را بردار من از حجاب بدم میآید". من این صحنهها را میبینم بغض میکنم و متأسف میشوم. من خیلی نگران آن خانوادهها و دختربچهها هستم. نگران بچههایی هستم که وقتی میخواهم به کربلا بروم به من میگویند "پیش کدام امام میخواهی بروی؟!"، با عناد صحبت میکنند، این عناد و دشمنی از کجا آمده! قطعاً بروز و ظهور آن از طرف ما بوده است. ما داریم عناد و دشمنی را بیش از محبت، عشق، همدلی و همبستگی تبلیغ میکنیم.
باید کودکان را بیش از هر زمان دیگری جدی گرفت
آلایوب تأکید کرد: ما نباید فکر کنیم امر به معروف و نهی از منکر باید و نباید دارد. به خدا همه چیز دین اسلام، عشق است. باید بهعنوان یک مجری، بازیگر، نویسنده، هنرمند، شاعر و طنزپرداز یک طوری رفتار کنیم با اخلاق، روش و منش درست بین مردم محبوب بشویم و مردم ما را بپذیرند. وقتی مردم ما را دیدند آرامآرام حرفهایمان را میشنوند و وقتی حرفها را شنیدند میتوانم آنجا اثر بگذارم. پس میخواهم بگویم ما نباید همهچیز را از آنها بگیریم؛ همه خوشیهایشان و آن چیزهایی که دوست دارند. با زبان بیزبانی به آنهایی که از دین اسلام دوری میکنند میگوییم "بیخود کردهاید". ما باید زبان و اخلاق پیامبر را یاد بگیریم، پیامبری که در عمق جهل و تاریکی امت توانست همه را بهسمت خودش بکشاند. ایشان به ما یاد دادند بر قلبها حکومت کردند و ما با قلبهای بچهها و کودکان کار داریم. دیگر از سالخوردهها و سنین دیگر گذشته و باید کودکان را بیش از هر زمان دیگری جدی گرفت.
واکنش تهیهکننده برنامه «رنگینکمان» به اظهارات «خاله نرگس»/ سری جدید بازیگرمحور است نه مجری محور! بیشتر بخوانید
22
صدا وسیمای میلی
خاله نرگس ، برو به زندگیت برس دخالت توی زندگی دیگران نکن ومواظب روسریت باش
زنان و دختران ایرانی
گلها گل زرد
زخمی نفس
دانایی و معرفت
خدا پرستی يعني شرف