مهدی گمار: مسئولان به جشنواره دانشگاهی به عنوان پسر بچه سرراهی نگاه می‌کنند

مهدی گمار: مسئولان به جشنواره دانشگاهی به عنوان پسر بچه سرراهی نگاه می‌کنند

این نشست که در آستانه شروع جشنواره، صبح دیروز در خانه هنرمندان برگزار شد با گلایه‌ و اعتراض نمایندگان دانشجویان همراه بود. مهدی گمار دبیر جشنواره تئاتر دانشجویی که سخنش را با گفتن «مواردی که لازم می‌دانم در موردش صحبت کنم بخش اعظمش درد دل است، از اینکه چه بر ما گذشت تا این جشنواره به اینجا رسید، در مراحل مختلف جشنواره و در نامه‌نگاری‌ها قلب من از نوع نگاه مدیران به درد آمد» آغاز کرده بود درباره عدم حضور مسئولان وزارت علوم گفت: «این سؤال خود من هم است. تنها نهادی که می‌تواند از جشنواره درست حمایت کند وزارت علوم است. وزارتی که خودش متولی این جشنواره است در حال حاضر هم نقطه مثبت و هم نقطه منفی آن شده است.»

وی ادامه داد: «به نظر من این جشنواره مهمترین جشنواره تئاتر ایران است. این جشنواره در دنیا جزء جشنواره‌هایی است که بیشترین متقاضی را دارد. امیدوارم مدیران ما چه در وزارت ارشاد و چه در وزارت علوم در آینده به این آگاهی برسند که جشنواره تئاتر دانشگاهی چه متاع ارزشمندی است.»

گمار با اشاره کرد به اینکه اگر این جشنواره بخواهد به بهترین شکل خود برگزار شود، وزارت علوم چاره‌ای جز ایجاد یک کارگروه تخصصی متشکل از دانشجویان و اساتید تئاتر ندارد، گفت: «کارگروهی که بتواند جدا از ساختار اداری فعالیت کند. اگر این اتفاق نیفتد مطمئن باشید که جشنواره حیات خود را از دست خواهد داد.»

وی افزود: «در جلسه‌ای که در 10 دی‌ماه سال گذشته شکل گرفت تأکید ما بر این بود که بودجه معقول این جشنواره 570 میلیون تومان برآورد شده است. بعدها تصمیم بر این شد که 320 میلیون تومان به عنوان بودجه جشنواره از طرف وزارت علوم در نظر گرفته شود که با احتساب کسر 10 درصد آن برای مالیات و 10 درصد آن توسط بالادستی‌ها در نهایت ما می‌بایست با مبلغی بین 270 الی 280 میلیون تومان جشنواره‌ای بین‌المللی را اداره کنیم.»

گمار با بیان آنکه اگر زمان مناسبی در اختیارش قرار می‌گرفت تمام هزینه‌های جشنواره را با کمک سفارتخانه‌ها به دست می‌آورد، در پاسخ به این پرسش که با توجه به عدم توانایی مالی گروه‌های دانشجویی و فشردگی جشنواره چه توضیحی در مورد به تعویق پرداخت کمک هزینه‌ها وجود دارد، گفت: «متأسفانه کمک هزینه‌ها هنوز پرداخت نشده، دبیرخانه انتهای سال مالی شکل گرفت و وقتی موتورش راه افتاد ابتدای سال مالی بود. در هر دو حوزه زمانی وزارت علوم نتوانست پولی را برای ما آزاد کند.»

وی درمورد شرایط اجرای عموم آثار برگزیده گفت: «در حال حاضر با تمامی سالن‌های مورد نظر وارد مذاکره شده‌ایم و در تلاش برای رسیدن به تفاهمنامه مکتوب هستیم. در این مورد باید اشاره کنم خوشبختانه بعد از معرفی آثار پذیرفته شده تعدادی از مدیران سالن‌های خصوصی با بعضی از کارگردانان تماس گرفتند و خواستار اجرای نمایش آنان در سالن خود شدند.»

دبیر جشنواره در پاسخ به اینکه تکلیف آثار برگزیده برای حضور در جشنواره فجر چه می‌شود، گفت: «به دلیل اینکه در حال حاضر دبیر جشنواره فجر مشخص نیست خود ما هم دچار دغدغه شده‌ایم که تکلیف آثار برگزیده برای حضور در آن جشنواره چه می‌شود. امیدواریم که به زودی دبیر جشنواره فجر مشخص شود. در غیر این صورت در روزهای آتی با مهندس شفیعی، مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد وارد مذاکره می‌شویم تا به تفاهم برسیم.»

وی افزود: «از میهمانان بسیار مهمی دعوت به عمل آمد؛ اما به دلیل شرایط موجود نشأت گرفته از انتخابات و کمبود زمان نتوانستند به ایران بیایند. با این حال هنرمندانی از کشورهای ایتالیا، لهستان، کانادا، برزیل و فرانسه میهمان جشنواره خواهند بود.»

گمار در پاسخ به این پرسش که بخش تجربه‌های اجرا را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: «با نوع نگاهمان تفاوت این بخش را رقم زدیم. براساس ظرفیت‌های فراوان شاهد رشد درخواست برای حضور در جشنواره بودیم در ابتدا آثار پخته و جانانه نبودند؛ اما اتفاق مهمی که صورت پذیرفت این بود که اساتید و هیئت انتخاب در کنار دانشجویان متقاضی که از مرحله اول گذر کرده بودند ماندند تا دانشجویان از مشاوره و راهنمایی آنها استفاده کنند که همین امر باعث شد کیفیت آثار راضی کننده شده است.»

او ادامه داد: «برای اینکه به کیفیت آثار توجه کنیم لازم بود آثار کمتری را بپذیریم. این بخش توسط دانشجویان دانشگاه‌های مختلف در فضای مناسب دانشگاه‌های گوناگون برگزار می‌شود. به دلیل اینکه جشنواره دانشجویی است خود را موظف دانستیم که از سالن‌های دانشگاهی بهترین و بیشترین استفاده بکنیم به همین دلیل سراغ سالن‌های خصوصی نرفتیم. امسال برای اولین بار جشنواره تئاتر دانشگاهی صاحب کاخ جشنواره می‌شود این کاخ مجموعه تئاتر مولوی خواهد بود.»

دبیر جشنواره اظهار داشت «جشنواره در روز جمعه 96/2/15 با اجرای نمایشی از لوران اشتوان در مجموعه مولوی به صورت رسمی آغاز به کار خواهد کرد و افزود: «مرکز اصلی اجراهای بین‌الملل مجموعه مولوی خواهد بود. آثار به نمایش درآمده هر شب و یا یک شب در میان در محل کاخ جشنواره نقد و بررسی خواهند شد. همچنین هر شب یکی از نمایشنامه‌های پذیرفته شده بخش نمایشنامه‌نویسی در سالن ناصرخسرو خوانش خواهد شد.»

گمار با تأکید بر این نکته که این جشنواره یک فرصت است نه یک رقابت، گفت:«به بخش اعظمی از ایدئال‌ها رسیده‌ایم، از این نظر خوشحالم؛ اما شرایط چیزهایی را به ما تحمیل کرد که خود من واقعاً انتظارشان را نداشتم. امیدوارم بتوانم ثمره تمام تلاش‌های انجام گرفته را در حین برگزاری جشنواره و در اختتامیه ببینم. در نهایت از خداوند متعال درخواست دارم که آنچه ما تا به الان انجام داده‌ایم پاسخگوی زحمات تمام دانشجویان محترم باشد.»

در این مراسم همچنین حسین عبداللهی معاون اجرایی جشنواره به بیان برخی از برنامه‌ها پرداخت و گفت اختتامیه امسال در تالار وحدت برگزار می‌شود. همچنین از حضور دبیران کانون‌های تئاتر سراسر کشور در این جشنواره خبر داده شد.

مسعود حکیمی معاون هنری جشنواره نیز آمار کلی جشنواره را اعلام کرد. به گفته حکیمی 603 اثر در بخش صحنه‌ای متقاضی حضور بودند که در نهایت و با دو مرحله بازبینی 24 اثر به بخش مسابقه راه پیدا کردند. در بخش نمایشنامه‌نویسی 10 اثر با انتخاب هیئت داوران به مرحله اصلی رسیده‌اند. در بخش پژوهش از 26 اثر متقاضی 7 اثر به مرحله نهایی راه یافتند. در بخش تجربه‌های اجرا از 82 اثر فرستاده شده 7 اثر به بخش مسابقه رسیدند. در نهایت از پوستر جشنواره بیستم تئاتر دانشگاهی توسط مهدی گمار دبیر جشنواره رونمایی شد.

بیستمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی از 15 لغایت 23 اردیبهشت برگزار می‌‌شود.

منبع: تسنیم

27

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید