برگزاری سومین همایش سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی با رویکرد تمدنی

سومین همایش سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی در قالب یک رویداد مسئله‌محور با رویکرد تمدنی در دانشگاه امام صادق (ع) و با مشارکت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های برتر کشور برگزار می‌شود.

برگزاری سومین همایش سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی با رویکرد تمدنی

روز گذشته نخستین جلسه شورای راهبری سومین همایش سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی با حضور دکتر محمدرضا بهمنی؛ رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر سید مجتبی امامی؛ معاون پژوهشی و فنآوری دانشگاه امام صادق (ع)، دکتر نعمتی؛ مدیر کل پژوهشی دانشگاه امام صادق (ع)، دکتر حسن بشیر؛ رئیس سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی، محمد صادق افراسیابی؛ معاون مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال و تعدادی از استادان دانشکده فرهنگ و ارتباطات در محل دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) تشکیل شد.

در این جلسه دکتر بهمنی، ضمن تاکید بر ایجاد تحول در نوع نگاه، چارچوب مفهومی، نقشه معنایی و ساختار جدید در رابطه با همایش سوم گفت: یکی از اهداف این همایش ایجاد پل ارتباطی میان کارهای علمی و کارهای ترویجی در سطح جامعه است.

وی ضمن تشکر از دانشگاه امام صادق (ع) برای پذیرش مسئولیت برگزاری سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی تاکید کرد: این همکاری می‌تواند یک نمونه همکاری مسئله محور در ارتباط میان دانشگاه و جامعه باشد و امید می‌رود با توجه به ابعاد علمی، پژوهشی، کاربردی و ترویجی همایش، طراحی های مناسبی در این زمینه توسط این دانشگاه با همکاری و همفکری استادان و پژوهشگران سایر دانشگاه های دیگر انجام گیرد.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن تاکید بر ضرورت اتخاذ رویکرد تمدنی در تعریف چیستی و جایگاه سواد رسانه ای و اطلاعاتی خاطر نشان ساخت: مبتنی بر این رویکرد، مقوله سواد رسانه ای در واقع یک رکن مهم در بازطراحی الگوی حکمرانی در عرصه فرهنگ به شمار می‌رود.

بهمنی در تشریح این رویکرد تاکید کرد: در مفهوم‌پردازی سواد رسانه ای با رویکرد تمدنی، افزایش سلامت و اعتلای مناسبات مردم - مردم و مناسبات مردم - حاکمیت در دستورکار مطالعه و ترویج سواد رسانه ای قرار می‌گیرد و باید به مسئله‌شناسی و راه‌حل‌جویی در این عرصه پرداخت.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: رویکرد تمدنی کمک می‌کند که ما در مسئله‌شناسی سواد رسانه ای در کشور از موضع سلبی و تهدیدنگر به سوی موضع ایجابی و فرصت‌نگر حرکت کنیم به گونه‌ای که از ظرفیتهای فضای مجازی می‌توان برای افزایش نقش مردم در حکمرانی و تکمیل فرآیند مردم‌سالاری دینی در جمهوری اسلامی بهره برد.

وی تاکید کرد براساس این رویکرد، برای سه همایش بعدی باید نقشه معنایی مشخصی را با جهت‌گیری‌های روشن طراحی و مرحله به مرحله اجرای آن را در دستورکار همایش‌ها قرار داد.

در ادامه دکتر امامی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه امام صادق (ع) ضمن تمجید از این حرکت بزرگ ملی گفت: جریان سواد رسانه ای و اطلاعاتی، یک جریان میان رشته ای است که باید کلیه رشته‌ها و گرایش‌های علمی در این زمینه با همدیگر همکاری داشته باشند.

وی تاکید کرد: دانشگاه امام صادق (ع) با حضور استادان متخصص در این زمینه محوریت علمی این همایش را برعهده گرفته است که امید می‌رود با طراحی بسته مناسب سیاستی و اجرایی و افزودن سایر ظرفیتهای علمی کشور بتوان به اهداف بلند مورد نظر دست یافت.

دکتر حسن بشیر، استاد ارتباطات بین‌الملل و رئیس سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی، ضمن توضیح رویکردهای اولین و دومین همایش و تفاوت اساسی همایش سوم با دو همایش قبلی تاکید کرد: در این همایش گفتمان‌سازی مؤثر در حوزه سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی باید مورد توجه جدی قرار گیرد. این گفتمان‌سازی باید در سه سطح حکومتی، دانشگاهی و مردمی صورت گیرد تا به نتایج مؤثری در این زمینه دست یابیم.

وی ضمن تشکر از رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال برای همکاری با دانشگاه امام صادق (ع) به عنوان مجری سومین همایش، اعلام کرد: قطعاً این حرکت مهم باید به شکل یک جریان ملی در سطح دانشگاه‌ها و مراکز علمی و با همکاری سازمان‌های خصوصی مرتبط و با مساعدت کلیه اقشار مردم شکل گرفته تا بتوان موضوع سواد رسانه‌ای را به شکل جامع مورد توجه قرار داد.

بشیر خاطر نشان ساخت: ما در دانشگاه امام صادق (ع) ساختار تشکیلاتی مناسب با حضور استادان فرهیخته و متخصص در این زمینه طراحی کرده ایم که امیدوارم با مساعدت جمعی کلیه نیروهایی که علاقمند به این جریان اجتماعی و فرهنگی مهم باشند، بتوان به دست آوردهای مؤثر و مفیدی در این زمینه دست یافت.

وی تاکید کرد: یکی از دلایل انتقال این همایش از دستگاه دولتی به شبکه دانشگاهی، زمینه‌سازی وسیع‌تر با حضور کلیه نیروهای متخصص و علاقمند به جریان سواد رسانه ای در کشور است تا از ابهام‌هایی که در زمینه حکومت‌سازی این جریان مطرح می گردد جلوگیری شود.

دکتر بشیر ایجاد هماهنگی و هم‌فکری با کلیه دانشگاه‌ها، مراکز علمی و پژوهشی و اندیشمندان و متخصصان این حوزه مهم را یکی از اهداف مهم همایش سوم دانست و گفت: باید این هدف در جهت خدمت به مردم و ایجاد راهکارهای مفید و مؤثر برای بهره‌برداری مناسب‌تر و مطمئن‌تر از رسانه‌ها، به ویژه رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی باشد.

منبع: برنا

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید