روزنامه جمهوری اسلامی: در شرایط کنونی و تحریم ها، بودجه حوزه های علمیه را قطع کنید

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: درباره حوزه‌های علمیه و سازمان‌ها و مجامع فرهنگی دینی در مبحث برخورداری از ردیف بودجه، دو نظر وجود دارد.

روزنامه جمهوری اسلامی: در شرایط کنونی و تحریم ها، بودجه حوزه های علمیه را قطع کنید

یک نظر اینست که دریافت بودجه دولتی آنها را به دولت و حاکمیت وابسته می‌کند و استقلال آنها را از بین می‌برد. این، نظر امام خمینی بود و هم‌اکنون نیز تعدادی از مراجع تقلید بر همین نظر هستند. نظر دیگر اینست که چون نظام حکومتی کنونی، اسلامی است و حوزه‌های علمیه و سازمان‌ها و مجامع فرهنگی دینی با این نظام اشتراک ماهیت و اشتراک هدف دارند، ارتزاق آنها از بودجه دولتی منافاتی با استقلالشان ندارد.

ما با نظر اول موافقیم و انتقادمان به نظر دوم اینست که تعریف استقلال حوزه و سازمان‌ها و مجامع فرهنگی دینی فراتر از آن چیزی است که از مفهوم اصطلاحی این کلمه فهمیده می‌شود. منظور اینست که حوزه‌های علمیه باید در مرتبه‌ای بالاتر از دولت و نظام حکومتی قرار داشته باشند بطوری که بر رفتارهای دولت و نظام نظارت کنند و هرجا لازم بود بتوانند مسیر دولت و نظام را تصحیح نمایند ضمن اینکه تضمینی برای دائمی بودن نظام حکومتی دینی وجود ندارد.

دریافت بودجه از دولت، قطعاً با استقلالی که دارای چنین تعریفی است، سازگاری ندارد. اگر امام خمینی توانست با نهضت روحانیت، بر رژیم شاه که توسط قدرت‌های شرقی و غربی آن زمان حمایت می‌شد غلبه کند، به دلیل برخورداری حوزه‌های علمیه و روحانیت از استقلال و بی‌نیازی آن از دریافت پول دولتی بود. این، یک امتیاز بزرگ برای حوزه‌های علمیه و روحانیت است که نباید از دست برود.

حوزه‌های علمیه و روحانیت از آغاز تأسیس تاکنون همواره از وجوه شرعیه و هدایای مردمی اداره می‌شدند. همین حالا هم بخش‌هائی از حوزه‌های علمیه و روحانیت فقط از وجوه شرعیه و هدایای مردم استفاده می‌کنند و کمترین وابستگی به بودجه دولتی ندارند. تجربه نشان داده است این بخش از روحانیت از آزاداندیشی و استقلال بیشتری برخوردارند و همانند اسلاف خود توانسته‌اند رابطه خود را با مردم حفظ کنند.

خودداری روحانیت از دریافت بودجه دولتی در شرایط بحران اقتصادی کنونی و زمانی که مردم گرفتاری‌های گسترده معیشتی دارند، می‌تواند یک اقدام مهم در جهت همراهی با مردم و کمک به دولت برای حل بخشی از مشکلات بودجه‌ای در شرایط تحریم باشد. این احتمال وجود دارد که دولت برای قطع کردن بودجه‌های حوزه‌های علمیه و سازمان‌ها و مجامع فرهنگی دینی با موانع و مشکلاتی مواجه باشد و یا در صورت انجام این کار، با مشکلاتی مواجه شود. به همین دلیل، بهتر است خود حوزه‌های علمیه و روحانیت پیشقدم شوند و از دولت بخواهند ردیف‌های بودجه آنها را حذف کند تا از این طریق راه برای حل بخش‌هائی از مشکلات مالی دولت باز شود و دولت از حذف ارز ترجیحی خودداری نماید و از سنگین کردن کفه اخذ مالیات صرف‌نظر کند.

جدا شدن حوزه‌های علمیه و سازمان‌ها و مجامع فرهنگی دینی از بودجه دولتی، علاوه بر تأمین استقلال روحانیت موجب برقراری مجدد ارتباط این نهاد کهن دینی با مردم می‌شود و علاقه مردم به علمای دینی را از آفات مصون نگه می‌دارد. این واقعیت را نمی‌توان انکار کرد که وابستگی مالی روحانیت به دولت، نگاه مردم به روحانیت را تغییر داده و دچار آسیب کرده است.

این انتظار نیز از حوزویان وجود دارد که به افرادی که خواهان قطع شدن بودجه دولتی حوزه‌های علمیه و سازمان‌ها و مجامع فرهنگی دینی هستند به چشم مخالفین حوزه نگاه نکنند. این، یک خیرخواهی برای روحانیت است و طرفداران این نقطه‌نظر، از بهترین دوستان روحانیت و نظام جمهوری اسلامی هستند. معتقدان به این نظر بسیار زیادند ولی عده‌ای از آنها صاحب تریبون نیستند، عده‌ای آماده خطر کردن نیستند و عده‌ای نیز به دلیل اینکه احتمال مؤثر بودن نمی‌دهند از اظهارنظر خودداری می‌کنند. راه صحیح اینست که بزرگان روحانیت پیشقدم شوند و وابستگی به بودجه دولتی را برای همیشه قطع کنند.

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • صادق
    0

    قطع بودجه که هیچ، باید ازشونن مالیاتم بگیرن!!!
    مگه خون اونا از خون مردم رنگی تره؟؟!!

  • داودی
    0

    درود بر شما جناب مهاجری به نکته مهمی اشاره کردید در وضعیت بحرانی چاره ای نیست باید بودجه هایی که به درد ملت و مملکت نمیخورد را حذف کرد در تمام دنیا به غذای پیتزا میگویند پیتزا تمام مغازه ها هم به همین ترتیب اگهی سر در مغازه و غیره میدهند حالا امدند یک تشکیلات بدرد نخوردرست کردند به مردم میگویند اسم این غذا را کش لقمه بگویید به کراوات بگویید دراز اویز زیبا و از این قبیل کلمات و جملات شما ببینید چه بودجه ای هم برای این اقا تعیین کردند یعنی توهین به شعور یک ملت جناب مهاجری چون شما ژورنالیست هستید بنده خدمتتان عارضم علت و علل این وضعیت خراب اقتصادی و سیاسی و اجتماعی فقط به فقط حذف و کم رنگ کردن حس وطن پرستی و تعصب ملی و میهنی است وقتی واعظین منبری متحجر و تریبون بدستان هنر پیشه صفت با مغز های فرز شده و فریب و نیرنگ میگویند هر کس حس وطن پرستی و حس ملی میهنی داشته باشد ملحد است و محکوم به اعدام بلافاصله خناسان اختلاسگر و دزدان بیت المال با ترفند های خاص خودشان مملکت را به غارت میبرند و مردم فقط نظاره گر میشوند وقتی حس زیبای وطن پرستی و ملی و میهنی در مردم متبلور شود مطمئنا جایی برای ان خناسان دیگر وجود ندارد جناب اقای مهاجری در حکومت گذشته در سینما وقتی سرود ان زمان نواخته میشد پیر و جوان خرد وکلان بپا و به احترام می ایستادند نتیجه اش این بود وقتی صدام حمله به ایران کرد ان حس وطن پرستی جوانان و پیران ان زمان را به جبهه های جنگ کشاند بطوری که حدود دویست و بیست هزار هم شهید شدند . جناب اقای مهاجری اگر مسئولین کلان نظام ادامه حیات حکومت جمهوری اسلامی را میخواهند حس وطن پرستی و تعصب ملی و میهنی را در مردم ایران زنده نگه دارند خود به خود زالو صفتان متحجر و بیسواد و مغز های یخ زده دیگر نمیتوانند به سرنوشت و مقدرات یک ملت 85 میلیونی حکمرانی کنند این طبیعت و سرشت ذاتی ملت ایران است . یا علی

  • ناشناس
    0

    حوزها بجای خدمت به دین خدا ؛ مراجع را ارباب مردم معرفی می کنند
    ---
    حوزه های علمیه دینی ومذهبی با سکوت مرموز خود بر رواج من در آوردیها و خرافات و جعلیات بشری ضد قرآن و عقل و محروم کردن دین داران از آگاهی به شناختهای فرهنگ الهی اصیل دین داری و مذهب داری قرآنی بجز نابود و تباه کردن دین داری و مذهب داری مردم و ترویج کاسبی حرام دین فروشی و مذهب فروشی که با ترویج ضد ارزشها پیوسته انجام می گیرند هیچ خدمت خدا پسندانه ای را به دین خدا و مذهب توحیدی تشیع علوی و برای حفظ دین داری و مذهب داری مردم از انحراف و کج روی و از گمراهی منجر به بی دینی و لامذهبی نداشته اند .
    حوزه های علمیه دینی و مذهبی بجای گسیل داشتن مراجع دین شناسی و سایر دین شناسان به سوی مردم برای آگاه سازی آنان ، بحکم قرآن ، به چگونگی دین داری و مذهب داری قرآنی خدا پسندانه ؛ با تفسیر غلط و وارونه از آیه 122 سوره توبه مراجع را ارباب مردم ساخته که می باید مردم بر خلاف آیه 79 سوره آل عمران به دست بوس آنان بروند و در مقابل آنان کرنش بکنند و از آنان تبرک بجویند.
    هزینه کردن داراییهای بیت المال و وجوهات شرعی مردم بر حوزه و مراجع دین شناسی و سایر دین شناسان با این وضع فاجعه بار شیطان پسندی که قرنها است در آن خود را گرفتار نموده و مردم را در اسارت من در آواردیها و خرافات و جعلیات ضد قرآن و عقل رها کرده و از آگاهی موضوعی سازمان یافته به شناختهای دین داری و مذهب داری قرآنی حیاتی سرنوشت ساز محروم ساخته اند ؛ بجز هدر دادن بیت المال و وجوهات شرعی مردم بنفع رواج شرک و کفر و بی دینی و لامذهبی و غلطیدن در گناهان کبیره ی هلاکت بار هیچ بازده دیگری نمی تواند داشته باشد .

  • ناشناس
    0

    خدا باباتو بیامرزد اینا چشم به همه اش دارند تو میگی سهمیه شونم قطع بشه ؟