دلیل حذف فردوسی پور/ اقداماتش غیر حرفهای بود، مثلا با ظریف مصاحبه می کرد
عادل فردوسی پور مجری سابق صداوسیما در برنامه نود اخیرا در جلسه فارغالتحصیلی دانشگاه شریف گفت: « با رفتن هر ایرانی از کشور، انگار یک خنجر به قلب من وارد میکنند»، این روحیه و اعتقاد را هم میتوان اضافه کرد به همه خوبیهای قبلی وی. فردوسیپور هم باهوش است، هم سلامت اقتصادی دارد و هم فوتبال را به خوبی میشناسد.
فردوسیپور قطعا قابل قیاس با افرادی هم نیست که به سادگی با اولین اختلاف بار سفر میبندند و حاضر میشوند در رسانههایی که از طرف دشمنان مردم ایران پشتیبانی مالی میشوند علیه کشور موضع بگیرند یا حتی مجریگری کنند.
با این حال این تواناییها مادامی که یک مشکل اصلی را حل نکند نهتنها نمیتواند کمک حال یک مجموعه رسانهای باشد بلکه مخرب هم خواهد بود.
مشکل کجاست؟
خوب است ابتدا یک مسئله را حل کنیم. قطعا رویکرد سیاسی مجریهای صداوسیما به عنوان یک عامل موثر در حضور یا عدم حضورشان در برنامههای تلویزیونی مطرح نیست.
حال حاضر مجریهای زیادی در صداوسیما وجود دارند که به جناحهای مختلف سیاسی تعلق خاطر دارند. رشیدپور شاید یکی از مثالهای خوب برای این ادعا است. مجری برنامههای انتخاباتی حسن روحانی، هم در دوره ریاست جمهوری وی در صداوسیما حضور داشت و هم بعد از آن به اجرا در این سازمان پرداخته است. پس ماجرا خط و ربط سیاسی نیست.
صداوسیما یا هر مجموعه دیگر قواعدی دارد که همه کارکنان و عوامل آن مجموعه ملزم به رعایت آن هستند. اگر برنامهای در اداره کل اجتماعی صداوسیما تولید و پخش میشود قطعا باید در چارچوب اهداف آن اداره کل تعریف شود. یا اگر برنامهای در بخش سیاسی تولید میشود نمیتواند در حوزه خانواده ورود کند و ...
برنامه نود هم طبق ساختار صداوسیما یک برنامه ورزشی بود. زمانی که این برنامه با مجریگری فردوسیپور از چارچوب یک برنامه ورزشی خارج میشد و در ساحت سیاسی یا اجتماعی ورود میکرد به این معنا بود که این برنامه از اهداف اصلی خود دور میشد و در مسیری خارج از رسالت خود گام بر میداشت.
ایام مذاکرات برجام را به یاد بیاورید. فردوسیپور با محمدجواد ظریف مصاحبه اختصاصی انجام داد و تلاش کرد این مصاحبه از صداوسیما پخش شود. یا زمانی که پلاسکو فروریخت، بخشی از برنامه نود را به این ماجرا اختصاص داد و درباره این موضوع گفتوگو کرد.
اگر بنا باشد هر مجری یا تهیهکننده صداوسیما بنا به تشخیص خود عمل کند، نقش راهبردها، اهداف، مدیران شبکهها و مسوولان صداوسیما چیست؟ اتاق فکرهایی که برای تولیدات مختلف صداوسیما ایدهپردازی میکنند و اهدافی را تعیین میکنند کجای کار قرار میگیرند؟ اساسا کدام رسانه یا مجموعهای میتواند به تشخیص فردی عمل کند و اهداف و رسالتهای خود را نادیده بگیرد؟
برنامهای که برای مخاطب ورزشی صداوسیما تولید میشود باید در راستای اهداف ترسیم شده همان بخش پیش برود نه اینکه بنا به تشخیص مجری یا تهیهکننده آن و به اقتضا زمان وارد حوزههای اجتماعی، سیاسی و ... بشود. این رفتار غیر حرفهای هم ضربه جدی به اهداف اصلی خود آن برنامه وارد میکند و هم ممکن است خطوط و چارچوبهای دیگر بخشهای صداوسیما را نقض کند.
این تناقضات برای هیچ فرد یا گروهی استثنا نمیشود. همه ملزم به رعایت این چارچوبها هستند تا یک مجموعه بتواند ادامه حیات داشته باشد. در غیر این صورت مفاهیمی مانند نظم تشکیلاتی، ساختار و کار گروهی بیمعنا میشود.
مظلومنمایی برای بازگشت
روزهای اول که ریاست جدید صداوسیما سکان این دستگاه عریض و طویل را به عهده گرفت مورد یک سوال قرار گرفت که از قضا بازتاب رسانهای هم داشت. رییس رسانه ملی در پاسخی هوشمندانه به درخواست فردی که از او خواسته بود اجازه بازگشت فردوسی پور به صداوسیما را بدهد گفت: بازگشت وی منعی ندارد.
بلافاصله برخی رسانهها به گونهای وانمود کردند که مشکل فردوسیپور رئیس قبلی صداوسیما بوده و حالا با رفتن وی این مشکل حل شده! با این حال بعد از گذشت ماهها از دوره ریاست جدید سازمان صداوسیما، اتفاق جدیدی نیافتاد و همچنان عادل فردوسیپور صرفا در شبکه ورزش این سازمان به فعالیت خود ادامه داد.
اکنون و بعد از گذشت این چند ماه بار دیگر این مجری سابق صداوسیما در اظهاراتی توانست خود را به صدر اخبار رسانهها برگرداند. عادل سخنانی گفت که حتی از سوی برخی چهرههای انقلابی هم مورد تمجید قرار گرفت. برخی هم بلافاصله با مظلومنمایی از فردوسیپور مطالبه بازگشت وی را به صداوسیما مطرح کردند.
با این حال به نظر میآید دلیل عدم حضور عادل در برنامههای پر مخاطب صداوسیما روشن باشد. مانع اصلی سد راه عادل اقدامات غیر حرفهای است که مانند همه مجریان رسانههای حرفهای دنیا باید خود را ملزم به رعایت آن میدانست و به قواعد و قوانین سازمان متبوع خود احترام میگذاشت که چنین نکرد. این ماجرا صرفا به فردوسیپور هم منتهی نمیشود. فرض کنید یک بازیکن فوتبال همین سبک و سیاق فردوسیپور را در پیش بگیرد.
فارغ از ماموریتها و وظایفی که به دوش آن بازیکن گذاشته شده باشد و به تشخیص خود در زمین بازی عمل کند. احتمالا اگر خود فردوسیپور بخواهد این بازیکن را در مقام یک کارشناسی ورزشی تحلیل کند او را مورد نقد قرار میدهد. بازیکن سالاری کل نظم تیم را بر هم میزند و طبیعی است هیچ تاکتیک تیمی به سرانجام نخواهد رسید.
اینا همه توجیهاتی داداش من
اگه بخواین با این روش با همه برخورد کنین که همه رو باید بیرون بندازین اگر اشتباهی رخ داده به تناسب باید پاسخ داده بشه نه اینکه همه جا صورت مساله پاک بشه طرف دنیای تجربه داره اینهمه سال بعد به همین راحتی بهش میگین خداحافظ اونوقت باید یه جایگزین کم تجربه بذارین جاش با حداقل بیننده و طرفدار
بابت ضعف مدیریت مدیران قرار نیست همیشه مردم و بینندگان آسیب ببینند و یا لذتهاشونو از دست بدن لطفا مدیر مدیر بیارین که بتونه شرایط خاص رو مدیریت کنه وگر نه مهر و امضای زیر برگه ها کار همون آبدارچی صدا و سیما هست
خبر فوری تشتت از بالای بام افتاده. همه فهمیدن لایکها را به سلیقه خودت کم و زیاد میکنی. بدبخت می شود سر مردم این دوره و زمانه کلاه گذاشت؟
این توجیهی غیر موجه و خود خواهانه ایست که برنامه ورزشی نباید وارد سیاست شود.شما یک لحظه به مدیرعاملان و هیت مدیره باشگاههای فوتبال نگاه کنید که اکثر آنها افراد سیاسی و نظامی بوده و هستند.علت حذف عادل و دایی و ...در کنار مردم بودن و هر روز عزیزتر شدن هست که عده ای از سیاسیون و خودخواهان و تنگ نظر این عزیزان را به حاشیه می بزند.
بهتر، یک نفر فوتبالی چرت کمتر
خارج شدن از خطوط قرمز صدا و سیما و وارد شدن به حاشیه های خارج از مستطیل سبز و دعوت مهمانان داخلی و خارجی غیرمجاز به برنامه را می توان از مهمترین علل تعطیلی برنامه ۹۰ دانست!
برنامه پرحاشیه نود عامل کدورت بین مربی ها و بازیکنان برای جذب مخاطب ضربه سنگینی به تیم ها میزد..دید که با نبود این برنامه تیم ملی به راحتی و بدون حاشیه به جام جهانی صعود کرد.
علت اصلی دورویی فردوسی پور است. میخاد اپوزیسیون نطام باشه داخل خود صدا و سیما
خداییش اگه با افرادی مثل حداد عادل و امثالهم که صبح تا شب نلویزیون نشونشون میده مصاحبه میکرد بازهم این حرفا بود دیگه این بهانه ها نخ نما شده.
وقتی آخوند در سیاست اقتصاد بیماری کرونا و خرید واکسن دخالت میکند که فقط درس حوزه خونده و هیچ کدام از اینها را نمیفهمد چرا حذف نمیشود.
دلیل حذف فردوسی پور و امثالهم تنها کنار مردم ایستادن بود
مشخصا صداو سیما کسی را میخواهد که چشمش را به روی تمام مشکلات جامعه و کشور ببندد، بپوشاند و سفیدنمایی کند
اینکه شما خودتان نمونه بارز غیر حرفه ای بودن هستید و یک شخص نظامی را میکنید مدیر اقتصادی با آن کاری نداریم
میگویند عادل را حذف کردیم چون یک مجری و گزارشگر ورزشی است و باید فقط درمورد ورزش حرف بزند
قضیه هنگامی جالب میشود که اگر هر کس دیگری حرفی خارج از محدوده خود اما به نفع آنها بزند نه تنها حذف نمیشود بلکه عزیز تر هم میشود
آیاایشان ازفصاحت وبلاغت وتن صدای پرجاذبه هم برخوردار است خیلی از مجریان ورزشی چنین بودند
قشری نگری بزرگترین افتی است که بعد از رحلت امام راحل دامن انقلاب اسلامی را گرفته است . این متن به خوبی گویای این است که علت اخراج فردوسی پور تلاش وی جهت مصاحبه با ظریف بوده است !؟ مگر ظریف یک نامسلمان ویا صهیونیست ویا یک بیگانه بوده است ؟ ظریف راد مردی است که امروز دوست ودشمن غیبتش را در عرصه دیپلماسی کشور حس می کند ، ایا مصاحبه با ظریف ان قدر مجازاتش سنگین است که باید برای خواسته وعواطف میلیون ها ایرانی پا گذاشت ؟ چرا شما ها فکر می کنید انقلاب به ارث به شما رسیده وبا همین تفکر هم هرگز بازنشسته نمی شوید ؟ فاین تذهبون !!!
منبع: فارس. بقول معروف: تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
اگر این چنین است چرا فردی چون حسین شریعتمداری در مورد هر پدیده وموضوع غیر تخصصی اظهار نظر می کند ؟
در کشور ما علیرغم همه شعارهایش هرکس حرف حق بزند حتی بظاهر وتعدادی هوادار داشته باشد قطعا حذف خواهد شد فردوسی پور یک مجری وتهیه کننده خلاق وموفق بود که خیلی ساده حرف دل مرذم را در ورزش نمایش میداد خدایا قومی که بر ملت ایران حاکم هستند کجای تاریخ بودند واز کجا بر سر این ملت اوار شدند؟بتو پناه میبریم خودت ملت ایران را نجات بده
این ها چیه که داری میگی ؟؟؟؟؟
بخاطر همچین کارهایی میتونستن تذکر بدن نه اینکه حذفش کنن !!!!!
حقیقتش اینکه داشته ماجرای تبانی تیم نساجی قائمشهررو لو می داده که پشتش هم نماینده قائمشهر بوده ، سه هفته پشت سر هم نذاشتن مستند تبانی رو پخش کنه
علت فقط یک چیزاست حسادت
رو راست میگم این افولگرایان تمامیت خواه و بی سواد و غارتگر بیت المال از ایرانیان باسواد و آزاده خوششان نمی آید.
مافیای رسانه ای آرزوی بازگشت این تحفه به سرجایش را به گور خواهند برد.
بقول خودتان اگر یک بازیکن درمیدان برخلاف نظر مربی یا اعضای تیم حرکتی انجام بده فوقش یک دوجلسه بهش بازی نمیدن تا آخرعمرفوتبالیش که محرومش نمیکنن.معلوم شد که هرکس درکنار مردم وبرای احقاق حق مردم حرفی بزند یا تلاشی بکند ازحسن شهرت وافزایش محبوبیتش میترسید.
اسرار هویدا میکرد دزدیهاتون را افشا میکرد از اختلباس هاتون پرده برمیداشت
بابا ول کنین این مباحث بیخودو
بود ونبود یک مجری در تلویزیون چه دردی از ملت دوا میکنه
چندساله هنوز بعضیا درگیر حذف عادل از صدا وسیما هستن
بجای این بحثا دردی از مشکلات اقتصادی جوان ها باید رفع شود
عادل گلیم خودشو میتونه از اب بکشه بیرون چه با تلویزیون چه بی تلویزیون
ملت ما چه چیزایی براشون دغدغه شده
مشکل اصلی امثال فردوسی پور این است که در حکومت اسلامی، دوست دارند مردان با زنان بی حجاب دست بدهند و مصافحه کنند.
الحق و الإنصاف محمدحسین میثاقی شاگرد عادل فردوسی پور بهتر از استادش برنامه فوتبال برتر را اجرا می کند.
برید ویلای ایشونو توی لواسون ببینید و امتیازاتی که از شهرداری اونجا و پولی که از صداوسیما گرفته ، بعد بیایید درموردش صحبت کنید ببینم بهش چقدرررررررررررر حق میدید . آیا دوباره بهش میگید که « درکنار مردمه » یا خییییییییر ؟!
حدف فردوسی پور دستور و نظر مستقیم نظام بود.....!!!
وگرنه فروغی عددی نبود....