طهر مواقعه یعنی چه؟/ احکام طلاق هنگام طهر مواقعه
طهر مواقعه یک اصطلاح فقهی است که بیشتر هنگام طلاق مطرح می شود و به معنی داشتن رابطه زناشویی و دخول بعد از پاک شدن زن از حیض و نفاس می باشد.
اگر زن از حیض و نفاس پاک شده باشد و سپس دخول انجام شود. در این صورت به این پاکی، طهر مواقعه می گویند. یعی طهری که در آن مواقعه صورت گرفته است.
طهر مواقعه چیست؟
طهر به پاکی از حیض و نفاس گفته میشود.
از نظر معنی لغوی ، طهر به معنی پاکی است و در مقابل کلمه نجاست و حیض آمده است.
زمانی که از کلمه طهر در فقه استفاده می شود به معنی خاص یعنی پاکی از حیض و نفاس.
به روزهای پاکی زن از حیض و نفاس ، ایام طهر گفته می شود. به عبارتی دیگر روزهایی که زن خون استحاضه ببیند هم جزو ایام طهر به حساب می اید.
در مورم احکام طرح در باب های طهارت ، طلاق و ظهار ، صحبت شده است.
طهر مواقعه و طهر غیر مواقعه
طهر در دو نوع است در صورتی که در آن آمیزش واقع شده باید به عنوان طهر مواقعه و در صورتی که در آن آمیزش واقع نشده باشد به عنوان طهر غیر مواقعه شناخته می شود. به عبارتی دیگر روزهای طهری که در آن مرد با همسرش رابطه جنسی داشته باشد طهر مواقعه خوانده می شود.
بنا به قول مشهور کمترین زمان طهر بین دو حیض 10 روز است و بیشترین زمان اغلب 3 ماه است. بعد از قطع شدن خون حیض یا نفاس بر زن واجب است که اعمال مشروط به طهارت از جمله نماز ، روزه و غسل را انجام دهد.
احکام طهر در طلاق
یکی از شرایط صحت طلاق از نظر فقهی ، خواندن صیغه طلاق در طهر غیر مواقعه است. بر اساس این قانون فقهی طلاق دادن زن در طهر مواقعه درست نیست به غیر از زنی که باردار است یا زنی که بعد از رابطه جنسی با او به سفر رفته است و امکان اطلاع از وضعیت زنش را ندارد.
بنابراین طلاق زن حامله حتی در حال حیض صحیح است و در مورد دوم بعد از گذشت مدتی که مشخص شود انتقال از طهر مواقعه به طهر غیر مواقعه صورت گرفته است ، طلاق صحیح است.
این همه کلمه های معادل فارسی داریم ...لعنت به این عرب و زبان عربی که مارو بیچاره کرده
ای خاک عالم بر سر حقوقدانان ایرانی که هنوز مردم باید در گیر الفاظی عربی باشند که گاها از دشنام بدتر است.