یک آمار نگران کننده؛ عرضه ۷۱ اثر «زیرزمینی» از ایران به جشنواره کن
گویا سینمای ایران در هفتاد و هفتمین جشنواره کن به صورت زیرزمینی حضور گسترده ای دارد.
از یک هفته دیگر، تا آغاز برگزاری جشنواره کن مانده است، یکی از مهمترین رویدادهای سینمایی جهان که هر ساله با حضور فیلمسازان معتبر و مهمی از اقصی نقاط جهان برگزار میشود.
امسال هم به رسم و رسوم هر ساله نامهای شناخته شده و بزرگی دراین رویداد حضور دارند که قطعا حساسیت و کنجکاوی زیادی را برای سینمادوستان در سراسر جهان خواهند داشت. از «مگالوپولیس»، فرانسیس فورد کاپولا و «پرنده»، آندریا آرنولد تا «امیلیا پرز»، ژاک اودیار، «کفنها»، دیوید کراننبرگ، «پارتنوپ»، پائولو سورنتینو، «انواع مهربانی»، یورگوس لانتیموس «اوه، کانادا»، پل شریدر و… فیلمسازانی هستند که توجهها را به خود جلب میکند.
سینمای ایران در بخش مسابقه
امسال در بخش مسابقه دو فیلم غیر رسمی از ایران حضور دارد، نخست فیلم «کارآموز»، علی عباسی (کارگردان عنکبوت مقدس) فیلمساز ایرانیتبار است .
«کارآموز» داستانی در دنیای «فساد و فریب» را روایت میکند و تلاشهای ترامپ برای بنا کردن کسبوکار املاک در دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ نیویورک و نیز رابطه او با وکیلش «روی کوئن» است.
دیگر فیلم بخش مسابقه امسال به محمد رسولاف اختصاص دارد . این فیلم با نام «دانه انجیر مقدس» به صورت زیرزمینی ساخته شده و در بخش مسابقه جشنواره امسال به نمایش در میآید .
مجله فیلم امروز درباره قصه این فیلم نوشت: نشریه «اسکرین» جزییاتی از داستان فیلم تازه محمد رسولاف درباره زندگی یک قاضی دادگاه انقلاب منتشر کرد. بر مبنای اطلاعات این نشریه معتبر جهانی، زندگی خانوادگی یک قاضی دادگاه انقلاب تهران و رابطه پر از سوءظن و تنش با همسر و دو دخترش در میانه اعتراضهای سال ۱۴۰۱ ایران موضوع این فیلم است که با زمان دو ساعت و ۴۸ دقیقه بلندترین فیلم بخش رقابتی جشنواره و سومین فیلم بلند کل جشنواره نیز هست و تا چند روز دیگر در بخش مسابقه هفتادوهفتمین جشنواره فیلم کن به نمایش درخواهد آمد.
به نوشته «اسکرین»، داستان درباره ایمان و تردیدهای یک بازپرس دادگاه انقلاب است که با گم شدن مرموز سلاحش در میانه شدت گرفتن اعتراضها درگیر نگرانی و نسبت به احتمال دخالت همسر و دخترانش در این اتفاق دچار سوءظن میشود و در خانهاش تدابیر سختگیرانهای اعمال میکند که باعث تنش در خانواده میشود.
البته داخل پرانتز این نکته را هم اضافه کنیم، به گفته بابک پاکنیا، وکیل محمد رسولاف، شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی تهران محمد رسولاف را به ۸ سال زندان (۵ سال قابل اجرا)، شلاق، جزای نقدی و ضبط مال محکوم کرده که گویا به خاطر ساخته شدن این فیلم است.
سینمای زیرزمینی در جشنواره کن
غیر از این دو فیلم، گویا سینمای ایران در هفتاد و هفتمین جشنواره کن حضور گستردهتری دارد.
بر اساس شنیدههای ما از یک منبع آگاه، گویا 71 فیلم ساخته شده به صورت زیرزمینی اعم از مستند، کوتاه، فیلم بلند داستانی و فیلم سینمایی از ایران برای حضور در جشنواره کن 2024 به این رویداد فرستاده شده است. بر اساس گفتههای این منبع آگاه و بر اساس شنیدهها، از میان این فیلمها، 17 فیلم سینمایی است که به صورت زیرزمینی برای حضور در جشنواره از ایران فرستاده شده است.
البته که این آمار رسمی نیست و تعداد دقیق حضور سینمای ایران در جشنواره کن را مدیران این رویداد اطلاع دارند، اما آنچه اهمیت دارد گسترش سینمای زیرزمینی در ایران و حضور در مجامع معتبری همچون جشنواره کن است .
رخشان بنیاعتماد در «مجمع سرمایهگذاران» کن
نکته مهم دیگر درباره جشنواره کن 2024 حضور رخشان بنیاعتماد در این رویداد است. امسال روبن اوسلاند و رخشان بنیاعتماد به همراه چند فیلمساز دیگر در فهرست کاندیداهایی هستند که برای جذب سرمایه برای فیلم بعدی خود در جشنواره کن ۲۰۲۴ قرار دارند. جشنواره کن از سال گذشته برای هر چه بیشتر بینالمللی شدن سرمایهگذاری در سینما، یک «مجمع سرمایهگذاران» را در بازار فیلم کن ترتیب داد.
هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن ، از ۱۴ تا ۲۵ مه ۲۰۲۴ (۲۵ اردیبهشتماه تا ۵ خردادماه) برگزار میشود
ببخشید از شما اجازه نگرفتن .
فیلم هاشون سال بعد اول میدن یک کسی که هیچی از سینما و هنر حالیش نیست تایید کنه ، بعدم توی صدا سیما پخشش کنن.
ممکنه لطف کنید و مفهوم« دیدگاه تان را بنویسید» را واسه خوانندگان تان روشن کنید ؟؟. دیدگاه خودمون رو بنویسیم یا دیدگاهی که بعضی ها دوست دارند؟ در هر صورت به محدودیتهای رسانه ها واقف و معترض هستیم.
وقتی کارگردانان بزرگی همچون رسول اف را به زیر زمین ( زندان) میکشید ، باید منتظر ظهور کارگردانان جدید و فیلم های زیرزمینی انها باشید .
یک مشت بی وطن جیره خور سیا و مرداک دررابطه با ایران فیلم می سازند و اجانب هم آنهارا ایرانی جامی زنند چه کثیف
جشنواره هنری
خداپرستی انساندوستی
انساندوستی خدا پرستی
چرا نگران کننده؟
واقعیتها را دنیا ببینه مشکلی دارید؟
چرا برای همه پیامها قسمت دیگاه وجود ندارد؟
عشقی یا سلیقه ای قسمت نظر را باز می گذارید..
رسانه ها در ایران همچون خمیر در دست حاکمیت است. این رسانه ها مسخزه و کاملا سرکاری است......
یه مشت غرب پرست وطن فروش بیزار از ایران چرت و پرت میسازن به اسم ایران و امثالهمشون هم براشون کف میزنن جالبه خودشون هم دلسوز ایران و انسانیت میدونن فکر کنم وقتی ایران تجزیه و تیکه و تیکه بشه دیگه خیال کثیفشون راحت میشه
به کجا چنین شتابان.کجا رو میخوایم بگیریم. این خانم رخشان دخترش که تمام نقشارو قبضه کرده مگه برای کی میخواد پول جمع کنه.خودش منبع درآمد داره، اسمشون بازیگره دیگه،حالا میخواد اینور بازی کنم یا اونور ،بعدم پولی بهم میزنن میشن کارگردان .کارگردانان عالی دارن الحمدلله تو کشور خودمون با رضایت خداوند کارمیکنن ،حالا این غربگراها برن اونور ،دست وپای کارگردانان مسئولیت پذیربازمیشه
پول کثیف انسان رو ازخدا دور میکنه،اینو همیشه یادمون باشه
فیلمهاشون همش دروغ حیله ونیرنگ وسیاه نمایی از ایران مثل اون بی شرفی که عنکبوت مقدس را ساخت
قصد تمامی این کارگردان های مثلا ایرانی چیزی به غیر از تخریب ارزش های اعتقادی و بهم زدن اتحاد و محبت بین مردم ایران نیست. کسایی که سالیان سال از همین حکومت سر سفره شون نون و غذا بردند حالا با پیشنهاد پول بیشتر شرف و وطنشان رو فروخته اند و برای بهم زدن امنیت و آرامش کشور فیلم میسازن. از تمام اینها بگذریم، فیلمشون از نظر ساختار و محتوا پشیزی ارزش نداره این رو بنده نمیگم، منتقدان بسیار زیادی معتقدند امثال این فیلمها ارزش ثانیه ای تلف کردن وقت رو نداره.
جشنواره کن یاسیرک سیاسی کن؟
خائن که شاخ و دم نداره .