اکبر عبدی به همراه همسر و دختر و نوه؛ از بیوگرافی تا عکس های شخصی
اکبر عبدی, بازیگر بسیار توانمند ایرانی است که بعید به نظر می رسد تا سال ها کسی بتواند جای او را بگیرد. او به مرد هزار چهره ایران مشهور است و معمولا در نقش های کمدی ظاهر می شود.
اکبر عبدی آقاباقر (زادهٔ ۴ شهریور ۱۳۳۹) بازیگر ایرانی است. او برای تنوع در نقشهایش و بازی در فیلمهای کمدی شهرت دارد. او دارندهٔ نشان درجه یک فرهنگ و هنر است.
عبدی فعالیت خود را از اواخر دههٔ ۱۳۵۰ آغاز کرد و از هنرجویان مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما بودهاست که با مجموعهٔ تلویزیونی باز مدرسم دیر شد (۱۳۶۲) به شهرت رسید. او برای نقشآفرینی در مادر (۱۳۶۸) و خوابم میآد (۱۳۹۰) برندهٔ دو جایزهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شدهاست.
بیوگرافی اکبر عبدی
اکبر عبدی آقاباقر ۴ شهریور ۱۳۳۹ از پدری اردبیلی و مادری تهرانی در محله نازیآباد تهران به دنیا آمد. او از سال ۱۳۵۸ با دریافت مدرک دیپلم با نمایشهای آماتوری فعالیت هنریاش را آغاز کرد و سپس از سال ۱۳۶۰ به تلویزیون رفت و تاکنون به نقشآفرینی در موضوعات مختلفی میپردازد. اکبر عبدی سپس در سال ۱۳۶۳ با فیلم جنجال بزرگ بازی در سینما را آغاز کرد و پس از آن در فیلمهای مردی که موش شد، اجاره نشینها، گراند سینما و ای ایران توانست قابلیتهای خود را در ایفای نقشهای کمدی ثابت کند.
ورود اکبر عبدی به دنیای هنر
اکبر عبدی از دوران کودکی به بازیگری علاقه داشته و در سال 1351 به همراه مادرش به کانون پرورشی فکری کودکان رفت تا با هنر بازیگری آشنا شود. این بازیگر پیشکسوت کشورمان به گروههای تئاتر پیوست تا در سال 1359 با تله تئاتر سنجاب ها برای اولین بار مقابل دوربین قرار گرفت و با سریال مثل آباد به تلویزیون راه یافت. اکبر عبدی در سال 1363 با فیلم جنجال بزرگ به سینما راه یافت و در همان سال با برنامه بازم مدرسم دیر شد به شهرت بسیاری دست یافته و در میان کارگردانان به چهره شناخته تر شده تری تبدیل شد.
درخشش اکبر عبدی در سینما
اوج نبوغ و استعداد اکبر عبدی در فیلم سینمایی مادر بر همه آشکار شد و این هنرمند با نقش خاص خود در این فیلم مشهور ساخته علی حاتمی، سیمرغ بلورین نقش مکمل از جشنواره فجر را دریافت کرد. اکبر عبدی بعدها با فیلم آدم برفی در سال 1373 و بازی در نقش یک زن به اوج شهرت رسید.
نوع چهره عبدی و بازیهای او به قدری در زمینهٔ کمدی منحصر بهفرد بود که حتی در فیلم مادر در نقش معلول و در فیلم سفر جادویی در دو نقش میانسالی و کودکی اش ظاهر شد و توانست به محبوبیت خوبی در میان مخاطبان سینمایی دست پیدا کند، این امر حتی در فیلمهای دلشدگان و آقای شانس هم مشهود بود. عبدی را بیشتر به خاطر بازیهای کمدی و طنز میشناسند. وی اصالتاً اهل روستای آقاباقر اردبیل است؛ و در هشتم دی ماه ۱۳۹۴ کلید طلایی اردبیل به ایشان تقدیم شد.
از بازیهای بهیادماندنی اکبر عبدی میتوان به فیلمهای هنرپیشه (محسن مخملباف) و آدمبرفی (داود میرباقری) اشاره کرد. اکبر عبدی نیمه اول دهه هشتاد را در سکوت سینمایی سپری کرد و تا حدودی از محبوبیت و شهرت او کاسته شد. بازی او در چند فیلم کمدی در اواخر دهه هفتاد هم خیلی مورد توجه واقع نشد و با وجود اینکه در سال ۱۳۸۰ و در جشنواره بیستم فیلم فجر برای بازی در فیلم نان و عشق و موتور هزار نامزد جایزه شد. در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ در آیین نکوداشت افتتاحیه جشنواره فجر مجدداً از وی تقدیر شد.
زندگی شخصی
پدر اکبر عبدی اهل یکی از روستاهای اردبیل و مادرش متولد تهران و خیاط بوده است. او دارای یک خواهر و 4 برادر بود که یکی از برادرانش به دلیل جانبازی و شیمیایی شدن در جنگ ایران و عراق در سال 1380 به شهادت رسید. اکبر عبدی با دختردایی خود ازدواج کرده و یک دختر به نام المیرا حاصل این زندگی مشترک می باشد که در برخی از فیلم و سریال ها به همراه پدر نقش آفرینی کرده است. اکبر عبدی در سالهای اخیر پدر بزرگ شده و نوه ای به نام سام دارد.
متولد کانادا هست یا آمریکا؟
سلام بر اکبر عبدی عزیز که بهترین روزهای کودکی و نوجوانی ما پر از خاطرات ایشان است.
اکبر عبدی
عکس ها
تاریک و روشن
خداوند بهش سلامتی بده این بازیگر زبده رو بیشتر بتونیم از بودنش لذت ببریم