مصاحبه با امیر علی کریمخانی  ستاره ۱۸ ساله موسیقی سنتی/ پا در جای بزرگان شاید خیلی زود...

کم سن و سال است، یک دهه هشتادی، جوانی پر از استعداد، ویولن و کمانچه را به شکلی حرفه ای می نوازد، از صدای بسیار خوبی برخوردار است و از چند سال پیش با توجه به صدای خوبش آواز سنتی و کلاسیک را حرفه ای آموخت، به خاطر علاقه پدر و مادرش از کودکی در خانه شان طنین موسیقی سنتی شنیده می شد و بالطبع او هم علاقه مند شد و حالا که فقط 18 سال سن دارد کلی ترانه خوانده است...

مصاحبه با امیر علی کریمخانی  ستاره ۱۸ ساله موسیقی سنتی/ پا در جای بزرگان شاید خیلی زود...

کافی است نامش را در گوگل جستجو کنید، ترانه های زیادی از او خواهید شنید، قطعاتی که باورتان نمی شود یک جوان متولد سال 1385 چنین «تحریری» در آواز سنتی داشته باشد...

نامش «امیر علی کریمخانی» است، به همین خاطر با این استعداد ناب ایرانی به گفتگو نشستیم....

در ابتدا یک بیوگرافی از خودتان برای مان بگویید؟

... من «امیرعلی کریمخانی نژاد» هستم متولد دوم فروردین سال 1385، فعالیتم در حوزه موسیقی را از 5 سالگی با نوازندگی ویولن آغاز کردم...در حال حاضر دانشجو و ساکن تهران می باشم.

وتحصیلات  آکادمیک شما در حوزه موسیقی چگونه بوده و دانشجوی چه رشته ای هستید؟

امیر علی: همان طور که گفتم از 5 سالگی وارد این حیطه شدم و در 4سال گذشته، زیر نظر اساتید باتجربه موسیقی خواندن کلاسیک و صداسازی را نزد استاد رضا پیرجانی و آواز اصیل سنتی ایرانی که شامل ردیف خوانی سنتی است را در نزد استاد یزدان نیکبخت مقدم آموزش دیدم و دو سال هم می شود که شروع به نواختن ساز ایرانی کمانچه کردم ، در حال حاضر هم در رشته مهندسی پزشکی مشغول به تحصیل می باشم.

خیلی دل مان می خواهد بدانیم که چگونه از سن کم بر خلاف خیلی از هم سن و سالانت، علاقه مند به موسیقی سنتی شدی ؟

امیر علی: من از بچگی بدون اینکه حتی خودم بخواهم علاقه به این سبک موسیقی در من شکل گرفت و احساس می کردم که  در داخل این ظرف موسیقایی می شود حرف های مهم تر و جدی تری زد، خیلی وقت ها که با دوستانم در جمع های مختلف می نشستیم، می دیدم که این ریتم موسیقی پاپ و یا حتی رپ طوری نیست که بتوانید شما حرفی بزنید که آدم ها رو بیشتر به تفکر مجاب کند، البته که در حوزه موسیقی پاپ ، بعضی از خوانندگان مثل آقای چاووشی این اتفاق (تفکر شنونده) را رقم زدند اما به طور کلی، موسیقی سنتی و حتی پاپ سنتی این امکان را برای شما فراهم می کندکه بتوانید حرف های مهم تری بزنید، به همین خاطر من از بچگی به این سبک موسیقی علاقه مند شدم، البته نباید از نقش پدر و مادرم در این حوزه غافل شوم که در شکل گیری شخصیت موسیقایی من بی تاثیر نبودند، چرا که در خانه ما مدام موسیقی سنتی پخش می شد و من ناخودآگاه این نوع موسیقی را می شنیدم و به همین خاطر به سنتی بیشتر از سایر سبک ها علاقه مند شدم.

تا به امروز خانواده چقدر از شما حمایت کرد و نقش پدرو مادر در پیشرفت امیر علی چه بوده است؟

امیر علی: به لطف خدا، خانواده ای به شدت همراه دارم، چه مادرم و چه پدرم؛ همیشه سعی می کنند که در بحث موسیقی کنار من باشند و این خیلی مهم است چون تو خاطرات خیلی از خواننده ها، می شنیدم و در گفتگوهای شان می خواندم که خانواده مخالف بودند و خب این زحمت آن خواننده را دو برابرمی کرد، برای اینکه اولا باید خانواده اش را متقاعد می کرد که می خواهد کار موسیقی انجام دهد و بعد بپردازد به مقوله هنر...اما من آن زحمت اول را نداشتم چون خانواده با من همراه بودند، حتی به همراه پدر ومادرم اتاق فکری داریم تا بتوانم به همراه آهنگساز و دیگر عوامل بتوانیم یک اثر فاخر را تولید و تقدیم نگاه مردم کنیم...

برای مان از نقش پدرو مادر گفتی، اما اتفاقی که ابتدا به ساکن به موسیقی سنتی علاقه مند شدی چه بود ؟ آیا خواننده ای سنتی تو را به سوی آواز سنتی سوق داد یا نه؟ و اصلا چرا موسیقی سنتی؟

امیر علی: همان طور که گفتم در منزل ما همیشه موسیقی سنتی شنیده می شد. می توانم بگویم ریشه علاقه من به حوزه سنتی و شخصیت الهام بخش من، شخصیتی که وقتی می خواند، مرا به حیرت وا می داشت و همین الان هم که صدایش را می شنوم، تمام خبرها و اتفاق های اطرافم خاموش می شود، بدون شک «استاد محمدرضا شجریان» بود و البته همچنان هست که به شکل عجیب و غریبی از همان کودکی مرا مجذوب خود کرد و عامل دوم هم که می توانم از آن نام ببرم در واقع شخصیت کمال گرای من است! من بخاطر شخصیت کمال گرایی که دارم همیشه دوست دارم هر حرفه ای را که آغاز می کنم بهترین مدلش را شروع کنم و به بهترین خودم تبدیل شوم، حالا نمی دانم چقدر می توانم موفق شوم، اما همیشه به خودم می گویم می توانم این آرزو و این تلاش را حداقل داشته باشم که به بهترین خودم تبدیل شوم و بخاطر همین شخصیت کمال گرا بودنم، موسیقی سنتی را انتخاب کردم، چرا که چالش بیشتری دارد، سخت تر است و حتی می دانم که مخاطب امروز با آن ارتباط سخت تری برقرار می کند ، اما من تصمیم خودم را گرفته بودم و البته گرفتم که بتوانم با موسیقی سنتی قلب های نسل خودم ، حداقل دهه هشتادی ها را بتوانم فتح کنم و آنها را هم علاقه مند کنم به موسیقی درست شنیدن، به تغذیه روح خوب و اینکه بتوانم با موسیقی سنتی جماعتی را جمع کنم که همه با هم از سنت و فرهنگ ایرانی لذت ببریم.

درباره کمال گرایی گفتی، چقدر خودت کمال گرا هستی؟ تو کارخودت اگر بخواهی خودت را تعریف کنی درباره خودت چه می گویی؟

امیر علی: من اگر بخواهم خودم راتعریف کنم و از شخصیت خودم بگویم، دچار یک مشکلی هستم که شاید خودم را اذیت کند، اما همیشه باعث شده که خروجی کارهایم یک خروجی استاندارد و درست باشد،حداقل از نظر خودم و اطرافیانم...آن مشکل هم کمال گرا بودنم است، بارها شده که یک موسیقی را تجربه کردم،امتحان کردم؛ یک ترانه را خواندم... روی ترانه تنظیم و آهنگسازی انجام شده، پس از ضبط، بارها و بارها شنیدمش و به این نتیجه رسیدم که اصلا بدرد من نمی خورد و فیدبک خوبی نخواهد داد به همین خاطر کنار گذاشتم و رفتم سراغ اثری دیگر... به شدت برای هر کارم تمرین می کنم، به شدت برای هر اثری که از من منتشر می شود تفکر می کنم و تیم اتاق فکر من ساعت ها و روزها درباره آن فکرو برنامه ریزی می کنند . همه چیز باید خیلی دقیق و حساب شده باشد چراکه  به شدت برای گوش مخاطب ارزش قائلم و به نظرم این کمال گرا بودنم  اگر خودم را اذیت کند اما حداقل برای مخاطب من و گوش مخاطب من لذت بخش خواهد بود و می داند موسیقی که از من می شنود  حداقل موسیقی است که ساعت ها و روزها برای آن فکر شده ، زحمت کشیده شده و وقت گذاشته شده است...

با کدام یک از تنظیم کننده ها و آهنگسازها، همکاری داشتی؟

امیر علی: در ابتدای شروع فعالیتم در مارکت موسیقی با چندین تنظیم کننده خوب کشورمان همکاری داشتم و در حال حاضر هم به مدت یکسال است که با آقای «بابک زرین» که یکی از بهترین آهنگسازهای کشور در حوزه موسیقی سنتی و کلاسیک می باشند ، همکاری می کنم.

و اما موسیقی پاپ؟ آیا گوش می دهید و به خواننده ای خاص علاقه دارید؟

امیر علی: شاید تا این جای سوالات یک سری از خوانندگان دچار سوءتفاهم شوند، من خودم موسیقی پاپ گوش می دهم و به خوانندگان پاپ هم علاقه دارم و خیلی از خواننده های پاپ هم هستند که صدای خوب و تفکر جالبی دارند که به نظر من، سرآمد آنها (البته سلیقه شخصی) من است ، محسن چاوشی می باشد؛ کسی که توانسته به نظرم در موسیقی پاپ مخاطب خود را به فکر وا دارد ، دقیقا همان رسالتی که همایون شجریان در موسیقی سنتی ایفا می کند و بر دوشش است و این توقع را در مخاطب خود ایجاد کرده است و همان رسالت و اتفاق را محسن چاوشی در حوزه پاپ انجام می دهد و مخاطبش را عادت داده به فکر کردن، عادت داده به تعمق در شعر که به نظرم خیلی خوب است.

اگر بخواهی جوان های هم نسل خودت را ترغیب و تشوق کنید که موسیقی سنتی گوش بدهند به آن ها چه می گویید؟

امیر علی: من اگر بخواهم دوستانم و هم نسلان خودم را به موسیقی سنتی ترغیب کنم می توانم راجب به مقوله زمان صحبت کنم، یعنی زمان چقدر در زندگی ما ارزشمند است و اصلا قیمت ندارد ، شما حتی نمی توانید یک ثانیه قبل را با هر قیمتی برگردانی!! بخاطر همین و با توجه به اهمیت زمان، ما موسیقی که گوش می دهیم، باید دارای معنا و ارزش ویژه ای باشد، با احترام به تمامی سبک های موسیقی پیشنهادی که من برای بقیه دارم این است که یک نیم نگاهی هم حداقل به موسیقی سنتی داشته باشند و در پلی لیست شون موسیقی سنتی هم باشد، من نمی گویم حتما و فقط موسیقی سنتی !! چون بالاخره می دانم شرایط نسل جدید طوری است که خیلی ها به موسیقی رپ، راک و پاپ علاقه دارند که البته خیلی هم قابل احترام است، اما حداقل تو پلی لیستشون می شود یک قطعه موسیقی سنتی هم باشد و بهای بیشتری به موسیقی سنتی و ملی خودشون بدهند...

حالا که بحث به اینجا کشید دوست داریم بدانیم با توجه به اینکه شما یکی از جوان ترین خواننده های حرفه ای موسیقی سنتی هستید چه رسالتی را روی دوش خودت حس می کنید؟

امیر علی: من به عنوان جوان ترین خواننده حرفه ای موسیقی سنتی، رسالتی که روی دوش خودم احساس می کنم، این است که بتوانم در راه حفظ هویت فرهنگی موسیقی سنتی کشورم نقشی ایفا کنم و بتوانم موسیقی سنتی را به نسل های آینده و هم نسلان خودم به بهترین شکل انتقال بدهم.

شما چقدر رویا پردازید و آرزویت در زمینه خوانندگی چیست؟ چون به هرحال، با این سن کم برای خودت نامی در موسیقی سنتی دست و پا کردی؟

امیر علی: من در زندگی خودم بسیار آدم رویا پردازی هستم و آرزو دارم که در حوزه خوانندگی بتوانم به عنوان سفیر هنری موسیقی اصیل ایرانی(موسیقی سنتی ایران) را جهانی کنم ، همچنین تلاش بر ترویج این سبک از موسیقی اصیل ایرانی در بین نوجوانان و جوانان کشورخودمان داشته باشم.

به جز خوانندگی دیگر چه علایقی را دنبال می کنید؟

امیر علی: به شدت به کوهنوردی و تنیس علاقه دارم و در حال حاضر تنیس بازی می کنم و از آنجا که علاقه زیادی به یادگیری و آموختن دارم به شدت به مطالعه می کنم ، ضمن اینکه اشاره کنم ،من بر خلاف سبک موسیقی ام برای ظاهر و استایلم علاقه زیادی به شیوه مدرن امروزی دارم و با مد روز همراه هستم!

سخن پایانی؟

امیر علی: آرزوی موفقیت برای هم نسلان خودم را خواهانم و دوست دارم که تمام هم نسل های من به آرزوهایشان برسند و هنر و استعدادشان دیده شود، همچنین آرزوی شادی و آرامش برای مردم عزیز ایران را دارم...

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید