خبرفوری بررسی می‌کند

حواشی ساخت «پسر دلفینی»/ از رد ادعای کپی کاری تا جذب سرمایه خارجی

خبرنگار:

انیمیشن پسر دلفینی 2 در حالی در فیلم فجر حضور یافت که پیش‌بینی می‌شود به عنوان یکی از آثار سینمایی پرفروش ایران در سینماهای جهان خواهد بود.

حواشی ساخت «پسر دلفینی»/ از رد ادعای کپی کاری تا جذب سرمایه خارجی

پسر دلفینی یک انیمیشن سینمایی ایرانی است که در سال ۱۴۰۰ توسط استودیو انیمیشن آسمان خیال به زبان فارسی تولید و به سه زبان روسی، ترکی و عربی دوبله و بومی‌سازی شده است. کارگردانی و نویسندگی این اثر برعهده محمد خیراندیش بوده و تهیه‌کنندگی آن را محمدامین همدانی انجام داده است.

این اثر در ژانر فانتزی، ماجراجویی و کمدی ساخته شده است. پس از اکران موفقیت‌آمیز در روسیه، این انیمیشن از تاریخ ۲ شهریور ۱۴۰۱ و بعد از یک وقفه دوساله به دلیل شیوع کرونا، در سینماهای ایران به نمایش درآمد.

در طول دو سال این انیمیشن توانست به فروش‌های میلیون دلاری برسد. تا جایی که کارگردان آن بعد از اکران پسر دلفینی 2 از حضور این اثر در بسیاری از کشورها گفت.

محمد خیراندیش برای اثبات این مدعا که کارش کپی نبوده است، تصریح کرد: اگر زمان‌بندی تولید همان انیمیشن مشابه آمریکایی بررسی شود مشخص می‌شود که ما زودتر پسر دلفینی 1 را ساختیم.

وی معتقد است ساخت انیمیشن پسر دلفینی 2 هم یک رکورد زمانی بود و از تابستان سال گذشته آغاز شده و با یک برنامه زمان‌بندی فشرده به جشنواره فجر رسیده است.

بیشتر بخوانید: پسر دلفینی، رضا عطاران و بهرام رادان را جا گذاشت/ اینفوگرافیک

اما این روزها نه تنها چهار انیمیشن برای یک سیمرغ در جشنواره فیلم فجر رقابت دارند، تنها نماینده ایران در اسکار نیز یک انیمیشن است. موضوعی که از سوی خود انیمیشن کارها برجسته می‌شود اما از سوی مسئولان دولتی به زبان نمی‌آید.

گفتگو با کارگردان پسر دلفینی۲

پسر دلفینی 1 به دلیل سابقه فروش مطلوب خود به تعبیر کارگردان توانست حتی سرمایه خارجی را جذب کند.

خیراندیش با بیان اینکه پسر دلفینی 1 با هزینه شخصی ساخته شد، افزود: اما به حدی موفق بود که جایزه صادرکننده نمونه را از دست رئیس جمهور گرفت و برای تولید پسر دلفینی 2 سرمایه خارجی جذب کردیم.

این انیمیشن که به تعبیر برخی منتقدان مناسب کودکان است و می‌توانسته رگه‌های بافت فرهنگی ایرانی را بیشتر بیان کند، از نظر خیراندیش اتفاقاً برای کودکان سراسر جهان ساخته شده است.

این کارگردان معتقد است آوردن بته جقه روی لباس کاراکتر، ایرانی کردن کار نیست. هر بچه‌ای در هر کجای دنیا پسر دلفینی را ببیند احساس می‌کند برای او ساخته شده است و به همین دلیل این اثر فروش خوبی داشته است.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید