جواد شمقدری: تلویزیون به سریال‌های استراتژیک نیاز دارد/ تلویزیون برای نمایش "انقلاب دوم" عجله نکند

رهبر معظم انقلاب به ساخت سریال‌های تلخ و ایجاد یک نوع تلخی در ذائقه مخاطب تأکید کردند، حتی مصداق

جواد شمقدری: تلویزیون به سریال‌های استراتژیک نیاز دارد/ تلویزیون برای نمایش "انقلاب دوم" عجله نکند

رهبر معظم انقلاب چندی پیش با مجموعه‌سازان تلویزیونی و مدیران سیما دیدار و گفتگو کردند. در این دیدار بر دفاع از عظمت ایران، فرهنگ ایران، خانواده ایرانی، حرکت باشکوه ملت ایران تأکید شد که جایگاه فیلم و سریال در این میان بسیار برجسته است. ایشان با اشاره به فاصله گرفتن تلویزیون از درام‌های تلخ که یک تلخی در ذائقه مردم ایجاد می‌کند، فرمودند: «در سریال‌ها به مسائل ملی بپردازید؛ از شهدای عزیز،‌ از دفاع‌مقدس، از انقلاب، از سبک زندگی اسلامی، از انگیزه‌های ایمانی ملت و مظاهر آن، از ایستادگی‌شان در برابر ابرجنایت‌کاران و مفسدان عالم، از راهپیمایی اربعین و... بگویید؛ عظمت و استقلال و شجاعت و ظرفیت‌های علمی و عملی این ملت را با زبان هنر بیان کنید.

در کنار حضور سیدمرتضی میرباقری معاون سیما، سعید سلطانی، احمد مرادپور، محمود معظمی، جواد اردکانی، هادی‌مقدم دوست، محمدرضا آهنج، سعید سعدی، اکبر تحویلیان، حسین طاهری، اسماعیل عفیفه، علی آشتیانی‌پور، بهرنگ توفیقی، رضا جودی، حامد عنقا، حسین تراب‌نژاد، مهدی حمزه، محمود پاک‌نیت، آرش مجیدی و فرهاد قائمیان که لحظاتی دغدغه‌های خودشان را هم به سمع و نظر رهبر معظم انقلاب رساندند، جواد شمقدری کارگردان سینما، تلویزیون و رئیس اسبق سازمان سینمایی هم در محضر معظم‌له صحبت کرد.

شمقدری درباره آنچه که در محضر رهبر انقلاب گفته و دغدغه‌هایی که نسبت به سریال «انقلاب دوم» یا همان «نفوذ» دارد و یا همچنین درباره اتفاقات جدید تلویزیون و سینما مسائلی را مطرح کرد که می‌توانید در ادامه گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم بخوانید:

ضرورت ایجاد مرکزی برای مدیریت و پشتیبانی سریال‌های استراتژیک

کارگردان سینما و تلویزیون در پاسخ به این سوال که از روز دیدار با حضرت آقا بگویید، تصریح کرد: فرصت کمی بود و بنده به عنوان اولین سخنران پشت تریبون قرار گرفتم. من چون اولین سخنران این دیدار بودم باید برای دیگران الگو می‌شدم؛ به همین‌خاطر چهار، پنج دقیقه صحبت کردم. بحث بنده راجع به ضرورت وجود یک مرکز یا اتاق فکر پشتیبان سریال‌ها و فیلم‌های استراتژیک، بود. چرا که فیلم‌های استراتژیک به تعبیر من فیلم‌هایی است که گذشته و آینده جامعه در گرو آن‌هاست. وقتی با دشمنی در صحنه نبرد نرم روبرو هستیم که سعی می‌کند گذشته و حقایق را واژگون نشان دهد به تعبیر حضرت آقا "جای جلاد و شهید" را عوض کند و نسل جوان چندان آگاهی ندارند و فرصت تحقیق و خواندن کتاب را ندارند سریال‌های استراتژیک جلوی به نتیجه رسیدن پروژه نرم دشمن را می‌گیرد.

سریال‌های استراتژیک کمتر هم مورد پشتیبانی قرار می‌گیرند

وی تأکید کرد: خدمت مقام معظم رهبری گفتم که قبل از اینکه دشمن فرصت میدان‌داری همه‌جانبه پیدا کند سریال‌هایی بسازیم که تصویر دقیقی از فجایع پهلوی و گذشته این کشور و اتفاقاتی که باعث شد تا ملت ایران، انقلاب اسلامی را بوجود آورند آثار نمایشی مثمرثمر و با محتوایی تولید کنیم. واقعاً جای چنین فیلم‌ها و سریال‌هایی در سینما و تلویزیون خالی است. که متأسفانه کمتر هم مورد پشتیبانی قرار می‌گیرند و همین کار "انقلاب دوم" یا "نفوذ" با سعه‌صدر به مرحله تولید رسید و اگر این صبر و سماجت بنده نبود این کار قطعاً کلید نمی‌خورد و به جایی نمی‌رسید.

نباید برای پخش سریال‌های استراتژیک عجله کنیم

شمقدری با انتقاد از رویه‌ای که برای پرکردن آنتن تلویزیون وجود دارد، گفت: یکی از مشکلات و خطاهای راهبردی ما در مواجهه با سریال‌ها این است که به تأثیر ماندگار آن اثر توجه نمی‌کنیم و برای‌مان مهم است که در فلان مناسب یا مقطع خاص، آنتن خالی نباشد. این اشتباهات نامناسب که در این عرصه اتفاق می‌افتد و ساخت سریال‌های استراتژیک را هم با مشکلات عدیده‌ای روبرو می‌کند و حتی به کیفیت کار هم لطمه می‌زند. چرا که سریال‌های استراتژیک قرار است به شبهات و تردیدهایی که دشمن در حوزه‌های مختلف ایجاد می‌کند، پاسخ بدهند. اصلاً با این نگاه فیلمساز وارد میدان ساخت فیلم‌های استراتژیک می‌شود و انتظار می‌رود دست‌اندرکاران نظام کنداکتوری و پخش تلویزیون هم با این رویکرد کار را به مرحله پخش برسانند.

وی اضافه کرد: فکر می‌کنم نگاه صرف پرُکردن آنتن، یک خطای راهبردی در عرصه مدیریتی باشد که باید مواظب باشیم اتفاق نیفتد و پروژه‌ مهمی چون "نفوذ" که از حمایت‌ها و پشتیبانی‌های مالی کمتری برخوردار است و به شدت در مضیقه هستیم و اگر واقعاً انگیزه‌ هنرمندان و دست‌اندرکاران این سریال نبود این‌طور پیش نمی‌رفتیم. الان در زمان پخش هم عجله نکنیم و بگذاریم این کار با کیفیت بهتری برای پخش آماده شود.

سریال‌های تلخ روح جامعه را جریحه‌دار می‌کند

شمقدری درباره اتفاقات ناخوشایند برخی از برنامه‌های تلویزیونی به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، تصریح کرد: وقتی که چارچوب‌های نظارتی دقیق و حساب‌شده نباشند یکسری حواشی ممکن است پیش بیاید. به هر حال حضرت آقا هم یکسری مباحثی را در جهت اغنای آنتن و محتواهایی که تلویزیون باید برای مخاطب خودش فراهم کند و سریال‌های تأثیرگذار هم به مرحله تولید برسند مطرح کردند. معظم‌له به ساخت سریال‌های تلخ و ایجاد یک نوع تلخی در ذائقه مخاطب تأکید فرمودند. حتی مصداقی آوردند که "بی‌نوایان" تلخ است ولی نهایتاً آن تلخی نمی‌ماند و یک حسّ خوبی در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند. اما ضعف سریال‌های ماست که یک تلخی در ذائقه و ذهن مخاطب باقی می‌گذارند و روح جامعه را جریحه‌دار می‌کند.

حضرت آقا فرمودند با دیالوگ‌های تأثیرگذار هم می‌توانیم از هویت ملی صحبت کنیم

وی ادامه داد: بسیاری سریال‌های ما با موضوع خانوادگی و درام، کاملاً یک تأثیر منفی می‌گذارند. در حقیقت جای خانواده‌های ایرانی در تلویزیون خالی است و یک تصویر وارونه‌ای از خانواده و سبک زندگی اسلامی ایرانی در تلویزیون دیده می‌شود. در صورتیکه با توجه به تأکید حضرت آقا بر نمایش هویت ملی، عزت فرهنگی ملت ایران و سبک زندگی اسلامی، بایستی به این سمت برویم و از پرداخت‌ها و مضمون‌های تکراری فاصله بگیریم. حتی به تعبیر رهبری می‌توانیم دیالوگ‌های تأثیرگذار درباره هویت ملی، دینی و عزت فرهنگی در فیلم‌هایمان قرار دهیم که بر روی مخاطب تأثیر بگذارند. این خلأ به دیدگاه استراتژیک نویسندگان و کارگردانان برمی‌گردد که حضرت آقا هم هوشمندانه و دقیق به این موضوعات پرداختند.

شمقدری درباره حضور سلبریتی‌ها و مانور رسانه‌ای این اقشار در فضای مجازی، گفت: بعضی از سلبریتی‌ها مرتکب یک نوع خطاهای رسانه‌ای و فضای مجازی می‌شوند و شاهد لغزش‌های وقت و بی‌وقت از این گروه هستیم. به نظر بنده خود مردم رفتار نامناسبی دیدند آن را کنار بگذارند و البته این کنار گذاشتن و آگاهی نسبت به تأثیرات منفی مواضع برخی از این سلبریتی‌ها، نیاز به فرهنگسازی عمومی دارد. خیلی تلویزیون نباید احساس کند به واسطه شهرت این سلبریتی‌ها اتفاق خاصی برای رسانه‌ملی رقم می‌خورد بلکه تلویزیون بایستی با صلابت و پویایی که دارد، کار دقیق خودش را انجام دهد و تصمیم درست بگیرد. چرا که با توجه به اتفاقاتی که این روزها شاهد هستیم و احساس ناخوشایندی که توسط برخی از این سلبریتی‌ها در فضای مجازی ایجاد شده، تلویزیون پشتیبانی کند و آنتن دست این‌ها باشد این هنجارشکنی‌ها و احساس ناخوشایندی تداوم خواهد داشت.

منبع: تسنیم

1981

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید