معتمدآریا: دریچههای ابتذال در سینما باز شده است
فاطمه معتمدآریا معتقد است که دریچههای ابتذال در سینمای ایران باز شده است و اگر این دریچهها بسته شود چیزی جز فرهنگ و خوشبختی نصیب مردم نمیشود.
فاطمه معتمدآریا این روزها در نمایش دفاع مقدسی «خنکای ختم خاطره» اثر حمیدرضا آدرنگ دو نقش متفاوت ایفا میکند.
این بازیگر در پاسخ به این پرسش که چرا در سالهای اخیر حضور پررنگی در آثار مرتبط به جنگ داشته، گفت: «البته تعلق خاطری به جنگ ندارم. یک ادای دین است. یک کولهای بر دوشم هست از سنگینی مخاطرات جنگ و پلیدی جنگ که شاید لازم است شکل دیگری از آن را نشان دهم. من از شروع جنگ در تلویزیون در تله تئاتری با موضوع جنگ بازی کردم و تا امروز که آخرین کارم روی صحنه بازی میکنم، همه درباره پیامدهای جنگ است که بر مردم بیپناه تحمیل میشود.»
معتمدآریا که سالهاست با رادیو و تلویزیون گفتگویی نداشته درباره نمایش «خنکای ختم خاطره» توضیح داد: «این نمایش تاریخ مصرف ندارد و میتواند جنگی در همه جای دنیا باشد و تأثیرات مخرب آن را بر زندگی مردم را نشان دهد. جنگ پیامد خوشایندی ندارد و میتواند هر کسی در دنیا با نمایش همذات پنداری کند.»
او درباره حضورش در چهاردهمین جشنواره دانش آموزی دفاع مقدس در استان کهکیلویه و بویراحمد نیز گفت: «نگاه شخصی من با جهان همراه با صلح و کارهایی که با موضوع جنگ بازی کردهام، ترویج صلح است. این جشنواره دانش آموزی نیز توسط کسانی برگزار شده بود که در جنگ حضور داشتند و بعد از جنگ آسیب دیدند و جانباز هستند و اکنون در حوزه صلح فعالیت میکنند. چون درباره صلح و به خصوص دانش آموزان کار میکنند، چیزی است که من قلباً احساس آرامش میکنم و به من از نظر روحی کمک میکند که چگونه میتوانم در زمینه صلح فعالیت کنم.»
معتمدآریا درباره کمرنگ بودن خبر فعالیتهایش در رسانهها نیز گفت: «این روزها هر خبری که میشود، هنرمندان را صاحب نظر به حساب میآورند و از آنها درباره همه چیز میپرسند. برای اینکه سوءاستفاده خبری نشود و خدای ناکرده در حیطه خبری که در توان من به عنوان یک هنرمند نیست، دخالتی نکرده باشم، سعی میکنم این کارها را جز فعالیت شخصی خودم قرار دهم.»
این بازیگر که سابقه طولانی در حوزه تئاتر عروسکی و کودک دارد، در این گفتگو از یک کار در حوزه کودک خبر داد که به زودی منتشر خواهد شد. او افزود: «کار خوب و کار کودک در سینما با کار تجاری و مضحکه اشتباه گرفته شده است. تیم ما که تلاش کرد در حوزه کار کودک فرهنگسازی کنند، کمتر فعالاند.»
معتمدآریا درباره بازگشت به تلویزیون و بازی در سریالها از این مسئله استقبال کرد و از یک پیشنهاد نیز خبر داد که به سبب دور بودن از سلیقه شخصی آن را نپذیرفته است. او گفت: «بینهایت به کار در تلویزیون مشتاقم؛ چون مخاطب کثیری است که دوست دارم آنها را نگه دارم و چیزی که دوست دارند را برای آنها کار کنم.»
او در پاسخ به یک مخاطب رادیو نیز گفت کم کار نشده است و علت آن کمرنگ بودن تبلیغات آثار غیرتجاری است که او در آنها ایفای نقش داشته است.
معتمدآریا درباره سینمای کمدی امروز گفت: «خیلی با سلیقه من منطبق نیست. شاید دلیل عدم حضور من در سینمای فعلی این باشد که نگاه من، یک نگاه عمیق در رابطه با احترام به تماشاگر است؛ ولی عموم کارهای طنز امروز خیلی با نگاه و سلیقه من جور نیست.»
او مشکل این سینما را در سیاستهایی است که در سینما جاری است و گفت: «دریچههای ابتذال در سینما باز شده است. اگر دریچههای ابتذال را به جای هر گونه محدودیت و تعیین اندازه در امور فرهنگی ببندند، مسئولان مطمئن باشند که چیزی جز فرهنگ و خوشبختی نصیب مردم نمیشود.»
معتمدآریا درباره دغدغهمندی خودش در حوزه فرهنگ و هنر گفت: «بدون دغدغه کار کردن ممکن نیست؛ چون همه ما زمان شروع یک کار، انگار بار نخست است که باید خودمان را برای مسئولین ثابت کنیم به اینکه نسبت به آرمانهای خودمان و مردم و کاری که انجام میدهیم وفا داریم. برای همین هست کسی هیچ مسئولیتی از هنرمند نمیپذیرند و فکر میکنم این باید تمام شود. امروز مطلبی خواندم از وزارت ارشاد از اینکه چگونه از هنرمندانی حمایت میشود که ممکن است مورد آسیب قرار بگیرند یا مورد بازخواست قرار بگیرند. این قانون گذاری کلی است که باید تغییر کند. همه در کار هنرمندان دخالت می کنند؛ اما هنرمند نمی تواند در کار خودش دخیل باشد. این یک اشکال اساسی قانون گذاری است که باید جای به هنرمندان اعتماد کنند. نمی شود هر بار هنرمند خودش را ثابت کند، بهتر است یک بار به او اعتماد کنند.»
منبع: خبر آنلاین
1981